Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Metallien jalostusta painaa alhainen hintataso – kasvuohjelmalla lisävauhtia

Teknologiateollisuus ry

Metallien jalostusta painaa alhainen hintataso – kasvuohjelmalla lisävauhtia

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 10:20
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Metallien jalostus oli viennin seitsemän prosentin laskusta huolimatta myös vuonna 2013 Suomen tärkeimpiä vientialoja noin 12 prosentin osuudellaan maan tavaraviennistä. Alan viennin arvo kokonaisuudessaan oli noin 6,6 miljardia.

Metallien jalostuksen liikevaihto laski vuonna 2013 edelliseen vuoteen verrattuna noin kahdeksan prosenttia. Tuotannon volyymi nousi kuitenkin viisi prosenttia, selviää Teknologiateollisuuden metallien jalostuksen Tilannekuva-raportista (ks. liite).

Eron tuotantomäärien ja liikevaihdon kehityksen suunnassa selittää osin metallien jalostuksen tuotteiden hintojen keskimääräinen lasku vuonna 2013 (ks. Teknologiateollisuuden metallien hintaraportti).


Jo usean vuoden kestänyt laskeva trendi liikevaihdossa on pitkälti seurausta metallien hintojen heikosta kehityksestä viime vuosina. Tuotantomäärät sen sijaan ovat pysyneet melko vakaina viimeiset kolme vuotta. Metallien maailmanmarkkinahinnat vaikuttavat voimakkaasti paitsi toimialan liikevaihtoon, myös viennin arvoon.


Vuonna 2013 metallien jalostuksen henkilöstömäärä väheni kahdeksalla prosentilla eli noin 1 400 hengellä. Toimialalla työskenteli vuonna 2013 keskimäärin vähän alle 16 000 henkeä.


- Vuoden 2013 luvut osoittavat taas, että metallien jalostus on tärkeä suomalainen vientiala ja työllistäjä. Suomi tarvitsee nyt "Metallien kasvuohjelman", jolla tuetaan jo olemassa olevia vahvuuksia – huipputason osaamista, energiatehokkuutta ja kestävää elinkaariajattelua, Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtaja Mika Nykänen painottaa.


- Kasvuohjelmalla kerätään yhteen erilaiset toimenpiteet, joilla suomalainen toimintaympäristö saadaan kilpailukykyiseksi ja houkuttelevaksi, samalle viivalle kilpailijoidemme kanssa. Tämä tarkoittaa muun muassa kohtuuhintaista energiaa, kilpailukyvystä huolehtimista EU-tason ilmastopolitiikassa ja toimintavarmaa logistiikkaa.


Lisätietoja:
Mika Nykänen, toimitusjohtaja, Metallinjalostajat ry, puh. 040 825 7329, mika.nykanen@teknologiateollisuus.fi
Tilannekuva-raportti: Petteri Rautaporras, ekonomisti, puh. 050 304 2220, petteri.rautaporras@teknologiateollisuus.fi

 

Liitetiedostot

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs