Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Suomalaisyrityksen luoma ilmastoprojekti tarjoaa ratkaisun ilmastonmuutokseen

Cohu Entertainment Oy

Suomalaisyrityksen luoma ilmastoprojekti tarjoaa ratkaisun ilmastonmuutokseen

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 16:15
Julkaisija: Cohu Entertainment Oy

CarbonToSoil – Hiili maahan on voittoa tavoittelematon hanke, jonka takana ovat helsinkiläinen Cohu Entertainment Oy ja amerikkalainen The Carbon Underground. Tällä kokoonpanolla he loivat projektin, jonka avulla ilmastonmuutosta ei pelkästään voida pysäyttää, vaan sen vaikutus voitaisiin jopa kumota. Projektin tavoitteena on siis todellinen ilmastoteko – käänteinen ilmastonmuutos.

Käänteistä ilmastonmuutosta tavoitellaan maatalouden keinoin. Hiiltä saadaan sidottua maaperään viljelysmenetelmiä muuttamalla. Tämä ei pelkästään paranna ilmastoa, vaan lisää samalla maaperän tuottavuutta. ”Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen ei enää yksinään riitä pelastamaan tulevaisuuttamme maapallolla, vaan tilalle tarvitaan ratkaisu, jonka avulla ilmakehän ylimääräinen hiilidioksidi voidaan sitoa takaisin maaperään”, perustelee The Carbon Undergroundin perustajajäsen Larry Kopald.

Käytännössä projekti rakentuu mobiilisovelluksen ympärille, jonka kautta kuka tahansa voi muuntaa suomalaiselta viljelypellolta maa-alaa hiilinieluksi. Tällä hetkellä projektissa on mukana kuusi maatilaa Suomesta, jotka ovat sitoutuneet muuttamaan peltojensa viljelysmenetelmiä sovelluksen kautta tulleen kysynnän mukaan.  ”Hiilen saattaminen takaisin luonnon kiertokulkuun on mahdollista, jos tavanomaisesta maataloudesta siirrytään kiertomaatalouteen. Kiertomaatalouden menetelmät säästävät luontoa ja sen monimuotoisuutta, vähentäen merkittävästi myös lannoitepäästöjä”, Kopald selventää.

Projekti ei kuitenkaan profiloidu ainoastaan ilmastoprojektiksi, vaan sen kehittäjillä on vieläkin kokonaisvaltaisempi visio: ”Hiili maahan on positiivinen joukkoistamishanke, jonka kautta farmaripelit, kuten Hayday ja Farmville, tuodaan tosielämään. Sen lisäksi, että haluamme vaikuttaa planeettamme hyvinvointiin, haluamme luoda tunnesidoksen kaupunkilaiskuluttajan ja ruokatuotannon välille: tavoitteena on, että kuluttaja tuntisi omakseen farmin, jota tukee. Maatilat voivat myös brändätä itseään ja tuoda esimerkiksi suoramyyntiään esille”, toteaa Cohu Entertainmentin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Kalle Vähä-Jaakkola.

CarbonToSoil on projekti, jossa voittajia ovat niin maataloustuottajat, kuluttajat, ilmasto kuin ympäristökin. Aloitamme historiallisen muutoksen Suomesta, mutta tavoitteena on nopea kasvu globaalisti maatila kerrallaan.” Vähä-Jaakkola on erityisen innoissaan siitä, kuinka moni julkisuuden henkilö on jo tarttunut toimeen: ”Olemme saaneet projektimme tukijoiksi jo lukuisia tunnettuja nimiä, joista esimerkkeinä Ilkka Herlin, Pihla Viitala, Dome Karukoski ja Mira Luoti. On mahtavaa huomata, että moni haluaa tehdä jotain konkreettista planeettamme hyväksi.”

Kuluttajat voivat osallistua Hiili maahan -hankkeeseen tällä hetkellä mobiilisovelluksen kautta, joka on saatavilla Google Play -kaupasta torstaina 18.6.2015, ja seuraavalla viikolla myös iStoresta. Tulevaisuudessa mukaan kaavaillaan myös lahjoitusmalleja, kuten tililahjoitusta ja palvelunumeroita. Yritykset ja yhteisöt voivat liittyä mukaan sponsoroimalla projektia. Sovelluksen kautta kerätyt tuotot käytetään uusien peltojen muuttamiseen hiilinieluiksi , hankkeen nopeaan laajentamiseen sekä koulutus- ja tutkimustyöhön.


Lisätietoa

www.carbontosoil.com
Kalle Vähä-Jaakkola
Toimitusjohtaja
Cohu Entertainment Oy
email. kalle@cohuent.com
puh. +358 50 3089604

CarbonToSoil
CarbonToSoil – Hiili maahan on suomalaisen Cohu Entertainment Oy:n ja yhdysvaltalaisen TheCarbonUndergroundin voittoa tavoittelematon projekti.
Projektin yhteistyökumppaneita ovat: Elävä Itämeri säätiö, Helsingin yliopisto, Soil Scout, Opel, Kreab, Kalevala studio Humuspehtoori sekä SLC.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs