Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Meriteollisuus: TEMin Meri-hankeohjelma auttaa alaa uusiutumaan

Teknologiateollisuus ry

Meriteollisuus: TEMin Meri-hankeohjelma auttaa alaa uusiutumaan

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2014 klo 09:58
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Meriteollisuuden mukaan Työ – ja elinkeinoministeriön Meri-hankeohjelma on tärkeä alan valtakunnalliselle kehittymiselle.

TEM julkisti tiistaina 2,6 miljoonan euron rahoituksen viidelle meriteollisuutta koskevalle hankkeelle. Saajia olivat Teknologiateollisuus ry, Prizztech Oy, Koneteknologiakeskus Turku Oy, Turun Ammattikorkeakoulu sekä Turun ja Rauman kaupunkien yhteishanke.

– Markkinoiden muutokset ovat osoittaneet, että meriteollisuus tarvitsee uudistumista. Hyvän lähtökohdan meille antaa innovatiivisuus ja verkostomainen liiketoimintamalli, sanoo Vesa Marttinen, Meriteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Meriteollisuuden mukaan tehdyt päätökset ovat hyvä päänavaus hankkeiden jalkautumiseen osalle meriteollisuuden keskeisistä toiminta-alueista.

Meri-hankeohjelmassa alkaa toinen hakukierros kevään aikana. – Odotamme toisen hankekierroksen täydentävän sisällöllisesti ensimmäistä kierrosta tuote-, palvelu- ja ratkaisutarpeiden mukaan. Lisäksi painotuksen toivomme olevan valtakunnallisilla hankkeilla ja jakautuvan alueellisesti, koska Meriteollisuus toimii ympäri Suomea, Marttinen toteaa.

Suomalaisella meriteollisuudella on vahva asema matkustajalaivoissa ja arktisissa aluksissa, tunnustettua osaamista offshore-  ja cleantech-tuotteissa sekä globaaleja, korkeanosaamisen ja elinkaariajattelun palveluita.

 – Meriteollisuus tuo vientieuroillaan työtä ja hyvinvointia Suomeen sekä osaamisellaan mahdollistaa huoltovarmuuden Itämeren pohjukassa, Marttinen sanoo.

Lisätietoja:

Vesa Marttinen
Hallituksen puheenjohtaja, Meriteollisuus ry
040 822 2910
etunimi.sukunimi@turkurepairyard.com 

Merja Salmi-Lindgren
Toiminnanjohtaja, Meriteollisuus ry
040 516 0054
etunimi.sukunimi@techind.fi

Suomen meriteollisuuden liikevaihto oli 5,4 miljardia euroa vuonna 2012. Tuotteista yli 90 prosenttia menee vientiin ja ala työllistää 20 000 suomalaista. Meriteollisuus ry koordinoi alan yritysten teollisuus- ja talouspoliittista yhteistyötä. Yhdistykseen kuuluu 62 jäsentä: johtavat laivanrakennus- ja korjaustelakat, laivalaitevalmistajat, meriteknisen alan kokonaistoimittajat, laivasuunnittelutoimistot ja maan offshoreteollisuus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs