Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Väitös: Informaation havainnoinnin ja yhdistelyn analyysi langattomissa anturiverkoissa

Oulun yliopisto

Väitös: Informaation havainnoinnin ja yhdistelyn analyysi langattomissa anturiverkoissa

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 08:41
Julkaisija: Oulun yliopisto

Langattomien yhteyksien ja esineiden internetin myötä tietoverkkojen tiheys kasvaa. Järjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi on tärkeää käyttää mahdollisia yhteysreittejä mahdollisimman tehokkaasti. Väitöskirjassa on tutkittu useista eri lähteistä saatujen bittivirtojen yhdistämistä dekooderissa. Työ pohjautuu verkkoinformaatioteorian ja tilastollisen päätöksentekoteorian menetelmiin. Dekooderit pyrkivät tekemään mahdollisimman oikeita päätöksiä eli minimoimaan tilastollisen todennäköisyyden päätösvirheille. Koska optimimenetelmät ovat yleensä liian monimutkaisia toteutettavaksi, on tarkasteltu alioptimaalisia iteratiivisen dekoodauksen periaatteisiin tukeutuvia algoritmeja. Iteraatioiden suppenemista sekä saavutettavaa virhesuorituskykyä on tarkasteltu.

Työn mahdolliset sovellukset ovat laaja-alaisia. Menetelmiä on käytetty ja kehitetty mm. EU:n rahoittamassa RESCUE-projektissa (http://ict-rescue.eu/) takaamaan kriittisesti tärkeiden siirtoyhteyksien mahdollistaminen mm. viranomaisverkkoja ajatellen. Toinen selkeä sovellusalue on esineiden internetin korreloituneiden mittausten ja havaintojen yhdistely.

Muita lisätietoja: Tutkimus kuuluu Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications (CWC) -tutkimusyksikön ja Japan Advanced Institute of Science and Technology (JAIST) -yliopiston yhteiseen kaksoistutkinto-ohjelmaan tohtorikoulutuksessa. Xin Hen kotiyliopisto on JAIST ja hän teki lukuvuoden 2014–2015 tutkimustaan Oulussa. Väitöstilaisuus järjestetään JAIST:ssa ja välitetään videoyhteydellä Oulun yliopistoon.

- - -

Master of Science Xin He väittelee Oulun yliopistossa 10.6.2016. Tietoliikennetekniikan alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Binary Information Sensing and Multiterminal Source Coding: Rate-Distortion Analysis and Transmission Design (Binäärinen informaation havainnointi ja monen päätelaitteen lähdekoodaus: koodisuhde-säröanalyysi ja tiedonsiirron suunnittelu). Vastaväittäjinä toimivat professori Gerhard Kramer (Münchenin teknillinen korkeakoulu, Saksa) ja professori Antoine O. Berthet (CentraleSupélec-yliopisto, Ranska). Kustoksena toimii professori Markku Juntti Oulun yliopistosta. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla salissa SÄ111 kello 9.00.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Master of Science Xin He

Tiedekunta ja laitos:
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, CWC-Radioteknologiat
0294 480 000

Väittelijän yhteystiedot:
xin.he@ee.oulu.fi, hexin@jaist.ac.jp

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs