Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Selvitys: Pankki- ja verkkokauppasovellusten käyttö voimakkaassa kasvussa

Adobe

Selvitys: Pankki- ja verkkokauppasovellusten käyttö voimakkaassa kasvussa

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2015 klo 10:55
Julkaisija: Adobe

Tuoreen Adobe Digital Index Mobile Benchmark Report -tutkimuksen mukaan matkailu-, viihde-, pankki- ja mediasovellusten käyttö kasvaa selvästi, ja niiden käyttö ylittää jo selainliikenteen mobiilissa. Sen sijaan autoalalla sovellusten käyttö lisääntyy selvästi hitaammin.

Pankkisovellusten käyttö Euroopassa on kasvanut edellisvuodesta jopa yli 80 prosenttia, kun taas media- ja verkkokauppasovellusten käyttö on kasvanut vain 11–14 prosenttia. Sen sijaan Aasiassa ja Tyynenmeren alueella verkkokauppasovellusten käyttö on kasvanut eniten – lähes 85 prosenttia. Media- ja pankkisovellusten käyttö alueella on kasvanut keskimäärin 50 prosenttia. Pohjois-Amerikassa verkkokauppasovellusten käyttö on kasvanut eniten (lähes 80 prosenttia). Seuraavaksi eniten on kasvanut pankkisovellusten (noin 50 prosenttia) ja mediasovellusten (hieman alle 40 prosenttia) käyttö.

”Sovellusten käyttö on kokonaisuudessa kasvanut, mutta kasvu jakautuu epätasaisesti. Esimerkiksi Euroopassa ja muualla EMEA-alueella pankkisovellusten käyttö kasvaa 30 prosenttia nopeammin kuin muualla maailmassa. Toisaalta autoalalla sovellusten käyttö ei kasva samalla tavalla kuin muilla aloilla. Tämä voi selittyä sillä, että ihmiset etsivät tietoa yhä pöytäkoneellaan tai vierailemalla autoliikkeessä. Näin ollen useilta autonvalmistajilta saattaa tällä hetkellä jäädä hyödyntämättä sovellus markkinointikanavana”, sanoo Adobe Marketing Cloud -ratkaisujen Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Malin Bodolla.

Kuusi havaintoa sovellusten käytöstä

1. Verkkokauppasovellusten käyttö on maailmalla kasvanut viimeisen vuoden aikana jopa 100 prosenttia. Euroopan 10 prosentin kasvu on kuitenkin Pohjois-Amerikan ja Aasian yli 80 prosentin kasvua selvästi jäljessä.

2. Pankkisovellusten käyttö on kasvanut jopa yli 80 prosenttia vuoden aikana, ja ne ovat erityisen suosittuja Euroopassa. Kasvun syynä on mobiilipankkien käytön yleistyminen.

3. Matkailualalla sovellusten käyttö on kasvanut keskimäärin 50 prosenttia vuodessa. Niitä käytetään erityisesti reittien tarkistamiseen sekä matka-arvostelujen lukemiseen.

4. Sosiaalisen median sovellusten ja pelien käyttö on kasvanut noin 47 prosenttia vuoden takaisesta. Viihdesovelluksia käytetään useimmiten kotioloissa langattomassa verkossa.

5. Terveyssovellusten käyttö on kasvanut noin 41 prosenttia vuodessa. Eniten käytetään juoksu- ja liikuntasovelluksia.

6. Sovellusten käyttö kasvaa heikoiten autoalalla, jossa sovellusten käyttö lisääntyi 20 prosenttia vuodessa. Selityksenä voi olla, että kuluttajat hakevat tietoa pöytäkoneillaan tai vierailevat autoliikkeessä.

Tietoa tutkimuksesta
Adobe Digital Index Mobile Benchmark Report -tutkimuksen tulokset perustuvat yli 35 miljardiin sovellusten avaamiseen sekä yli 400 biljoonaan anonyymisti kerättyyn verkkosivukäyntiin yli 13 000 verkkosivulla vuodesta 2014 vuoden 2015 toiseen neljännekseen asti.

Tutustu tutkimukseen

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Sami Stormbom
+358 50 442 2301
sami.stormbom@hkstrategies.com

Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. Lisätietoja: www.adobe.com/fi 

© 2015 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs