Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Meriteollisuuden liikevaihto ja työntekijöiden määrä voimakkaassa kasvussa

Teknologiateollisuus ry

Meriteollisuuden liikevaihto ja työntekijöiden määrä voimakkaassa kasvussa

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 09:47
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Suomen meriteollisuuden liikevaihto nousi 7,9 miljardiin euroon ja työntekijöiden määrä 28 600 henkilöön.

Tiedot selviävät Meriklusteri 2020-selvityksestä, joka julkaistaan lähiviikkoina. Vastaava selvitys tehtiin viimeksi vuonna 2008, jolloin meriteollisuuden liikevaihto oli kuusi miljardia ja työntekijöiden määrä 20 000. Luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia laskentatapojen eroista johtuen. Luvut on laskettu vuoden 2014 tiedoista.

Meriteollisuuden suunta on kuitenkin selvästi ylöspäin. Alan kasvu näkyy monilla mittareilla. Menestyksen pohjana on vireä tutkimustoiminta.

– Tutkimus- ja kehitystoiminnassa keskeistä on pitkäjänteinen kehitystyö, visionääriset yksilöt, avoimuus muutoksiin, kansainvälisen tason osaaminen ja keskinäinen luottamus, Aalto-yliopiston professori Pentti Kujala totesi Meriliiton 90-vuotisjuhlassa.

Ympäristöasiat ovat keskeisessä asemassa meriteollisuuden kasvussa. Wärtsilä kannustaa Suomea tekemään edistyksellisiä päätöksiä teknologian ja ympäristön tukemiseksi. – Cleantech voi olla kilpailutekijä, jolla suomalaiset erottuvat edukseen merenkulun markkinoilla kansainvälisesti, konsernijohtaja Jaakko Eskola sanoi.

Suomen meriteollisuuden kilpailukyky kasvaa muillakin sektoreilla.

– Digitaalisuudesta tulee kilpailuetu Suomelle, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoi. Berner viittasi ministeriönsä tuoreeseen Digitaalinen Itämeri – selvitykseen.

Suomen koko meriklusterin liikevaihto kasvoi viime vuoden lopulla 12,7 miljardiin euroon ja henkilöstön määrä 48 400:an. Meriteollisuuden ohella klusteriin kuuluvat merenkulku, satamatoiminnot ja muut klusteria palvelevat toiminnot. 

Lisätietoja:

Merja Salmi-Lindgren
toiminnanjohtaja
Meriteollisuus ry
040 5160054
merja.salmi-lindgren@teknologiateollisuus.fi

Meriteollisuus ry koordinoi alan yritysten teollisuus- ja talouspoliittista yhteistyötä. Yhdistykseen kuuluvat meriteknisen alan laitevalmistajat, kokonaistoimittajat, suunnittelutoimistot, ohjelmisto- ja järjestelmätoimittajat sekä laivanrakennus-, korjaus- ja offshoretelakat, kaikkiaan lähes 80 jäsenyritystä. Meriteollisuus ry toimii Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistyksenä ja on SEA Europen jäsen. Suomen meriteollisuuden koko liikevaihto on lähes kahdeksan miljardia euroa ja työntekijöitä on 28 600.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs