Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Syöpään sairastuneita lapsia tuetaan virtuaalimaailmassa

Turun ammattikorkeakoulu

Syöpään sairastuneita lapsia tuetaan virtuaalimaailmassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 09:24
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Syöpään sairastunut lapsi ja hänen vanhempansa tarvitsevat tukea. Heitä autetaan muun muassa käyttämällä interaktiivisia virtuaalisen tuen muotoja. Virtuaalimaailmassa tapahtuvaan osallistavaan ja vuorovaikutukselliseen toimintaan pääsee tutustumaan 28.1.2016 klo 9-10 Turun ammattikorkeakoulussa Ruiskatu 8.

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys (LSSY), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) sekä Turun AMK tekevät yhteistyötä lapsisyöpäpotilaiden ja heidän perheidensä tukemiseksi. Tätä työtä edistämässä on useita kumppaneita, muun muassa Tietokeskus,  Microsoft, Suomen Syöpäyhdistys ja Edita Consulting.

 

Virtuaalimaailma avuksi tukityöhön

 

Teknologian hyödyntäminen tuen eri muotojen toteutuksessa on tämän päivän asiakas- ja potilasohjauksen kehittämishaasteita.

 

Lapsisyöpäpotilaita tuetaan virtuaalisessa Second Life –ympäristössä etäohjauksella. Samalla heille annetaan läsnäolon ja osallisuuden kokemusta vahvistava ympäristö ja vertaistukea.

 

-        Hankkeessa mukana olevat opiskelijat näyttävät käytännössä, kuinka virtuaalimaailmassa toimitaan, kertoo yliopettaja Raija Reunanen.

 

Yhteistyökumppanit, tukijat ja Turun AMK:n edustajat kertovat, mikä heidän osuutensa on hankkeessa.

 

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen
to 28.1.2016 klo 9-10
Turun ammattikorkeakouluun
Ruiskatu 8, luokka 158A, 20720 Turku

 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen: saija.vanhanen@turkuamk.fi

 

Syöpään sairastuneet lapset ja heidän vanhempansa – virtuaalisen tuen
hyödyntäminen (Second Life)
-projektin tavoitteena on tukea syöpään sairastuneen lapsen ja hänen vanhempiensa sairastumisen läpikäyntiä ja voimaannuttavasti terveyslähtöisen ajattelun vahvistumista.  Projekti on osa Lounais-Suomen Syöpäyhdistys r.y:n, Sykerö-kerhon, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistä tutkimus- ja kehittämishanketta.

 

Lisätiedot:

Yliopettaja Raija Nurminen, Terveys ja hyvinvointi

p. 044 907 4582

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs