Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Kaivosyhtiö Rio Tinto siirtää tietojärjestelmänsä pilveen Accenturen avulla

Kaivosyhtiö Rio Tinto siirtää tietojärjestelmänsä pilveen Accenturen avulla

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2015 klo 08:22
Julkaisija: Accenture

Globaali kaivosyhtiö Rio Tinto ottaa käyttöön uraauurtavan tietojärjestelmien ja teknologian (IS&T) toimitusmallin, jossa yrityksen ydinjärjestelmät siirretään palveluna toimitettavaan ”As-a-Service” -pilviratkaisuun. Transformaation suunnittelee ja toteuttaa Accenture. Palvelusta maksetaan käytön mukaan, joten kustannukset säilyvät joustavina ja vastaavat liiketoiminnan kulloisiakin tarpeita.

Transformaation yhteydessä yhtiön nykyiset toiminnanohjausjärjestelmät ja tiedonhallinta-alustat yhdistetään ja sovellusten hallinta siirretään julkiseen pilveen. Sopimuksen mukaan Accenture vastaa myös sovellusten ja niihin liittyvän infrastruktuurin ylläpidosta ja päivityksistä sekä transformoi globaalit service desk -palvelut ja paikalliset tukitoiminnot uuteen palvelumalliin. Ratkaisua hallitaan Accenture Cloud Platformin avulla ja se hyödyntää julkisia pilviratkaisuja. Tämä mahdollistaa Rio Tinton siirtymisen kohti täysin digitaalista liiketoimintamallia.

Rio Tinto odottaa saavuttavansa ratkaisusta merkittäviä kustannussäästöjä liiketoiminnan lisääntyneen ketteryyden, pilvipalveluiden joustavien kustannusten ja infrastruktuurin edullisen hintatason myötä. Keskeinen osa ratkaisua ovat innovaatiot – ja ratkaisuun sisältyvä Rio Tinton ja Accenturen yhteinen innovaatiokeskus Singaporessa – sekä pitkäkestoinen sitoutuminen kumppanuuteen.

”Rio Tinto on kunnianhimoisella matkalla. Olemme ottamassa käyttöön huippuluokan tietojärjestelmä- ja teknologiapalveluiden toimitusmallia, joka on innovatiivinen, joustava ja kustannustehokas ja joka tukee täysin liiketoimintamme painopisteitä sekä konsernin toimintamallia”, sanoo Rio Tinton tietohallintojohtaja Simon Benney. ”Valitsimme Accenturen transformaatiokumppaniksemme, koska yhtiöllä on globaali toimitusverkosto, näkemystä yritysten älykkäiden pilviratkaisujen toteuttamisesta sekä valmiudet tukea digitaalista transformaatiotamme.”

”Tämä projekti määrittelee uudelleen sovellus- ja infrastruktuuripalveluiden toimitukset”, kertoo Accenturen toimitusjohtaja Pierre Nanterme. ”Ratkaisumme ansiosta Rio Tinto voi yhdistää älykkäästi infrastruktuurin, ohjelmistosovellukset, tiedot ja eri toimintoihin liittyvät valmiudet. Tuloksena on ketterä ja älykäs digitaalinen liiketoiminta, joka sopeutuu paremmin alan suhdannevaihteluihin.”

Lue myös alkuperäinen englanninkielinen tiedote.
Lisää suomenkielisiä Accenturen tiedotteita.

Rio Tinto
Rio Tinto on globaali kaivosalan konserni, joka keskittyy mineraalien etsimiseen, louhintaan ja jalostukseen. Rio Tinton tärkeimpiä tuotteita ovat alumiini, kupari, timantit, kulta, teollisuusmineraalit (boraatit, titaanidioksidi ja suola), rautamalmi, kivihiili polttoaineeksi ja terästeollisuuden käyttöön sekä uraani. Yhtiöllä on toimintaa ympäri maapallon, erityisesti Australiassa ja Pohjois-Amerikassa sekä Aasiassa, Euroopassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Accenture
Accenture on globaali liikkeenjohdon konsultoinnin, tietotekniikan ja ulkoistamisen palveluyritys. Yrityksen palveluksessa työskentelee yli 323 000 ammattilaista, jotka palvelevat asiakkaita yli 120 maassa. Accenture yhdistää vankan kokemuksen, kattavan toimialojen ja liiketoiminta-alueiden osaamisen sekä tutkimustiedon maailman johtavista yrityksistä. Accenture työskentelee yhdessä yritysten tai julkisen sektorin organisaatioiden kanssa tavoitteenaan auttaa näitä menestymään pitkäjänteisesti. Accenturen liikevaihto oli 31.8.2014 päättyneenä tilivuotena 30,0 miljardia dollaria. www.accenture.com.

 

Lisätietoja:
Guy Cantwell
Accenture
+ 1 281 900 9089
guy.cantwell@accenture.com

Justyna Devraj
Accenture
+ 44 20 7844 0090
+ 44 750 012 4567
justyna.devraj@accenture.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs