Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » 3D-tekniikka tehostaa kellotuotantoa

3D-tekniikka tehostaa kellotuotantoa

Tiedote.
Julkaistu: 31.07.2014 klo 14:15
Julkaisija: Dassault Systemes

 

3D-tekniikka tehostaa kellotuotantoa

 

150 vuotta kelloja valmistanut Eterna valitsi Dassault Systémesin 3DEXPERIENCE-teknologian tehostamaan tuotantoaan

Teknologia kehittyy, eivätkä rannekellot ole poikkeus sääntöön. Uusista älykelloista huolimatta myös perinteisille ajannäyttäjille löytyy kysyntää. Dassault Systémesin 3DEXPERIENCE-teknologian avulla sveitsiläinen kellovalmistaja Eterna on onnistunut vähentämään koekappaleiden tuotannosta syntyvää jätteiden määrää ja kehittämään näin entistä tehokkaampia ratkaisuja.

3DEXPERIENCE-mallinnustekniikan avulla uusiin Eterna kykenee testaamaan kellojaan virtuaalisesti.

”3D-teknologian avulla näemme potentiaaliset ongelmat jo suunnitteluvaiheessa. Näin säästämme aikaa, rahaa ja ympäristöä”, kertoo Paride Della Corte, Eternan CNC-tuotannon päällikkö ja turvallisuuskoordinaattori.

Hienovaraista ja tarkkaa työtä

3DEXPERIENCE-alusta sisältää DELMIA V6 -ohjelman, jota käytetään tuotteiden valmistuksessa. Visuaaliset 3D-esitykset tehdään CATIA-ohjelmalla.

”Kellojen valmistus on hienovaraista työtä. Yrityksemme hyväksyy vain täydellisen lopputuloksen. DELMIA-työkalulla voin luoda simulaation kellon mekanismien toiminnasta ja varmistaa, että mekanismit toimivat myös oikeassa elämässä. Jos jokin osa osoittautuu toimimattomaksi, voin tehdä itse tarvittavat muutokset CATIA-ohjelmalla. Kun olen varmistanut osien toimivuuden virtuaalisesti, ne siirtyvät suoraan tuotantoon. Tuotantoketju lyhenee, kun osa on oikeanlainen jo ensimmäisellä valmistuskerralla, Della Corte selittää.

Dassault Systémesin ENOVIA-ohjelman avulla Della Corte hallinnoi ja kehittää valmistukseen liittyviä tietokantoja.

”Ensin tarkistan järjestelmästä, onko tarvittavan osan valmistukseen olemassa työkalua. Jos työkalua ei löydy, luon sen itse CATIA V6-ohjelmalla. Sitten se tallennetaan ENOVIA-järjestelmään myöhempää käyttöä varten, Della Corte täsmentää. 

### 

Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla on mahdollista digitaalisesti mallintaa ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja, mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesillä on noin 190.000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM ja 3D VIA ovat Dassault Systèmesin tai yrityksen alihankkijoiden rekisteröimiä ohjelmistoja.

 

Lisätietoja:

Dassault Systèmes, lehdistön yhteyshenkilöt

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi p +358 40 132 5682

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs