Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Kaivosteollisuus ry: Kaivosteollisuus ottaa käyttöön kanadalaisen vastuullisuusjärjestelmän

Teknologiateollisuus ry

Kaivosteollisuus ry: Kaivosteollisuus ottaa käyttöön kanadalaisen vastuullisuusjärjestelmän

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 19:17
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Kaivosteollisuus ry ottaa käyttöön Kanadassa kehitetyn kaivosalan vastuullisuusjärjestelmän TSM:n. Järjestelmän avulla Suomen kaivostoimijat kehittävät menettelytavat sosiaalisille ja ympäristöön liittyville asioille. Kanadan kaivosjärjestön (Mining Association of Canada) kehittämä TSM-järjestelmä otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön Kanadan ulkopuolella. Sopimus järjestelmän käytöstä allekirjoitettiin Kittilässä Fennoscandian Exploration and Mining (FEM) – konferenssissa 3. marraskuuta.

Kaivosteollisuus ry päätyi valinnassaan TSM (Towards Sustainable Mining) – järjestelmään sen edistyneisyyden vuoksi. TSM:n avulla kehitetään kaivostoiminnan läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta ja sitä kautta lisätään toiminnan hyväksyttävyyttä Suomessa. TSM:stä on kehitetty Kestävän kaivostoiminnan verkoston toimesta Suomen olosuhteisiin sovellettava Kaivosvastuujärjestelmä, jota on täydennetty vesienhallintaa ja kaivoksen sulkemista koskevien arviointiperusteiden osalta.

– TSM on osoittanut toimivuutensa Kanadassa. Kaivosteollisuus ry uskoo, että TSM on hyödyllinen apuväline, kun kaivosyhtiöt kehittävät tulevaisuudessa vastuullisuusraportointiaan, Kaivosteollisuus ry:n puheenjohtaja Markus Ekberg toteaa.

Kanadan kaivosjärjestö antaa TSM-järjestelmänsä vapaasti muiden maiden käyttöön. MAC haluaa nostaa kaivosalan hyväksyttävyyttä sosiaalisissa ja ympäristöön liittyvissä asioissa, etenkin läpinäkyvyydessä ja vastuullisuudessa.

– Olemme tyytyväisiä, että Kaivosteollisuus ry valitsi TSM:n. Kaivosteollisuus ry yhdessä muiden sidosryhmien kanssa tutki kahden vuoden ajan eri vaihtoehtoja, joilla kaivosalan toimintaa voidaan kehittää. Tämä on merkittävä tunnustus TSM-järjestelmälle, josta voi tulla alan johtava vastuullisuusjärjestelmä maailmassa, MAC:n johtaja Pierre Gratton sanoo.

Suomessa TSM:n käyttöönottoa ohjaa ja seuraa Kestävän kaivostoiminnan verkosto.

– Kaivosteollisuus ry:n ja MAC:n sopimus on hyvä uutinen Kestävän kaivostoiminnan verkostolle, ja samalla ensimmäinen askel vastuullisuusjärjestelmän käyttöönotossa. Uskon, että valtaosa kaivosyhtiöistä ottaa järjestelmän käyttöön lähivuosina, sanoo Eero Yrjö-Koskinen, Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteeri.

Lisätietoja TSM:n suomalaisesta versiosta suomeksi www.kaivosvastuu.fi ja TSM:stä yleisesti englanniksi www.mining.ca

 

Lisätietoja:

Eero Yrjö-Koskinen,
Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteeri
(358) 50 347 8778
eyk@kaivosvastuu.fi

Pekka Suomela,
Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja
(358) 50 533 2848
pekka.suomela@teknologiateollisuus.fi

Jessica Draker,
Director of Communications, The Mining Association of Canada
(613) 233-9392 x225
jdraker@mining.ca
(klo 16-24 Suomen aikaa, haastattelut englanniksi)

 

Kaivosteollisuus ry ajaa kaivos- ja mineraalialan, malminetsintäyhtiöiden sekä alan laite- ja teknologiavalmistajien etuja. Kaivosteollisuus ry edistää myös jäsentensä tietoa ympäristöstä ja työturvallisuudesta, organisoi tutkimusta sekä edustaa jäseniään kansainvälisissä järjestöissä. Yhdistyksessä on 45 jäsentä, joiden palveluksessa on yhteensä viisituhatta työntekijää. www.prokaivos.fi

Mining Association of Canada, MAC, on Kanadan kaivosteollisuuden kansallinen organisaatio. Sen jäsenet tuottavat valtaosan Kanadan perus- ja arvometalleista, uraanista, timanteista, koksikivihiilestä, kaivetusta öljyhiekasta ja teollisuusmineraaleista. MACin jäsenet suorittavat malminetsintää, louhintaa, sulatusta, rikastusta ja osoittain myös lopputuotteiden valmistusta. www.mining.ca

Towards Sustainable Mining, TSM, on Kanadan Kaivosteollisuusyhdistys MACin kehittämä yhteiskuntavastuujärjestelmä. TSM:n suomalaisessa versiossa on kahdeksan osaa: vuorovaikutus sidosryhmien kanssa, luonnon monimuotoisuus, rikastushiekan käsittely, vesienhallinta, energiatehokkuus, työturvallisuus ja -terveys, kriisinhallinta sekä kaivoksen sulkeminen.  Jokainen osa on jaettu erilaisiin suoritustasoihin. Kaivosyhtiöt raportoivat vuosittain järjestelmän toimeenpanosta ja sen edistymisestä. Lisäksi ulkopuoliset tarkastajat arvioivat yhtiöiden suoriutumista kolmen vuoden välein.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs