Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Kaistavahti pakolliseksi raskaisiin ajoneuvoihin

Pilkington Automotive Finland Oy

Kaistavahti pakolliseksi raskaisiin ajoneuvoihin

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 12:07
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Hallitsematonta kaistanvaihtoa valvova kaistavahti tulee marraskuussa pakolliseksi kaikkiin uusiin turistibusseihin ja kuorma-autoihin EU:n alueella. Järjestelmä parantaa raskaan kaluston liikenneturvallisuutta merkittävästi.

Pakollinen kaistavahti alkaa marraskuun alussa varmistaa, että Euroopan teille valmistuvat uudet linja- ja kuorma-autot pysyvät tiellä entistä paremmin. Uusiin ajoneuvoihin on pakollista asentaa kaistavahtijärjestelmä, jossa ajoneuvon tuulilasiin kiinnitettävä kamera kuvaa tienpinnan viivoja ja tulkitsee näitä kaistamerkinnöiksi. Järjestelmä varoittaa kaistan ylittämisestä esimerkiksi täristämällä autonrattia tai äänimerkillä. Tämä vähentää riskiä ajoneuvojen hallitsemattomaan kaistanvaihtoon ja sivusuuntaiseen liikkeeseen.

”Kaistavahti on ollut mahdollista hankkia henkilöautoihin lisävarusteeksi jo kymmenen vuoden ajan, mutta linja-autoissa sitä on käytetty vasta muutaman vuoden ajan, pääosin testimielessä. Kaistavahdilla on iso merkitys raskaan kaluston ajossa, jossa kuljettajat ajavat pitkiä päiviä ja riski esimerkiksi rattiin nukahtamisesta on olemassa", arvioi linja-autosektorin avainasiakkuuspäällikkö Olli Sara Pilkington Automotive Finlandista.

Lasituotteita ja -ratkaisuja toimittava Pilkington Automotive kiinnittää linja-autojen tuulilaseihin pidikkeitä, joihin kaistavahtijärjestelmän kamera voidaan autotehtaalla asentaa. Pidikkeiden tuotantolinjan kehitystyö on parhaillaan käynnissä Pilkingtonin tehtaalla Laitilassa. ”Pidikkeiden asennuksia tullaan tekemään Laitilassa uuden määräyksen voimaantulon jälkeen vuosittain tuhansiin laseihin”, Sara kertoo.  

Pilkington on jo aloittanut yhteistyön ensimmäisten isojen linja-autovalmistajien kanssa. Saran arvion mukaan Euroopan alueella liikkuu vuosittain yli 200 000 turistiautoa ja kaupunkiliikennebussia, joten kaistavahtien markkinat ovat isot. Uusia turistiautoja myydään Euroopassa noin 15 000 vuodessa.

Sara muistuttaa, että kaistavahdin toimivuus asettaa erityisiä vaatimuksia myös tuulilasille. Lasin on muun muassa oltava optisesti moitteeton ja tarkasti asennettu, jotta kamera pystyy kuvaamaan kaistaviivoja mahdollisimman tarkasti. Tuulilaseihin asennetaan nykyään myös paljon muita lisälaitteita kuten aurinkosuojia, sadesensoreita ja antenneja, mikä lisää lasinvalmistuksen vaatimuksia.

Linja-autojen turvalaitteet tutuksi bussinäyttelyssä

Kaistavahtiin ja linja-autojen muihin varusteisiin voi tutustua parhaillaan käynnissä olevassa, Suomen ensimmäisessä linja-autoalan toimijoille suunnatussa bussinäyttelyssä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 18.–19. maaliskuuta järjestettävässä tapahtumassa ovat paikalla kaikki Suomen suuret linja-autoalan toimijat, jotka esittelevät kalustoaan ja palvelutarjontaansa. ”Esillä on myös uutuuksia, joita ei ole Suomessa aiemmin nähty”, lupaa näyttelyn järjestäjä Ammattiautot-lehti.

Tapahtuma on avoin ja maksuton, lisätietoja: http://bussinayttely.fi/.

Lisätietoja:

Pilkington Automotive Finland Oy
Avainasiakkuuspäällikkö Olli Sara
olli.sara@fi.nsg.com
p. 050 373 9797

Liitetiedostot

---

Vuonna 1826 perustettu lasituotteita ja -ratkaisuja toimittava Pilkington kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Konsernilla on valmistusta 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa. Pilkington Automotiven Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja mm. traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Pilkingtonin Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 100 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 700.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs