Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Euroopan teknologiateollisuus valitsi suomalaisen puheenjohtajan

Teknologiateollisuus ry

Euroopan teknologiateollisuus valitsi suomalaisen puheenjohtajan

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 17:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ry:n ja sen eurooppalaisten sisarjärjestöjen yhteistyöjärjestö Orgalime valitsi toimitusjohtaja Tomas Hedenborgin, Fastems Group, presidentikseen.

Orgalime (The European Engineering Industries Association) on yksi vaikutusvaltaisimpia elinkeinoelämän edunvalvontajärjestöjä Euroopassa. Se edustaa 28 prosenttia Euroopan valmistavasta teollisuudesta. Digitalisaation hyödyntäminen kilpailukyvyn palauttamiseksi ja uuden liiketoiminnan synnyttämiseksi sekä teollisuuden merkitys ylipäätään hyvinvoinnin luonnissa ovat Orgalimen keskeisimpiä tavoitteita. Tomas Hedenborgilla on erinomainen tausta ja kokemus edistämään näiden tavoitteiden toteutusta.

”Digitalisaatio ja teollisuuden automatisointi on minulle tuttua jo omasta yrityksestäni. Näen, että teollinen internet on suomalaisten ominta aluetta. Meillä on siihen osaamista ja edellytyksiä”, Tomas Hedenborg painottaa.

”Digitalisaatio on suuri mahdollisuus myös koko Euroopan teollisuudelle, joka Suomen tavoin on mukana globaalissa kilpailussa. Olen varma, että menestymme, kunhan toimintaympäristö sallii digitalisaation täysimittaisen hyödyntämisen.”

Tomas Hedenborg on ollut rakentamassa yritysten välistä yhteistyötä myös kotimaassa mm. Teknologiateollisuus ry:n hallituksen jäsenenä ja tutkimus ja kehitysyhteistyötä tekevän FIMECC Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Digitalisaation hyödyntämistä hän on kansallisesti edistämässä Teollisen Internetin Foorumin (FIIF) ohjausryhmän puheenjohtajana.

”Näkemykset oman yrityksen ulkopuolelta ovat aina arvokkaita ja erityisen hienoa on saada tuoreita ideoita teollisen internetin hyödyntämiseen uusilta it-alan yrityksiltä ja yrittäjiltä. Nuori sukupolvi kyseenalaistaa terveellä tavalla toimintatapojamme.”

Teknologiateollisuus ry on ollut jo vuosia aktiivinen Orgalimen jäsen. Edellisen kerran järjestön keulakuvana toimiva presidentti oli Suomesta 1994-1996, jolloin vuorineuvos Krister Ahlström oli tässä arvostetussa asemassa.

”Olemme ylpeitä Tomaksen puolesta ja pidämme nimitystä myös luottamuksen osoituksena aktiivisuuttamme kohtaan”, kiittelee toimitusjohtaja Jorma Turunen Teknologiateollisuus ry:stä.

Lisätietoja:
Tomas Hedenborg, toimitusjohtaja, Fastems Group, puh. 050 3101999
Jorma Turunen, toimitusjohtaja, Teknologiateollisuus ry, puh. 0500 445 444
Ilkka Niemelä, johtaja, puh. 040 545 2213

Liitetiedostot

 Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs