Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Kalan tuonti jatkoi kasvuaan vuonna 2010

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kalan tuonti jatkoi kasvuaan vuonna 2010

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2011 klo 12:47
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kalan tuonti jatkoi kasvuaan vuonna 2010

Vuonna 2010 elintarvikkeeksi tuodun kalan määrä kasvoi 4 miljoonaa kiloa edellisvuodesta. Eniten kasvoi Norjan lohen tuonti. Lohta tuotiin meille yhteensä 29,5 miljoonaa kiloa.

Lähes puolet kaikesta tuodusta kalasta ja kalatuotteista tuotiin Norjasta. Seuraavaksi tärkeimmät tuontimaat olivat Ruotsi, Tanska ja Thaimaa. Norjasta tuotiin eniten tuoretta merilohta, sillivalmisteita ja -säilykkeitä, katkarapuja sekä kalajätettä ja kalajauhoa.

Kalaa ja kalatuotteita tuotiin Suomeen viime vuonna 99 miljoonaa kiloa. Tuonnin arvo (295 miljoonaa euroa) kasvoi edellisvuodesta lähes 50 miljoonaa euroa. Vuoden 2010 tuonnin reaaliarvo oli suurin 1980 alkaneella tarkastelujaksolla.

Silakka ja kilohaili kalaviennin ykköslajit

Vuonna 2010 kalaa ja kalatuotteita vietiin Suomesta 58 miljoonaa kiloa. Määrä pieneni edellisvuodesta kaksi miljoonaa kiloa. Kokonaisviennin arvo pysyi kuitenkin samana kuin edellisvuonna (36 miljoonaa euroa).

Viedystä kalasta 70 prosenttia päätyi elintarvikkeeksi ja loput rehuksi. Eniten kalaa ja kalatuotteita vietiin Ruotsiin, Venäjälle, Viroon ja Tanskaan. Tärkeimmät vientituotteet olivat pakastettu kilohaili ja silakka, rehukala, tuore lohi, tuore silakka, silli- ja silakkavalmisteet ja -säilykkeet sekä mäti ja mätituotteet.

Tiedot käyvät ilmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tuoreesta tilastosta Kalan ulkomaankauppa 2010.

www.rktl.fi

Lisätietoa Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:
tilastopäällikkö Anssi Ahvonen, puh. 020 5751 248

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs