Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Kollajan rakentamatta jääminen on erittäin valitettavaa

Energiateollisuus ry

Kollajan rakentamatta jääminen on erittäin valitettavaa

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2016 klo 08:46
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Hallituspuolueiden puheenjohtajat päättivät eilen illalla, että edellytyksiä koskiensuojelulain avaamiselle ei ole. Käytännössä se tarkoittaa Kollaja-vesivoimahankkeen kariutumista. On hyvin ikävää, että tällaista energiajärjestelmän kannalta tärkeää hanketta ei haluta viedä eteenpäin, toteaa päätöksestä Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

– Kollaja-hankkeen eteenpäin viemisen lisäksi koskiensuojelulain päivitys olisi ollut tarpeen myös selventämään nykyisiä voimalaitoksia ja patoja koskevia lain tulkintoja.

Leskelän mukaan Kollaja-hanke on ollut hyvä esimerkki, siitä kuinka kotimaista, uusiutuvaa energiaa rakennettaisiin ilman tukia.  Se olisi tuonut myös paikallisesti työtä ja verotuloja, jotka nykyisessä vakavassa työttömyystilanteessa ovat tervetulleita mille tahansa paikkakunnalle.

– Tuetun tuulivoimatuotannon lisääntyessä Kollajan toteuttaminen olisi varmistanut myös tärkeitä lisätehoja energiajärjestelmään toimimalla säätövoimana. Meneillään olevassa energiamurroksessa säätövoimaa tarvitaan entistä enemmän.

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Jukka Leskelä, puh. 050 593 7233
Asiantuntija Kati Takala, 040 528 8432

 

Energiateollisuus ry (ET) on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Se edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs