Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » JAMKin laboratoriolle jo neljäs tärkeä akkreditointi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin laboratoriolle jo neljäs tärkeä akkreditointi

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2014 klo 10:28
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Finnish Accreditation Service on myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoulun testauslaboratoriolle akkreditoinnin. Akkreditointi koskee traktorin mekaanisten kytkentäosien väsytyskokeita, mutta sitä on tarkoitus laajentaa tarpeiden mukaisesti.  Kokeissa osia voidaan kuormittaa jopa 600 kilonewtonin puristus- tai vetovoimalla. Testattavan kappaleen koko voi olla 1,5 x 1,8 x 1,8 metriä ja paino 3 000 kilogrammaa. Akkreditointia tarvitaan esimerkiksi silloin, kun Liikenteen turvallisuusvirasto hyväksyy käyttöön otettavia liikennekulkuneuvoja.

JAMKin pääkampuksella sijaitsevan laboratorion testaukset ovat staattisia ja dynaamisia. Staattisia testauksia varten on vetokone ja pääsääntöisesti dynaamisiin testauksiin kuormituskehä. Kuormituskehä ja sen ohjausjärjestelmä on kehitetty JAMKissa. Kehitystyön yhteydessä on perehdytty mm. eri materiaalien väsymiskäyttäytymiseen, mikä auttaa testien suunnittelussa ja tulosten analysoinnissa.

– Siinä on kaksi testauksessa käytettävää sylinteriä, mikä on poikkeuksellista. Testaukset suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa, mikä mahdollistaa niiden teon laadukkaasti ja kustannustehokkaasti, testauslaboratorion projekti-insinööri Kalevi Jaaranen toteaa.

Kyseessä on jo neljäs JAMKin teknologian akkreditoitu laboratorio. Aikaisemmin akkreditoituja kohteita ovat kalibrointikeskus  ja siellä pituusmittavälineiden kalibrointi, rakennuslaboratiossa betonin ja betonituotteiden testaus  ja lisäksi kattilantestauslaboratorio.

Viimeisin akkreditointi on positiivinen lisä JAMKin tarjoamiin testaus-, asiantuntija- ja koulutuspalveluihin.

– Akkreditointi on kansainvälisiin kriteereihin perustuva menettely, jonka avulla pätevyys ja laboratorion antamien todistusten uskottavuus voidaan luotettavasti todeta,  Jaaranen kertoo. Laboratorioissa tehdään myös akkreditoimattomia testejä.

Lisätietoja:
Harri Peuranen, yliopettaja,  0400 647 069, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Kalevi Jaaranen, projekti-insinööri, 0400 989 650, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologia

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs