Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Leanware palkkaa tänä vuonna jopa 50 uutta osaajaa – Digitalisaatio tulee nyt voimalla suomalaisiin tehtaisiin ja logistiikkakeskuksiin

Leanware Oy

Leanware palkkaa tänä vuonna jopa 50 uutta osaajaa – Digitalisaatio tulee nyt voimalla suomalaisiin tehtaisiin ja logistiikkakeskuksiin

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Leanware Oy

Kotimainen tuotanto ja logistiikka digitalisoituu vauhdilla. Aallon harjalla kulkevat yritykset ovat sekä pystyneet säilyttämään tuotantonsa Suomessa että lisänneet työpaikkoja ja henkilöstön työtyytyväisyyttä. Leanware Oy:n toimitusjohtaja Janne Viinikkalan mukaan nouseva trendi näkyy asiakkaiden aktiivisuudessa ja yrityksen rekrytoinnissa.

– Tulevaisuuden digitalisaation työpaikat syntyvät lähellä asiakasta. Yritykset hakevat nyt kilpailuetua tekemällä tuotantoa ja logistiikkaa eri tavalla kuin muut. Parhaimmillaan läpimenoajat sekä keskeneräisen tuotannon arvo ovat jopa puolittuneet, tuotannon ja logistiikan digitalisointiin erikoistuneen Leanware Oy:n toimitusjohtaja Janne Viinikkala toteaa.

Leanware kouluttaa koodarit tuotannon ja logistiikan prosesseihin itse

Leanware on palkannut alkuvuoden aikana reilut 20 uutta työntekijää, ja tavoitteena on palkata vuoden loppuun mennessä vähintään 25 lisää. Vaikka hyviä ohjelmistosuunnittelijoita on saatavilla, toimialaosaaminen joudutaan yleensä opettamaan itse.

– Järjestelmiä ei voi kehittää ilman syvällistä ymmärrystä asiakkaan prosesseista ja bisneksestä. Digitalisaatio etenee vauhdilla ja kouluopit eivät tahdo pysyä perässä. Koulutamme prosessiosaamisen lisäksi mm. lean-tuotannon perusteita ja mahdollistamme työntekijöille kädet saveen -harjoittelujaksoja sekä yritysvierailuja asiakkaidemme kohteissa.

Miten käy henkilöstön uuden aallon digitaalisissa tehtaissa ja varastoissa?

Viinikkala näkee, että digitalisoinnin käynnistymistä ei ohjaa yrityksen koko, vaan johdon näkemys sen merkityksestä liiketoiminnalle. Toisin sanoen ymmärrys siitä, kuinka paljon kannattavuutta ja kilpailukykyä prosessien sähköistämisellä voidaan lisätä.

– Prosessien digitalisoinnilla ja automaatiolla yksikkökustannukset saadaan alas. Näin pitkälle jalostettuja, asiakkaalle räätälöityjä tuotevariaatioita pystytään tuottamaan järkevin kustannuksin lyhyellä toimitusajalla. Tähän eivät halpatuotantomaat pysty.

Vastoin yleisiä ennakkoluuloja automaatioasteen nosto on jopa lisännyt työpaikkojen määrää suomalaisissa tehtaissa ja logistiikkakeskuksissa. Suunta korreloi positiivisesti myös työtyytyväisyyden kanssa.

– Työ on sujuvampaa ja kevyempää. Raskaat siirrot ja nostot hoitaa automaatti, ja lyhyet sarjat tekevät työstä vaihtelevampaa, Viinikkala kertoo.

 

Lisätietoja:  Janne Viinikkala, toimitusjohtaja / p. 050 558 0865 / janne.viinikkala@leanware.fi

 

Liitetiedostot

Leanware Oy on tamperelainen tuotannon ja logistiikan digitalisointiin erikoistunut ohjelmistotalo. Yritys työllistää yli 90 henkilöä henkilöä ja liikevaihto on 6,4 Meur (2015). Yritys on valittu vuoden logistiikkayritykseksi vuonna 2015. www.leanware.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs