Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Kissakosken juoksutusmäärä normaali laiterikosta huolimatta

Suur-Savon Sähkö Oy

Kissakosken juoksutusmäärä normaali laiterikosta huolimatta

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 08:54
Julkaisija: Suur-Savon Sähkö Oy

Kissakosken vesivoimalaitos on poissa käytöstä syksyyn asti. Voimalaitoksen juoksutukset tehdään lupaehtojen mukaisesti ohijuoksuttamalla.

Voimalaitoksen sisällä sijaitseva päämuuntaja syttyi tuleen lauantaina 23.5. ja tuhoutui palossa täysin. Uusi muuntaja on tilattu eurooppalaiselta toimittajalta ja sen arvioitu toimitus on elokuun loppupuolella.

 

Juoksutus tehdään lupaehtojen mukaisesti

Runsaista sateista johtuen järvien veden pinnat ovat tällä hetkellä korkealla. Kissakoskella vettä juoksutetaan nyt yli 40 kuutiota sekunnissa. Sama määrä vettä menisi voimalaitoksen toimiessa turpiinin läpi, mutta veden kuohunta olisi vähäisempää. Juoksutukset tehdään ELY–keskuksen valvonnassa ja voimalaitoksen säännöstelyohjeita noudattaen. Jos juoksutusta joudutaan lisäämään, on käytettävissä vielä kaksi tulvaluukkua nyt käytössä olevan lisäksi.

Vahvajärven ja Puulaveden pinnankorkeutta ja ennustetta voit seurata ymparisto.fi –sivuilta. Samoilta sivuilta löydät myös muiden Kymijoen vesistön järvien pinnankorkeudet ja ennusteet.

 

Varovaisuutta alueella liikkuessa

Kissakosken voimalaitosalueella tehdään kesän aikana huoltotöitä, mutta alueella voi liikkua kävelyteillä normaaliin tapaan. Voimakkaan ohijuoksutuksen vuoksi kävijöiden tulee kuitenkin olla erityisen varovaisia. Kosken kuohuja on turvallisinta katsella patosillalta käsin.

Kissakosken vanhassa voimalassa sijaitseva sähkönäyttely on avoinna tuttuun tapaan 13.6. – 16.8. Kissakosken alueesta ja sähkönäyttelystä löytyy lisätietoa kissakoski.fi-osoitteesta.

 

 

 

Suur-Savon Sähkö on energiakonserni, joka myy ja tuottaa energiaa sekä huolehtii sen toimituksesta Päijänteen itäpuolisella Järvi-Suomen alueella. Konserni toimittaa sähkö- ja lämpöenergiaa yli 100 000 asiakkaalle yhteensä 2 500 GWh vuodessa. Konsernin liikevaihto on 170 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 270.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs