Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Hirel Oy:llä katse tiukasti Aasian markkinoille

Miktech Oy

Hirel Oy:llä katse tiukasti Aasian markkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2014 klo 11:46
Julkaisija: Miktech Oy

Viime keväänä perustettu Hirel Oy on kehittänyt suurteollisuuden kunnossapitoon ratkaisun, jonka avulla voidaan kunnostaa käyttöikänsä päässä olevia teollisia säiliöitä. Menetelmällä voidaan tuplata säiliöiden käyttöikä, ja kunnostaminen tulee asiakkaalle hyvin paljon edullisemmaksi kuin uuden säiliön hankinta. Hirel Oy tähtää ratkaisullaan suoraan kansainvälisille markkinoille. Asiakkaat ovat pääosin Aasiassa, eli Thaimaassa, Vietnamissa ja Filippiineillä. Aasia on tässä vaiheessa ykkösmarkkina-alue, seuraavaksi mietitään Venäjän markkinoita.

Puoli vuotta yrityksen perustamisen jälkeen Hirel Oy:llä on tuotantotilat tuotannon aloittamiseksi valmiina sekä ensimmäinen näyteseinä rakennettuna. Näyteseinän avulla ratkaisua voidaan esitellä rahoittajille ja potentiaalisille asiakkaille. Näyteseinän avulla idean perusjuoni avautuu ja keksinnön valtavat mahdollisuudet teollisuuden kunnossapidossa konkretisoituvat. Yritys on jo ensimmäisen kuuden toimintakuukauden aikana palkannut yhden ulkopuolisen työntekijän.

Innovaation taustalla on yrittäjä Leo Laatanahon työ voimalaitosteollisuuden tulenkestävien vuorausten parissa. Leo Laatanaholla on takanaan hyvin kansainvälinen työhistoria, hän on työskennellyt pitkään mm. eri Aasian maissa – Menetelmän idea syntyi ratkaistessani erästä ongelmatilannetta Indonesiassa vuonna 2011, kertoo Laatanaho. – Idean jatkokehitys vei joitakin vuosia.

Palkkatyöstä yrittäjäksi siirtyminen ei ole Leo Laatanahoa kaduttanut. Ihan noviisi yrittäjä Laatanaho ei kuitenkaan ole, yrittäjäkokemusta hänellä on taustalla 2000-luvun alkupuolelta. Yrityksen operatiivinen pyörittäminen sujuu, mutta tuotekehitysprojektin eteenpäin vieminen suunnitellussa aikataulussa, on ollut haasteellista. Projektin aikana on tullut esille arvaamattomia ongelmia ja virhearviointeja, jotka nyt on kuitenkin saatu selvitettyä. Myös uusia tuotekehitysideoita on syntynyt ja yhtä ideaa viedään eteenpäin jo vauhdilla. - Eli monta rautaa on tulessa, naurahtaa Laatanaho.

Apua yritystoiminnan käynnistämiseen ja nopean kasvun haasteisiin Hirel Oy on saanut Miktechin startup-valmennuksesta. Yritys lähti mukaan valmennukseen jo perustamisvaiheessaan, ja sai heti alkuun valmennuksesta apua rahoituksen hakemiseen. Myös patentointiin liittyvää apua on ollut tarjolla. Jatkossa apua tarvitaan vientimarkkinoiden avaamisessa ja uusien yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Miktech Oy:n olemassa olevista, valmiista verkostoista on jo nyt ollut paljon hyötyä.

Loppuvuoden 2014 aikana valitaan kuukausittain Miktechin valmennusyritysten joukosta kuukauden startup yritys. Marraskuun startup yritys on Hirel Oy.

Lisätiedot:

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi
Leo Laatanaho, toimitusjohtaja, Hirel Oy, 040 836 5209, leo.laatanaho@hirel.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi


Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs