Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Tieteellinen läpimurto puhtaan juomaveden suodattamisessa

IBM

Tieteellinen läpimurto puhtaan juomaveden suodattamisessa

Julkaistu: 17.03.2009 klo 09:04
Julkaisija: IBM

IBM teki tieteellisen läpimurron kehitettäessä juomaveden suodatusmenetelmiä, sekä julkaisi sarjan palveluja ja ratkaisuja vedenkulutuksen älykkäämpään hallintaan.

IBM teki tieteellisen läpimurron kehitettäessä juomaveden suodatusmenetelmiä, sekä julkaisi sarjan palveluja ja ratkaisuja vedenkulutuksen älykkäämpään hallintaan.

IBM:n kehittämä vedensuodatusjärjestelmä hyödyntää ionisoivalla hydrophobe-kemikaalilla käsiteltyä membraania, jonka ansiosta vesi suodattuu erittäin nopeasti. Membraani on hyvin ohutseinäinen, vain millimetrin sadasosien vahvuinen kalvo. Pienten vesimolekyylien läpäistessä tämän kalvon suurella nopeudella suodatettavan veden sisältämä suola ja myrkylliset yhdisteet poistuvat. Suodatus tapahtuu tehokkaammin kuin millään muulla nykyisin tunnetulla menetelmällä. Kalvo on myös suojattu kloorin aiheuttamia vahinkoja vastaan.

IBM:n uudet palvelut ja tuotteet auttavat julkisen hallinnon viranomaisia ja yrityksiä hallitsemaan veden kulutusta entistä tehokkaammin (Green Sigma for Water -konsultointipalvelu), saavuttamaan tuntuvia säästöjä, sekä tehostamaan liiketoimintaa (Water Utilities). IBM:n työkalut tarjoavat ratkaisuja tiedonjakamiseen vedenjakelun suunnittelun helpottamiseksi (Water Metering) ja vedenjakeluinfrastruktuurin hallintaan (Water Infrastructure -järjestelmä). Natural Water Resources -ratkaisu mahdollistaa luonnon vesivarantojen määrän, käytön ja laadun mittaamisen, sekä analysoinnin. Saatujen tietojen pohjalta voidaan myös luoda erilaisia malleja.

IBM:n kehittämät järjestelmät auttavat myös tarkkailemaan merialueiden saastumista ja terveydentilaa. Irlannin merentutkimuslaitoksen (the Marine Institute of Ireland) kanssa yhteistyössä kehitetty, cloud computing -teknologiaan perustuva, SmartBay -sensorijärjestelmän ansiosta muun muassa tutkijoiden on mahdollista seurata Irlannin länsirannikolla sijaitsevan Galwayn lahden terveydentilaa reaaliajassa. Järjestelmän avulla voidaan myös ennustaa lahden tilan tulevaa kehitystä.

IBM:n älykkäät vedenkulutuksen hallintapalvelut ja ratkaisut ovat osa IBM:n Big Green Innovations -aloitetta, joka käynnistettiin vuonna 2006.

Laajempi englanninkielinen tiedote.


Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä:
www.ibm.com/fi
Lisätietoa vedenpuhdistusjärjestelmästä Internetissä:
www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/26921.wss
www.youtube.com/watch?v=NxlzI7qfRG0
Lisätietoa älykkäästä vedenkulutuksen hallinnasta Internetissä:
www.ibm.com/services/us/gbs/bus/html/advanced-water-management.html
www.ibm.com/press/us/en/presskit/26906.wss
Lisätietoa SmartBay-projektista Internetissä:
www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/26922.wss
Lehdistömateriaalit Internetissä:
www.thenewsmarket.com/ibm

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs