Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Ainutlaatuinen ambulanssikonsepti mullistaa markkinat – Tamlansin uutuudesta suurtilaus Norjaan

Tamlans Oy

Ainutlaatuinen ambulanssikonsepti mullistaa markkinat – Tamlansin uutuudesta suurtilaus Norjaan

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: Tamlans Oy

Tamperelaisen Tamlans Oy:n Amarok Negea on sairaankuljettajien kanssa yhteistyössä kehitetty uudenlainen ambulanssikonsepti, jossa Volkswagenin alustaan on yhdistetty moduulirakenteinen ambulanssikori. VW Amarok kulkee moitteettomasti kaikissa maasto- ja sääolosuhteissa, ja sen potilastilassa työergonomia on huippuluokkaa. Uusista Amarok-ambulansseista tehtiin juuri yli 200 auton suurtilaus norjalaisiin sairaaloihin.

Tamlansin uusi Amarok Negea edustaa maailmassa ainutlaatuista ambulanssikonseptia; ambulanssissa Volkswagenin nelivetoisen pick-up-auton alustaan on yhdistetty moduulirakenteinen ambulanssikori. ”Amarokissa yhdistyvät 132 kW:n moottoriteho, kahdeksanportainen automaattivaihteisto ja neliveto, joiden ansiosta ajo-ominaisuudet ovat omaa luokkaansa. Enää haastavissa sääolosuhteissa ei tarvitse tehdä kompromisseja ambulanssien valinnassa. Amarok kulkee moitteettomasti hankalassa ja liukkaassa maastossa, mutta sen ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset myös maantieajossa”, Tamlans Oy:n toimitusjohtaja Kari Ojala kertoo.

Komposiittimateriaaleista valmistetun korin rakenne on luja ja kevyt. Ambulanssin kokonaispaino on alle 3,5 tonnia, eli auton kuljettamiseen riittää B-luokan ajokortti. Moduulirakenne mahdollistaa myös auton potilastilan kierrättämisen uuteen ambulanssiin esimerkiksi ohjaamon kolarivaurion sattuessa.

Hyvien ajo-ominaisuuksien lisäksi Amarokin kolmevuotisessa kehitystyössä on kiinnitetty erityistä huomiota ensihoitajien ergonomiaan ja turvallisuuteen. ”Tavallisen peltikorin sisään rakennettu ambulanssi rakennetaan auton alkuperäisten korimuotojen ehdoilla, jolloin joudutaan tekemään kompromisseja laitteiden sijoituspaikkojen ja hoitohenkilöstön ergonomian suhteen. Amarokissa jokaiselle hoito- ja potilaansiirtovälineelle on tarkoituksenmukainen paikka, joista ne ovat helposti ja nopeasti käytettävissä. Asiakkaalla on myös itsellään mahdollisuus vaikuttaa potilastilan välineistöön ja niiden sijoitteluun”, Ojala sanoo.

Amarokeja Norjaan yli 10 miljoonalla eurolla

Tamlans on solminut marraskuussa puitesopimuksen Amarok-ambulansien toimituksesta norjalaisten sairaaloiden hankintoja koordinoivan HINASin (Helseforetakenes innkjøpsservice AS) kanssa. Tilauksen arvo on noin 10–15 miljoonaa euroa jaettuna seuraavalle kahdelle vuodelle, sekä niitä seuraaville kahdelle optiovuodelle. Tilauksen arvioidaan nostavan Tamlansin liikevaihdon 7,5 miljoonasta eurosta lähes 11 miljoonaan ensi vuoden aikana.

Norjan suurtilauksen lisäksi Tamlansilla on meneillään pilottihankkeita ja toimituksia useissa muissa maissa. Jälleenmyyntisopimuksia on solmittu jo muun muassa Ruotsiin, Iso-Britanniaan, Irlantiin, Tanskaan, Tsekkeihin, Hollantiin ja Venäjälle. Lisäksi käynnissä on yhteistyöneuvotteluita monissa muissa maissa.

 

Lisätietoja:
Tamlans Oy, toimitusjohtaja Kari Ojala
kari.ojala@tamlans.fi
p. 040 837 7979

Liitetiedostot

---

Tamlans Oy
on Tampereella ja Korpilahdella toimiva pikkubusseja, pienoislinja-autoja, pelastusajoneuvoja ja ambulansseja tarjoava yritys, joka on Suomen johtava pienoislinja-autojen ja hälytysajoneuvojen valmistaja. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto on noin 7,5 miljoonaa euroa. Tamlansissa työskentelee tällä hetkellä noin 50 henkilöä. www.tamlans.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs