Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Heurekan uusi näyttely tähyää Marsiin

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan uusi näyttely tähyää Marsiin

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2013 klo 12:43
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Lähtisitkö sinä Marsiin? Heurekan ensimmäinen avaruusaiheinen näyttely heittää kävijän pohdittavaksi tämän haastavan kysymyksen. Määränpäänä Mars avataan yleisölle lauantaina 5.10.2013.

Kanadalaisen Ontario Science Centerin alun perin tuottama Määränpäänä Mars -näyttely esittelee fyysisiä, psykologisia, teknologisia ja eettisiä haasteita, jotka meidän tulisi ratkaista ennen ensimmäistä matkaamme punaiselle planeetalle.  Näyttely tarjoaa ohjeita niin avaruuskirurgiaan, maanviljelyyn avaruudessa kuin sosiaalisten suhteiden hoitoonkin. Näyttelyssä saa kokeilla mm. painottomuuden vaikutusta kehoon, erilaisten tunteiden tarttumista ryhmän jäsenestä toiseen, säteilyltä suojautumista, toimivan avaruusraketin rakentamista sekä Mars-kävelyä. Monet Maassa itsestään selvät asiat, kuten lattialle putoavat leivänmuruset tai irronneet hiukset, saavat avaruusseikkailun aikana aivan uusia merkityksiä.  Kekseliäisyyttä vaaditaan myös silloin, kun normaalit satelliittiyhteydet Maahan eivät toimi, tai kun hapettomissa oloissa pitäisi kasvattaa ruokaa.

Onko Marsissa elämää tai onko siellä joskus ollut elämää? Suurin syy ihmisen kiinnostukseen Mars-matkailua kohtaan on halu selvittää elämän mahdollisuus punaisella planeetalla. Ihminen on tottunut Maan olosuhteisiin, ja määrittelee elinpiirinsä suhteessa tuttuun ja olemassa olevaan. Marsissa elämän määrittely äärimmäisissä oloissa saa uusia ulottuvuuksia. Näyttelystä poistuessaan kävijä saa vastata uudestaan samaan haastavaan kysymykseen: Lähtisitkö sinä Marsiin?

Avaruusviikolla Mars-aiheisia yleisötapahtumia

4.-10.10.2013 vietettävän Kansainvälisen avaruusviikon teema on tänä vuonna Mars-planeetta. Heurekassa on avaruusviikolla esityksiä, joissa aiheena on punainen planeetta.

Lauantaina 5.10 klo 12 tietokirjailija Markus Hotakainen pitää Tiedettä pallolla -kohteella esityksen ”Matkalla Marsiin”, joka uusitaan lauantaina 5.10. klo 14 ja sunnuntaina 6.10. klo 12. Kaikki näyttelylipun ostaneet pääsevät seuraamaan esitystä.

Lauantaina 6.10. kello 13 Ilmatieteen laitoksen tutkija Sini Merikallio luennoi auditoriossa aiheesta: ”Mönkijällä Marsiin vai sähköpurjeella Saturnukseen?” Auditorioluennolle on vapaa pääsy. Paikkoja on 260 henkilölle.

Määränpäänä Mars -näyttely on esillä Heurekassa 5.10.2013–23.3.2014. Näyttelyn tukijana Heurekassa on Vaisala Oyj.

Lisätiedot näyttelystä:
Projektipäällikkö Sami Pihkala, puh. 040 9015 367, sami.pihkala@heureka.fi
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Lisätiedot tapahtumista:
Tapahtumatuottaja Siina Vasama, puh. 040 9015 260, siina.vasama@heureka.fi

Kuvia Määränpäänä Mars -näyttelystä Heurekan kuvapankista:

 http://kuvapankki.info/heureka/info.php

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs