Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Valtorin toiminnanohjausjärjestelmän ITSM- ja CMDB-ratkaisun toimittajaksi Sofigate

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtorin toiminnanohjausjärjestelmän ITSM- ja CMDB-ratkaisun toimittajaksi Sofigate

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 13:00
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on valinnut rakenteilla olevan toiminnanohjausjärjestelmänsä ITSM- (IT Service Management) ja CMDB-ratkaisun (Configuration Management Data Base) toimittajaksi Sofigate Services Oy:n.

Nyt tehty sopimus on nelivuotinen ja kattaa palvelun rakentamisen ja ylläpidon. Valtorin käyttöön tulee Sofigaten toimittama ServiceNow-järjestelmä. Sopimus mahdollistaa järjestelmän käyttämisen Valtorin palveluiden ja prosessien hallinnassa. Samaa järjestelmää voidaan käyttää Valtorissa myös lisenssienhallintaan ja se on mahdollista ottaa myöhemmin käyttöön myös Valtorin asiakkailla.

”Nyt rakennettavan toiminnanohjausjärjestelmän avulla halutaan lisätä tehokkuutta Valtorin palvelutuotannossa, saavuttaa yhtenäinen laatutaso koko Valtorissa sekä saavuttaa kustannussäästöjä karsimalla päällekkäisiä tietojärjestelmiä”, kertoo Valtorin toimitusjohtaja Kari Pessi.

ITSM- ja CMDB-osakokonaisuuksien kilpailutus toteutettiin neuvottelumenettelyllä ja lopullisten tarjousten valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus.

”Tämä on koko Sofigaten historiassa merkittävin julkisen hallinnon sopimus. Se mahdollistaa palveluprosessien digitalisoinnin ja palvelutoiminnan nostamisen täysin uudelle tasolle niin Valtorin omassa kuin sen asiakkaiden toiminnoissa”, sanoo Sofigate-konserniin kuuluvan Sofigate Services Oy:n toimitusjohtaja Jori Kanerva.

Mikä toiminnanohjausjärjestelmä?

Valtorin toiminnanohjausjärjestelmäprojektissa hankitaan ja otetaan käyttöön tietojärjestelmät, jotka tukevat yhtenäisiä prosesseja ja työtapoja ISO/IEC 20000-palvelunhallintajärjestelmän mukaisesti. Lisäksi tavoitteena on integroida tarvittavat toimittajien, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien tietojärjestelmät Valtorin tietojärjestelmiin yhtenäisillä työvälineillä.

Seuraavaksi Valtorin toiminnanohjausjärjestelmään tullaan kilpailuttamaan osaamisenhallintaan, työvuorosuunnitteluun ja talouden suunnitteluun ja raportointiin liittyvät järjestelmät. Lisäksi toiminnanohjausjärjestelmään liitetään tulevaisuudessa asiakkuudenhallinnan ja tilaustenhallinnan järjestelmät.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Toimitusjohtaja Kari Pessi, p. 040 770 9689
Projektipäällikkö Teija Uusitalo, p. 050 342 5417
etunimi.sukunimi(at)valtori.fi

Sofigate
Toimitusjohtaja Jori Kanerva, Sofigate Services Oy, p. 0400 421070
Johtaja / Julkishallinto Mikko Talsi, p. 050 365 8363
etunimi.sukunimi(at)sofigate.com

 

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2015 aikana. Vuoden 2015 lopussa Valtorissa arvioidaan työskentelevän noin 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista.

Lisätietoa: www.valtori.fi

 

Sofigate palvelee tietohallintojohtajaa ja auttaa tietohallintoja menestymään. Sofigate on tietohallintopalveluiden edelläkävijä, joka on erikoistunut tietohallintojen suunnitteluun, kehittämiseen ja johtamiseen. Sofigaten kehittämä Tietohallintomalli tarjoaa tietohallintojohtamisen parhaat käytännöt ja työkalut ilmaiseksi kaikkien käyttöön. Sofigate on perustettu vuonna 2003 ja konserniin kuuluu Sofigate Group Oy, Sofigate Oy, Sofigate AB, Sofigate Services Oy, Sofigate Tampere Oy ja ICT Standard Forum Oy. Sofigaten palveluksessa on 180 tietohallinnon ammattilaista Espoossa, Tampereella, Oulussa ja Tukholmassa. Konsernin liikevaihto oli 22,6 Me vuonna 2014.

Lisätietoja: www.sofigate.com

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs