Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Uusi sivusto viestien suojaamisesta sähköisessä viestinnässä

Uusi sivusto viestien suojaamisesta sähköisessä viestinnässä

Julkaistu: 06.02.2009 klo 09:02
Julkaisija:

Viestintävirasto on julkaissut internetsivuillaan www.ficora.fi kuluttajille tarkoitetun ohjesivuston sähköisten viestintäpalvelujen turvallisesta käytöstä. Sivuilla on jokaiselle internetiä käyttävälle tarpeellista tietoa ja ohjeita viestinnän luottamuksellisuuden säilyttämisestä.

Viestintävirasto on julkaissut internetsivuillaan www.ficora.fi kuluttajille tarkoitetun ohjesivuston sähköisten viestintäpalvelujen turvallisesta käytöstä. Sivuilla on jokaiselle internetiä käyttävälle tarpeellista tietoa ja ohjeita viestinnän luottamuksellisuuden säilyttämisestä. Sivusto palvelee erityisesti kuluttajia, joilla on tarve suojata tai salata luottamuksellista viestintäänsä.

Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus luottamukselliseen sähköiseen viestintään. Se tarkoittaa sitä, että kukaan ei saa ilman laissa säädettyä oikeutta tai viestinnän osapuolen suostumusta käsitellä toisen henkilön viestejä tai viestintään liittyviä tunnistamistietoja.

Suomen lainsäädäntö suojaa suomalaisten teleyritysten tarjoamien viestintäpalvelujen luottamuksellisuuden, mutta kansallisen lainsäädännön mahdollisuudet viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseksi Suomen rajojen ulkopuolella ovat rajalliset. Ulkomailla sijaitsevien viestintäpalvelujen käyttö on tuonut uusia haasteita viestinnän luottamuksellisuuden säilymiselle muun muassa siitä syystä, että joissakin maissa lainsäädäntö ei anna viestinnän luottamukselle yhtä hyvää suojaa kuin suomalainen lainsäädäntö.

Kuluttajien suosimia ulkomaalaisia viestintäpalveluita ovat muun muassa Gmail- ja Hotmail-sähköpostipalvelut sekä Skype-internetpuhelupalvelu. Se, että palvelun käyttökieli on suomi, ei takaa, että palvelu on toteutettu Suomessa tai että tietojen käsittelyssä noudatettaisiin Suomen lainsäädäntöä.

Viestintäviraston julkaisema ja ylläpitämä sivusto, www.ficora.fi/viestinsuojaus, tarjoaa tietoa viestinnän suojaamisesta yleisellä tasolla. Tarkempia ohjeita esimerkiksi internetyhteyden suojaamisesta tai sähköpostiviestien salausmenetelmistä saa internetpalveluntarjoajilta. Sivuston laadinnassa on ollut mukana Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry.

Lisätietoja antavat:
Viestintäverkot-yksikön päällikkö Sami Kilkkilä, Viestintävirasto p. 09 6966 889, 0400 717 560
Varautumispäällikkö Kari Wirman, FiCom ry p. 09 6812 1013

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs