Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Etelä-Savon Uudistuva teollisuus -hanke käynnistyi

Miktech Oy

Etelä-Savon Uudistuva teollisuus -hanke käynnistyi

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2015 klo 15:20
Julkaisija: Miktech Oy

Etelä-Savon Uudistuva teollisuus -hanke (UTE) on käynnistynyt huhtikuussa maakuntaliiton päätöksellä. Hankkeen tavoitteena on teollisuuden digitaalisen osaamisen parantaminen ja kansainvälistymisen kiihdyttäminen.

Kohderyhmänä hankkeessa ovat Etelä-Savon kasvuun pyrkivät teknologia-, rakennus- ja muovituoteteollisuuden pk-yritykset sekä teollisuuden palveluja tuottavat yritykset. Hankkeessa keskitytään erityisesti digitaalisen kehityksen mahdollistaman dynaamisen TKI- ja muun kehitystoiminnan käynnistämiseen yrityksissä, joilla on omaa vahvaa tahtoa ja taloudellisia resursseja strategisen uusiutumisen avulla kasvaa niin kotimaan markkinoilla, kuin kansainvälisestikin seuraavan 3-5 vuoden aikana.

Tavoitteena on, että kohderyhmän yritykset pystyvät uudistamaan visionsa, digitaalistrategiansa ja liiketoimintamallinsa ekotehokkaaseen ja kilpailukykyiseen muotoon, toimeenpanemaan strategiset suunnitelmansa digitaalisuuden mahdollisuudet hyödyntääkseen, sekä tunnistamaan ja hyödyntämään mahdollisuudet kansainväliseen liiketoimintaan, yhteistyössä kansallisen Team Finland verkoston kanssa.

Hanke tukee uusiutumis- ja kasvuhaluisten yritysten kasvupolkua ja turvaa tuotannollisten yritysten toiminnan jatkumisen ja kasvun Etelä-Savon alueella. Tämä tapahtuu lisäämällä alueen tuotannollisten ja niille palveluja tarjoavien yritysten tietämystä uusista älykkään erikoistumisen ansaintamalleista ja liiketoimintamahdollisuuksista. Hankkeessa mm. aktivoidaan yrityksiä suunnittelemaan ja toteuttamaan kehittämistoimenpiteitä mm. 3D-tulostuksen ja laserteknologioiden, Lean-johtamisen ja digitaalisten mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Keskeisenä työskentelymuotona ovat työpajat, joita toteutetaan leanin, teollisen internetin, 3D-tulostuksen ja yhteisöllisten työkalujen käyttöönoton edistämiseksi.

Lisätiedot:

Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, 0440 361 613, kimmo.haapea@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Etelä-Savon Uudistuva teollisuus -hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki, Savonlinnan kaupunki, Kangasniemen kunta, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Etelä-Savon Koulutus Oy sekä yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs