Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » IKEA aloittaa uusien lihapullien myynnin

IKEA Oy

IKEA aloittaa uusien lihapullien myynnin

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2013 klo 10:30
Julkaisija: IKEA Oy

Suomen, Ruotsin ja Tanskan IKEA-tavaratalojen ravintolat aloittavat uudella tavalla tuotettujen lihapullien myynnin tänään 21.3.2013. Lihantoimittajien määrää on vähennetty ja valvontaa tehostettu säännöllisillä jauhetun lihan DNA-testauksilla.


IKEA on sitoutunut tarjoamaan ja myymään korkealaatuista ruokaa, joka on vastuullisesti tuotettua. IKEA noudattaa kaikkien elintarvikkeidensa suhteen tiukkoja laatu- ja turvallisuusvaatimuksia.

”Asiakkaidemme ja työntekijöidemme luottamus on meille äärettömän tärkeää. Hevosenlihakohu osoittaa, että tiukoista vaatimuksistamme huolimatta emme ole onnistuneet täyttämään asiakkaidemme odotuksia. Suhtaudumme asiaan vakavasti ja kehitämme parhaillaan toimintatapojamme parantaaksemme elintarvikkeiden jäljitettävyyttä koko toimitusketjussa”, kansainvälisen IKEA Food -toiminnan päällikkö Edward Mohr kertoo.

IKEA päätti helmikuun lopussa poistaa myynnistä erän ruotsalaisen tavarantoimittajan toimittamia lihapullia, joista oli testeissä löytynyt merkkejä hevosenlihasta. Ensimmäisenä toimenpiteenä IKEA analysoi lihapullien tuotannon yhdessä ulkopuolisen asiantuntijan ja myynnistä vedettyjen tuotteiden tavarantoimittajan kanssa. Lopputuloksena:

  • Toimitusketjua on yksinkertaistettu rajoittamalla lihantoimittajien määrää.
  • Myynnistä vedettyjen tuotteiden tavarantoimittajan toimintaa tarkkaillaan entistä tehokkaammin tekemällä DNA-testejä sekä lihalle että lopputuotteille. Lisätoimenpiteellä halutaan varmistaa, että lihapullat sisältävät ainoastaan ainesosaluettelossa mainittuja raaka-aineita.

Seuraavaksi:

  • IKEA kehittää kaikkien valikoimassa olevien lihavalmisteiden hankintaa ja tuotantoa koskevia vaatimuksia yhteistyössä ulkopuolisen laadunvarmistukseen erikoistuneen yrityksen kanssa. Tavoitteena on taata kaiken käytettävän lihan jäljitettävyys aina tiloille asti.
  • IKEA ottaa käyttöön säännölliset jauhetun lihan DNA-testaukset kaikkien tavarantoimittajien kaikissa tuotantolaitoksissa.
  • Laajennettujen kolmannen osapuolen suorittamien säännöllisten tarkastusten avulla varmistetaan, että tavarantoimittajat alihankkijoineen noudattavat tiukennettuja vaatimuksia.  

Lihapullien myynti alkaa kaikissa Suomen, Ruotsin ja Tanskan tavaratalojen ravintoloissa tänään 21.3.2013. Lihapullat palautuvat myyntiin myös muissa IKEA-tavarataloissa sitä mukaa, kun toimitusvarmuus saadaan taattua. 

IKEA selvittää parhaillaan, miten menetellä myynnistä vedettyjen, mahdollisesti hevosenlihaa sisältävien lihapullien kanssa. Niiden syömiseen ei liity terveysriskiä, joten IKEA tekee yhteistyötä asianmukaisten viranomaisten kanssa löytääkseen vastuullisen ja lainsäädännön vaatimukset täyttävän ratkaisun.

 

Lisätietoja:

Laura Saksala, PR Manager, IKEA Oy, puh. (050) 377 6669, laura.saksala@ikea.com
Corporate Communications, IKEA Group, tel. +46-70-993 63 76, ikea.pr@ikea.com

www.IKEA.fi

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki meille tavallisille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 298 tavarataloa 26 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA-konsernilla on 139 000 työntekijää. Toimintavuonna 2012 konsernin tavarataloissa oli 690 miljoonaa kävijää. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -listauksessa.
www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs