Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Valtion sähköisen tunnistautumisjärjestelmä Vetuman käyttö on turvallista

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion sähköisen tunnistautumisjärjestelmä Vetuman käyttö on turvallista

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2015 klo 16:03
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin tuottama verkkotunnistamisen ja -maksamisen palvelu Vetuma on noussut 17.4.2015 julkisuuteen tunnistautumisessa välittyvän tiedon vuoksi.  

Vetuma-tunnistautumisessa selaimen osoiterivillä näkyy mm. istunnon aikaleima, henkilön koko nimi sekä henkilön henkilötunnus, kun käyttäjä siirtyy tunnistautumisen jälkeen käyttämäänsä verkkopalveluun.

Vetuma-palvelun toteuttamisessa on noudatettu Finanssialan keskusliiton Tupas-tunnistamispalvelun määrittelyjä, jonka mukaisesti on toteutettu verkkopankkitunnuksia hyödyntäviä suomalaisia palveluita.

Vetuma-palvelu on auditoitu riippumattoman tahon toimesta säännöllisesti. Palvelu täyttää valtionhallinnon tietoturvatasojen korotetun tason vaatimukset.

Selaimen osoiterivillä näkyvät tiedot eivät vaikuta Valtion verkkotunnistamisen ja -maksamisen palvelu Vetuman käytön turvallisuuteen.

Kaikki selainyhteydet Vetuma-palveluun tapahtuvat SSL-salauksella suojattuna. Ulkopuolinen ei pääse kaappaamaan osoiterivillä kulkevia tietoja verkkoliikenteestä, vaan tiedot näkyvät vain käyttäjälle itselleen.

Käytettäessä yhteiskäytössä olevia koneita (esim. kirjastoissa), loppukäyttäjän on aina syytä tyhjentää selaimen välimuisti asioinnin jälkeen, jotta istunnon tiedot eivät tallennu koneelle. 

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

toimitusjohtaja Kari Pessi, p. 040 770 9689, kari.pessi@valtori.fi

tuotantojohtaja Seppo Mellas, p. 0400 504 205, seppo.mellas@valtori.fi


Finanssialan keskusliitto vastaa pankkitunnistuksessa käytettävistä Tupas-varmennepalvelun määrittelyistä ja niihin tehtävistä muutoksista. Lisätietoja Tupas-varmennepalvelusta: http://www.fkl.fi/teemasivut/sahkoinen_asiointi/tupas/Sivut/default.aspx

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2015 aikana. Vuoden 2015 lopussa Valtorissa arvioidaan työskentelevän noin 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista.

Lisätietoa Valtorista: www.valtori.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs