Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Kemppi Oy ja Purso Oy palkittiin vuoden päähankkijana ja alihankkijana

Tampereen Messut

Kemppi Oy ja Purso Oy palkittiin vuoden päähankkijana ja alihankkijana

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2014 klo 16:06
Julkaisija: Tampereen Messut

MATTI VANHANEN AVASI ALIHANKINTA-MESSUT TAMPEREELLA

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen avasi kansainväliset Alihankinta-messut Tampereella tiistaina 16.9.2014. Kansainvälinen teollisuuden suurtapahtuma kokoaa saman katon alle tuhat näytteilleasettajaa 21 maasta. Uusia näytteilleasettajia viime vuoteen nähden on yli 200. Ulkomaalaisia yrityksiä on noin 120. Messujen teemana on tänä vuonna koneenrakennus. Teemapuheen avajaisissa piti Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY palkitsi tilaisuudessa Vuoden Päähankkijana lahtelaisen Kemppi Oy:n ja Vuoden Alihankkijana siurolaisen Purso Oy:n. Alihankinta jatkuu Tampereella tiistaista torstaihin.

– Parhaiten Euroopan talouden myllerryksessä ovat pärjänneet yhteiskunnat, jotka ovat kyenneet huolehtimaan myös teollisesta perustastaan. Tämä on äärimmäisen tärkeää myös Suomelle. Raskaalla perusteollisuudella on tunnetut ongelmansa. Ne joutuvat globaalin kilpailun puristuksessa sijoittamaan tuotantoaan raaka-aineiden, energian ja markkinoiden puristuksessa eri puolille eikä Suomessa enää nähdä perusteollisuuden jalostusarvon merkittävää kasvua. Kuluttajatuoteteollisuus meillä on aivan liian kapealla pohjalla. Alihankintateollisuutemme on perustaltaan laaja ja esittäytyy upeasti täällä Tampereella, toteaa Perheyritysten liiton toimitusjohtaja
Matti Vanhanen avauspuheessaan.

Matti Vanhasen puheenvuoro: www.alihankinta.fi (Medialle)


LOGY: Vuoden 2014 Päähankkija on Kemppi Oy – Vuoden 2014 Alihankkija on Purso Oy

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsi Vuoden 2014 Päähankkijana Kemppi Oy:n Lahdesta ja Vuoden 2014 Alihankkijana Purso Oy:n Siurosta. LOGYn puolesta tunnustukset jakoivat hallituksen puheenjohtaja Pekka Orne ja palkintovaliokunnan puheenjohtaja Kari Sorjonen. Palkinnon ottivat vastaan Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama ja tuotanto- ja logistiikkajohtaja Mika Kuusela sekä Purso Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Ollila ja toimitusjohtaja Jussi Aro.

Vuoden Päähankkijan Kemppi Oy:n valinnassa arvostettiin alihankinnan ja varsinkin kotimaisen alihankinnan pitkäjänteistä ja strategista kehittämistä sekä kotimaahan suuntautuneita investointeja. Kemppi Oy:n perusarvoja ovat yrittäjyys, jossa omistajaperhe on keskiössä, innovatiivisuus, rehellisyys ja yksilön kunnioittaminen. Kemppi on maailman johtavia kaarihitsauslaitevalmistajia ja tuottavan hitsauksen ratkaisuntarjoajia. Kempin hitsauslaitteet ja alan uusinta tekniikkaa edustavat ratkaisut ovat arvostettuja maailmanlaajuisesti. Yrityksen liikevaihto v. 2013 oli 111 miljoonaa euroa, josta noin 90 % tuli kansainvälisiltä markkinoilta. Omia toimipisteitä on 16 maassa ja säännöllistä vientiä noin 70 eri maahan. Henkilöstöä on 626.

Kemppi Oy:n tiedotusmateriaalit: www.alihankinta.fi (Medialle)

Vuoden Alihankkijan valinnassa palkintovaliokunnan huomion kiinnitti se, että kapeaan sektoriin keskittynyt Purso Oy on kovasta kilpailusta huolimatta menestynyt ja pystynyt kehittämään myös omia tuotteita. Yritystä on johdettu määrätietoisesti eteenpäin ja se investoi jatkuvasti kehittyäkseen yhä kilpailukykyisemmäksi. Purso valmistaa suulakepuristetut alumiiniprofiilit ja niiden jatkojalosteet sekä monipuoliset alumiiniset rakennusjärjestelmät vuosikymmenten kokemuksella. Purson alumiiniprofiili valmistuu nykyaikaisen yrityksen ammattitaidolla ja perinteikkään perheyrityksen joustavuudella. Purso Oy:n vuoden 2012 liikevaihto oli noin 67 miljoonaa euroa. Toimipaikat ovat Siurossa ja Ikaalisissa, henkilökuntaa on yhteensä 230. Alumiiniteollisuuden toimitukset olivat vuositasolla noin 17 000 tonnia, josta 35 % toimitettiin vientiin. 

Purso Oy:n tiedotusmateriaalit: www.alihankinta.fi (Medialle)

Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista. LOGYn tiedote: www.alihankinta.fi (Medialle)


Juho Nummela, Ponsse Oyj: Menestyä voi myös kotimaisia alihankkijoita käyttämällä

– Suomen tehdasteollisuuden kapasiteetti ja investointiaktiivisuutemme ovat heikkenemässä. Vientiteollisuutemme erittäin haastavaan tilanteeseen ei ole vielä suhtauduttu riittävällä vakavuudella. Suomen ongelmana on se, että viennin tasopudotus on luonteeltaan pysyvä. Suomi tarvitsee tehdasteollisuutta, jotta pystymme pitämään tuotekehityksen maassamme ja kehittämään koneiden ja laitteiden ympärille muodostuvaa palveluliiketoimintaa. Suomen pitää löytää keinot kilpailukyvyn parantamiseen ja tuotantokapasiteettimme nostamiseen. Ponsselle kotimaisella osaamisella on suuri merkitys. Olemme aina uskoneet vahvasti omaan tekemiseemme ja omaan valmistukseen. Samalla olemme voimakkaasti kehittäneet toimittajaverkostoamme. Noin 90 % toimittajaverkostostamme sijaitsee Suomessa ja hankinnoista noin 60 % tulee Suomesta. Alihankintaostoistamme 20 % tulee 25 kilometrin säteeltä tehtaastamme. Menestyä voi myös kotimaisia alihankkijoita käyttämällä, sanoo toimitusjohtaja Juho Nummela Ponsse Oyj:stä. 

Juho Nummelan puheenvuoro: www.alihankinta.fi (Medialle)


Koneenrakennus ja insinöörien saavutukset puhuttavat – ÄLYNYSSEkilpailun voitti Jani Suojansalo

Alihankinnan tiedotustilaisuudessa tiistaina kuultiin Matti Vanhasen, Juho Nummelan sekä palkittujen yritysten edustajien puheenvuorojen lisäksi koneenrakennusteemasta ja markkinointiosaamisen tärkeydestä. FIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala nosti esityksessään esille, että teollisuus investoi Suomeen ja erityisesti uusin tavoin. Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry:n toimitusjohtaja Tarja Virmala peräänkuulutti insinöörien saavutusten esiin nostamista ja markkinoinnin tärkeyttä. Virmala kertoi myös messuilla torstaina avattavasta Suomen markkinointihenkisin insinööri -kilpailusta. FIMECC Oy, Tampereen joukkoliikenne, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen Messut Oy järjestivät touko-elokuun aikana ÄLYNYSSEkilpailun, jonka voitti Tamwaren kehitysjohtaja Jani Suojansalo. Kilpailun pääpalkinto oli 2000 euroa.

Tiedotusmateriaalit, kuvat ja videot löytyvät mediasivuilta: www.alihankinta.fi (Medialle)


Viron Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Anne Sulling tutustuu messuihin avajaispäivänä

Viron Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Anne Sulling tutustuu Alihankinta-messuihin tiistaina. Ohjelmassa on avajaistilaisuuden lisäksi muun muassa vierailu Enterprise Estonian yhteisosastolla, jossa esittäytyy 12 virolaisyritystä. Iltapäivällä ministeri Sulling nähdään Tekniikka&Talous Cafen haastattelussa. Viron yhteisosastolla mukana olevien yritysten lisäksi messuille osallistuu 35-jäseninen delegaatio etelävirolaisia metalli-, koneenrakennus- sekä kalustevalmistusalan yrittäjiä, jotka etsivät yhteistyömahdollisuuksia suomalaisten ja muiden pohjoismaisten yritysten kanssa. 


Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka avaa Team Finland -seminaarin

Keskiviikkona 17.9. järjestettävän Team Finland -seminaarin aihe on Uudistuvan teollisuuden markkinat ja Team Finland palvelut. Seminaarin avaa Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka. Tekesin pääjohtaja Pekka Soini pitää puheenvuoron digitaalisuudesta teollisuuden uudistajana. Kansainvälisistä liiketoimintamahdollisuuksista kertoo Finpron toimitusjohtaja Markus Suomi. Seminaarin juontaa toimittaja Tuomas Enbuske. Tutustu messujen runsaaseen ohjelmatarjontaan: www.alihankinta.fi (Ohjelma).

Alihankinta esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Uusia innovaatioita nähdään vuosittain yli 2000. Esillä on kattavasti alihankintateollisuuden tuotteet, palvelut ja ratkaisut metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuuden, teollisuuden ICT-ratkaisujen sekä näiden alojen suunnittelun ja konsultoinnin osalta. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen täyttävässä tapahtumassa on noin 15 000 näyttelyneliötä. Tampereen Messut Oy järjestää Alihankinnan pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, Muoviteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa.

MEDIALLE:
www.alihankinta.fi (Medialle)
median akkreditoituminen
avajaisten ja tiedotustilaisuuden materiaalit
kuvapankki ja videokirjasto
näytteilleasettajien lehdistötiedotteet
uutuustuotetiedot
Alihankinta Hall of Fame
muut mediamateriaalit

KOLUMNIT:
Alihankinta-kolumnit http://alihankinta.wordpress.com

OHJELMA:
Alihankinta-messujen ohjelma

TWITTER:
Seuraa Alihankintaa Twitterissä @Alihankinta ja osallistu keskusteluun #Alihankinta.

MUUT:
RD Velho Design Award -muotoilukilpailun voittaja julkaistiin messuilla: lehdistötiedote 16.9.2014 (PDF).

MESSUINFO:
Alihankinta on avoinna ti 16.9. ja ke 17.9. klo 9–17, to 18.9. klo 9–16

 

LISÄTIEDOT:
www.alihankinta.fi
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Facebook: facebook.com/tampereenmessut
Twitter: @TampereenMessut

Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325, 
jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, 
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, 
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs