Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Dassault Systèmesiltä uusi BIOVIA-ohjelmisto

Dassault Systèmesiltä uusi BIOVIA-ohjelmisto

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2014 klo 11:00
Julkaisija: Dassault Systemes

Uuden ratkaisun avulla voidaan mallintaa koko biosfääri

Kesäkuu 16, 2014 — Maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Systèmes ilmoittaa kehittäneensä uuden BIOVIA-ohjelmistopaketin.  Uusi ohjelmisto yhdistää Dassault Systèmesin oman Bio Intelligence -osaamisen ja niin sanotun 3DEXPERIENCE-alustan sekä ohjelmistoyritys Accelrysin sovellukset. Dassault Systèmesin äskettäin hankkima Accelrys on ohjelmistoyritys, joka tarjoaa ratkaisuja kemian, materiaalien ja biotieteiden tutkimusta varten.

BIOVIA tarjoaa yrityksille laajat mahdollisuudet kehittää tieteellisiä, biologisia ja kemiallisia materiaaleja virtuaalisesti.  Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-alustan avulla on mahdollista testata uusia innovaatioita ja luoda uutta aina materiaalien suunnittelusta molekyylien simulaatioon ja kemialliseen tuotantoon asti. BIOVIAn käyttäjiin lukeutuu jo yli 2000 asiakasta, joita ovat esimerkiksi Shell, BASF, P&G, Unilever ja L’Oréal.

- Aiemmat tutkimuksemme ja projektimme biotieteiden parissa ovat auttaneet meitä luomaan aivan uudenlaisen ohjelmiston. Accelrys taas tarjoaa asiakkaille ratkaisuja ja työkaluja, joiden avulla voidaan hallita tieteellisiä innovaatioita niiden koko elinkaaren ajan aina kaupallistamiseen asti. Yhdistämällä osaamisemme, voimme BIOVIAn avulla tarjota tieteelle ja lukuisille eri teollisuuden aloille työkaluja biosfäärin eri osien mallintamiseksi, sanoo Dassault Systèmesin toimitusjohtaja Bernard Charlès.

BIOVIAN avulla parannetaan tiimien systemaattista yhteistyötä sekä projektinhallintaa, tiedon käytettävyyttä ja saatavuutta sekä jäljitettävyyttä. Nämä asiat ovat ensiarvoisen tärkeitä esimerkiksi tarkoin säännellyssä lääketeollisuudessa.  

- BIOVIAlla simuloidaan tuotteita ja palveluita sekä tarkkaillaan ja hallitaan laatua niin lääketeollisuuden, vähittäiskaupan kuin prosessiteollisuudenkin alalla, tiivistää BIOVIAn toimitusjohtaja Max Carnecchia Dassault Systèmesiltä.

Lääketeollisuuden ohella johtavat teollisuusyritykset, kuten Boeing, Toyota ja Samsung käyttävät BIOVIAA tutkiakseen ja tuodakseen markkinoille uusia ja ekologisempia materiaaleja sekä muun muassa kevyempiä ja kestävämpiä komposiitteja. Näille yrityksille ekologisten materiaalien käyttö ei ole enää rajoite, vaan yksi muuttuja muiden joukossa. Muuttujien hallintaan tarvitaan sovelluksia, joilla voidaan hallita tietoa molekyylitasolla läpi tuotantoketjun. Tässä työssä BIOVIA on erinomainen apuväline.

Lisää tietoa http://www.3ds.com/biovia.

Lisätiedot Mari Kuusinen, mari.kuusinen@osg.fi, 040 1964374

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla on mahdollista digitaalisesti mallintaa ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja, mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesillä on noin 190.000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmesillä on ollut oma toimisto huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES ja 3DXCITE ovat Dassault Systèmesin tai yrityksen alihankkijoiden rekisteröimiä ohjelmistoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs