Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » CAN-PACK S.A. laajensi tölkkitehdastaan Moreenissa

Linnan Kehitys Oy

CAN-PACK S.A. laajensi tölkkitehdastaan Moreenissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 11:00
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Vuonna 2012 Moreenissa aloittanut CAN-PACK S.A. on laajentanut juomatölkkitehdastaan. Uutta varastotilaa valmistui 8 000 neliömetriä ja samalla muun muassa lastausjärjestelyt uusittiin entistäkin tehokkaammiksi. CAN-PACK uskoo vahvasti valmistustoimintaan Suomessa ja on investoinut Hämeenlinnaan jo useita kymmeniä miljoonia euroja.

CAN-PACKin toiminta Hämeenlinnassa on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Suuret tuotantosarjat ja uudet asiakassuhteet toivat nopeasti mukanaan tarpeen isommalle varastolle. Varastossa on panostettu moderniin tekniikkaan ja CAN-PACK S.A. on muun muassa kehittänyt ratkaisun, jossa lämmitys hoidetaan paljolti tuotannon ylijäämälämmöllä. Toiminnassa pyritään löytämään ympäristöystävälliset ratkaisut aina kun se vain on mahdollista.

Tehtaanjohtaja Pekka Sokka kertoo laajennushankkeen sujuneen hyvin.
– Joitain ratkaisuja hiottiin vielä projektin aikana yhdessä pääurakoitsijana toimineen Lemminkäinen Talo Oy:n kanssa ja lopputuloksesta tuli erittäin hyvä, hän sanoo.

Hankkeessa oli mukana myös CAN-PACKin puolalainen pääkonttori, valvojana toimi HTJ Oy ja projektikoordinaattorina Crescat Services Oy.

Tehtaassa valmistetaan vuosittain noin miljardi alumiinitölkkiä, joista suuri osa menee vientiin. Tuotantolinjat ovat erittäin modernit ja linjoilla pystytään tekemään räätälöityjä tuotteita asiakkaille. Tehdas on tervetullut investointi kansantaloudellisesti, sillä aiemmin juomatölkit tuotiin Suomeen ulkomailta. Hämeenlinnan tehdas työllistää suoraan yli sata henkilöä ja epäsuorasti vielä useampia.

Moreenin yritysalue on yhtiölle loistava paikka toimia, sillä alueella on hyvä infrastruktuuri, sijainti on erinomainen ja muutenkin palvelut toimivat hyvin. Tehtaassa käy päivittäin noin sata rekkaa lastaamassa tavaraa ja siksi lastaustoiminnan tehokkuus on CAN-PACKille erittäin tärkeää, kuten myös Moreenin alueen rekkaliikennepalvelujen ja liikenneväylien toimivuus.

Hämeenlinnan Moreeni on ottanut vahvan paikkansa yritysalueena sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.
– Hyvinä esimerkkeinä voi mainita juuri CAN-PACKin ja vastikään yrityspuistoon sijoittuneen yritystukkuri Damstahlin. Aluetta kehitetään systemaattisesti ja parhaillaan työstetään alueen yritysten yhteistä foorumia, kertoo johtaja Ari Räsänen Linnan Kehitys Oy:n sijoittumispalveluista.

Moreenissa liikkuu päivittäin jo lähes 600 rekkaa eli 120 000 rekkaa vuodessa, mikä tarkoittaa sitä että palveluita ja infraa on kehitettävä jatkuvasti.
– Parhaillaan on tekeillä alueen aurinkopaneeliselvitys, Räsänen kertoo.

 

Lisätietoja:

Pekka Sokka, puh. +358 45 77 34 24 01, s-posti: psokka@canpack.fi

Ari Räsänen, puh. 040 866 7501, s-posti: ari.rasanen@linnan.fi

 

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs