Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Uusin kuntoutusteknologia: pelejä jokapäiväistä elämää varten

Validia

Uusin kuntoutusteknologia: pelejä jokapäiväistä elämää varten

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 14:30
Julkaisija: Validia

Validia Kuntoutus Helsinkiin on tänään 19.5. avattu uusi kuntoutusympäristö, jossa harjoitellaan kuntoutusteknologian uusimmilla laitteilla. Laitteiden kokonaisuus on ensimmäinen maailmassa. Laitteet soveltuvat neurologisten sairauksien sekä erilaisten vammojen ja tapaturmien jälkeiseen kuntoutukseen.

Laitteissa on pelillisiä harjoituksia sekä virtuaalisia ympäristöjä, jotka motivoivat liikkumaan. Pelin pelaaminen voi olla koukuttavaa itsessään, mutta kuntoutuksessa tietokonepeliä pelataan jokapäiväistä elämää varten. Liikkeen toistaminen harjoittaa aivoja tekemään liikettä entistä paremmin. Näin teknologia voi tehostaa kuntoutumista.

– On hyvin todennäköistä, että pelin avulla saadut tulokset helpottavat myös arjen toimintoja. Esimerkiksi käden liikkeen paraneminen helpottaa syömistä. Teknologia tarjoaa mahdollisuuden intensiiviseen liikkeiden tekemiseen, ja intensiivisyys yleensä lisää kuntoutumista, Validia Kuntoutuksen lääketieteellinen johtaja Pekka Rantanen sanoo.

Kuntoutusympäristössä on viisi Itävallassa kehitettyä Tyromotion-laitetta sekä h/p/cosmoksen kävelykuntoutuksen laite, jossa hyödynnetään virtuaalisia ympäristöjä.


Tekniikka ohjaa fyysistä liikettä, terapeutti kuntoutuksen kokonaisuutta

Terapeutin tärkeä tehtävä on arvioida teknologian avulla saatuja vaikutuksia. Ei ole tarkoitus tulla hyväksi pelissä, vaan saada aikaan toimintaa, jolla on merkitystä omassa arjessa.

– Tekninen laite huolehtii liikkeen fyysisestä ohjaamisesta, terapeutti harjoittelun etenemisestä. Teknologia mahdollistaa terapeutin roolin kehittymistä kokonaisvaltaisen toiminnan ohjaajaksi, Validia Kuntoutuksen johtava psykologi Jaana Sarajuuri sanoo.

Teknologia voi olla apuna fysioterapiassa, toimintaterapiassa, puheterapiassa sekä kognitiivisessa kuntoutuksessa, jossa harjoitellaan muistiin, ongelmanratkaisuun ja kielelliseen ilmaisuun liittyviä asioita.

Lisätietoja

Kristiina Silver, toimitusjohtaja vt, p. 040 705 3916, kristiina.silver@validia.fi

www.validia.fi/kuntoutus

Invalidiliitto edistää ja kehittää fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää. Invalidiliitto-konserniin kuuluvat myös Validia Kuntoutus, Asuminen ja Ammattiopisto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs