Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Tekstiilitalkoissa etsitään ratkaisua poistotekstiilin kierrätykseen

Turun ammattikorkeakoulu

Tekstiilitalkoissa etsitään ratkaisua poistotekstiilin kierrätykseen

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 13:05
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tekstiilitalkoot on kauppakeskus Skanssissa järjestettävä tapahtuma, joka kerää tekstiilikierrätyksestä kiinnostuneet toimijat ja kuluttajat yhteen.

Skanssiin voi viedä kierrätystä varten ehjiä ja puhtaita sekä rikkinäisiä ja kuluneita kodin poistotekstiilejä, joiden lajittelussa opastetaan paikan päällä. Tapahtumaa vietetään maanantaista sunnuntaihin 7.- 13.3.2016.

Jokainen suomalainen heittää pois vuosittain yli 10 kg tekstiilejä. Nyt Tekstiili 2.0-pilotissa kokeillaan toimivia ja kustannustehokkaita tapoja kerätä kuluttajilta poistotekstiilejä ja etsitään ratkaisuja poistotekstiilien kierrätykseen.

Tekstiilitalkoissa on mukana useita hyväntekeväisyysjärjestöjä. SPR kerää juhlavaatteita ja -asusteita, Turun Hope ry kerää 0-18-vuotiaille keväisiä ulkoiluvaatteita ja Pelastusarmeija ottaa vastaan muut hyväkuntoiset vaatteet.

Lisäksi kuluttajilla on mahdollisuus myydä merkkivaatteensa Emmy-nettikirpputorin kautta. Villaneuleet kerätään jatkojalostettavaksi suomalaisen Dafecor Oy:n tekstiilitehtaille Turenkiin ja Jyväskylään. Myös muiden materiaalien jatkojalostamista selvitetään pilotin jälkeen.

Tekstiilitalkoot-tapahtuma levittäytyy Skanssiin. Keräyspisteen lisäksi Tekstiilitalkoot pystyttävät näyttely- ja työtilan länsipäädyn sisäänkäynnin viereen. Näyttelyssä on esillä poistotekstiilin mahdollisuuksia kierron eri vaiheissa. Työpajassa järjestetään toimintaa läpi viikon.

Maanantaina ja tiistaina roskamuotoilukollektiivi Left Overs pitää tekstiilitaidetyöpajaa klo 13-17. Keskiviikkona ja torstaina ompeluammattilaiset neuvovat tekstiilin huollossa ja korjauksessa, ja Taitokeskus Juseliuksen työpajassa muotoillaan tuotteita Dafecor Oy:n Green Craft -materiaaleista.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Tekstiili 2.0 -pilottihanke. Pilottia vetävät Lounais-Suomen Jätehuolto ja Turun ammattikorkeakoulu yhteistyössä Turun kaupungin, SITRA:n, Jätelaitosyhdistyksen ja Ekokemin kanssa. Tekstiilien keräys on aloitettu tammikuussa 2016 ja kokeilua jatketaan vuoden 2016 loppuun.  Pilotin ajan kuluttajat voivat tuoda tekstiilejä maksutta Lounais-Suomen jätehuollon jätekeskuksiin ja useimmille lajitteluasemille.

 

Paikka: Kauppakeskus Skanssin tapahtuma-aukioilla sekä länsipäädyn sisäänkäynnin luona

Aika: ma-pe klo 11–19, la 10–18 ja su 12–18

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Henna Knuutila, Turun AMK

puh. 040 355 0827, henna.knuutila@turkuamk.fi  

www.poistotekstiili.fi  

Facebook-tapahtuma, #lumpustauutta #tekstiilitalkoot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs