Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Yritysjohtajien mukaan vuoteen 2018 mennessä enää 10 % yritysprosesseista nojaudutaan paperiin

Xerox Oy

Yritysjohtajien mukaan vuoteen 2018 mennessä enää 10 % yritysprosesseista nojaudutaan paperiin

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2016 klo 12:56
Julkaisija: Xerox Oy

Xeroxin tutkimuksen mukaan täysin digitaalisesti toimivat yritykset ovat näköpiirissä, mutta tällä hetkellä kyse on enemmän puheesta kuin toiminnasta.

Data on yritystoiminnan keskiössä ja hyödyllisen tiedon havaitseminen suuren tietovirran joukosta luo haasteensa. Näin todetaan tutkimuksessa, johon osallistui 600 IT-alan asiantuntijaa yrityksistä Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa. Xeroxin “Digitisation at Work” -raportti osoittaa, että siirtyminen paperista digitaalisiin prosesseihin on kiinni yksilöistä, mutta moni kyselyyn vastanneista kertoi, ettei ole vielä valmis tähän muutokseen.

Raportin mukaan erityisen huolestuneita ollaan paperin käyttöön nojautuvista prosesseista, joista kustannukset (42 %) ja turvallisuus (42 %) olivat suurimmat huolenaiheet. Kyselyyn osallistuneet ennustivat, että seuraavan kahden vuoden aikana 9 % keskeisimmistä liiketoiminnan toimenpiteistä tulee olemaan paperin varassa.

Yli puolet (55 %) vastaajista myönsi organisaatioiden prosessien olevan suurelta osin tai kokonaan paperiin perustuvia ja noin kolmannes (29 %) kommunikoi edelleen loppuasiakkaan kanssa paperin välityksellä sähköpostin tai sosiaalisten kanavien sijaan. 

41 % vastaajista oli kuitenkin sitä mieltä, että siirtyminen digitaaliseen työnkulkuun leikkaisi yrityskuluja ja 87 % vastaajista omaa tarvittavat taidot muutoksen toteuttamiseen.

"Organisaatiot näkevät digitaalisen tulevaisuuden ketteränä ratkaisuna, mutta nykyiset yritysprosessit ovat edelleen riippuvaisia paperinkäytöstä", kertoo myyntijohtaja Tove Zilliacus, Large Enterprise Operations, Xerox Oy. "Ero yrityksen näkemyksen ja vaadittavien vaiheiden välillä, joilla saavutetaan menestyksekäs digitaalinen muutos, on viivyttänyt digitalisaatioon siirtymistä."

"Suomessa digitalisaatio on tunnetusti edennyt pidemmälle kuin monessa Keski-Euroopan maassa. Migraatio paperista (Paper Based) digitaalisen paperin (Electronic Paper) kautta digitaaliseen prosessiin (Digital Business) on edennyt pitkälle. Suomessa ollaan jo pidemmällä digitaalisen paperin ja digitaalisen prosessin välissä. Paljon on tehty, mutta vielä on paljon hyödyntämättä niistä mahdollisuuksista, jotka auttavat työntekijöitä ja asiakaspalvelua ja tätä kautta myös loppuasiakkaita", Zilliacus täsmentää.

Automaatio prioriteettina

Prosessien automatisaatioon liittyen lähes kolme neljäsosaa vastaajista kertoi tunnistaneensa automatisoitavia alueita. Kyselyyn vastanneet mainitsivat kirjanpidon (38 %), kuluraportoinnin (37 %), ostovelat (36 %) ja asiakaspalvelun (35 %) todennäköisimpinä työtehtävinä, jotka tulevat todennäköisesti täysin automatisoitumaan yrityksen sisällä.

Raportissa ilmeni useita perusasioita, joita yritysten pitäisi huomioida tehdäkseen automaatiosta ja digitaalisesta työnkulusta arkea yrityksen keskeisissä toiminnoissa. Tutkituista yrityksistä:

  • 40 % ei ole vielä toteuttanut ratkaisuja liikkuvalle työvoimalle
  • 47 % ei ole vielä ottanut käyttöön tai parantanut pilvipalveluita
  • 45 % ei ole vielä yhdistänyt tai kehittänyt ennakoivaa analyysia big datan kautta

Useimpien yritysten kohdalla paperiin pohjautuvien prosessien digitalisointi tai uudelleensuunnittelu ennen automatisointia tulee johtamaan parempiin tuloksiin. Analysoimalla esimerkiksi työntekijöiden tulostuskäyttäytymistä tarjoutuu näkemys digitalisoinnin mahdollisuuksiin tilanteissa, jossa paperin käyttö on suurta. Raportin mukaan 90 % vastaajista kertoi omaavansa toimivat työkalut työntekijöiden tulostuskäyttäytymisen analysointiin, mutta vain noin puolet heistä (45 %) käyttävät näitä työkaluja täydellä teholla.

Xerox tarjoaa tuottavuuden lisäystä ja helpottaa digitaaliseen muutokseen siirtymistä tarjoamalla työnkulun automatisointipalvelut osana hallinnoituja tulostuspalveluita. Yritys myös kehittää automaatiotyökaluja läpi portfolionsa tukeakseen täyden valikoiman tarjoomaansa.

Tutkimus

Coleman Parks Research tutki vuoden 2015 toisella puoliskolla 600 IT-alan asiantuntijaa ja organisaatioiden päätöksentekijää Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Länsi-Euroopassa (Benelux-maat, Ranska, Saksa, Iso-Britannia) Tutkimustyö suunniteltiin siten, että tutkittavien yritysten asenteita, haasteita ja aloitteita liittyen digitaaliseen murrokseen ja paperipainotteisiin prosesseihin ymmärrettäisiin entistä paremmin.

Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden vastuualueisiin kuului digitaalisen teknologian strategia, ratkaisut ja infrastruktuuri.

Toimialat tutkimuksessa olivat julkinen sektori, rahoituspalvelut ja suuryritykset.

Xeroxin raportti kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: https://www.xerox.co.uk/en-gb/services/managed-print/insights/digital-transformation

Lisätietoja: Tove Zilliacus, myyntijohtaja, Large Enterprise Operations (LEO), Xerox Oy, tove.zilliacus(at)xerox.com, puh. 040 586 9062

Liitetiedostot

Xerox auttaa rakentamaan toimivampaa maailmaa. Hyödynnämme osaamistamme kuvantamisesta, liiketoiminnan prosesseista, analytiikasta, automaatiosta ja käyttäjäkeskeisyydestä ja rakennamme työnkulkuja, jotka edistävät tuottavuutta, tehokkuutta ja mukautuvuutta. Meillä on liiketoimintaa 180 maassa. Yli 140 000 työntekijäämme luovat merkityksellisiä innovaatioita ja tarjoavat liiketoiminnan prosesseihin liittyviä palveluita, tulostuslaitteita, ohjelmistoja sekä ratkaisuja, joista on todellista hyötyä asiakkaillemme – ja heidän asiakkailleen. Lue lisää osoitteessa www.xerox.com.

RSS-syötteen vastaanottamiseksi siirry osoitteeseen: http://news.xerox.com/rss 

Seuraa keskustelua, toimialakuulumisia ja -näkemyksiä:
http://www.linkedin.com/company/xerox
http://twitter.com/xerox
http://simplifywork.blogs.xerox.com
http://www.facebook.com/XeroxCorp
http://www.youtube.com/XeroxCorp 

Xerox® and Xerox and Design® are trademarks of Xerox in the United States and/or other countries.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs