Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » SeAMK vie koulutusosaamista Vietnamiin

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMK vie koulutusosaamista Vietnamiin

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 07:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekniikan alan tuntiopettaja Seppo Stenberg on palannut kahden viikon työmatkaltaan Hanoista, Vietnamista. Stenberg oli siellä kouluttamassa hanoilaisten ammatillisten oppilaitosten opettajia.

Vietnamissa panostetaan nyt laajasti maan ammatillisen koulutuksen tasoon. Vietnamin viiden vuoden tavoitteena on kehittää erityisesti maan teollisuutta. Uusien teknologisten haasteiden ilmaantuessa maa haluaa vastata alueelliseen ja kansainväliseen kilpailuun. Hyvä ammatillinen koulutus onkin tässä yhtenä edellytyksenä. Yhteistyö SeAMKin kanssa koetaan ensiarvoisen tärkeäksi maan koulutuksen kehittämisessä.

Ammatillisten opettajien koulutuskurssi järjestettiin ulkomaisten lehtorien avustuksella Hanoissa nyt ensimmäisen kerran.

- Luokkatilat, opetusvälineet ja tietokoneet olivat Hanoissa hyviä. Tarpeen oli kuitenkin kehittää opetusta ja modernisoida opetusmateriaalia, koska teknologia on kehittynyt niin nopeaa tahtia, sulautettuja järjestelmiä opettava Stenberg kertoo. Minusta Hanoissa opettajat ovat hyviä, mutta heidän tietämystään teoriasta oli hyvä laajentaa käytännön puolelle.

- Näen, että Vietnamissa olisi hyvä nyt tehdä suunnitelma, miten kouluissa käytetty opetusmateriaali saadaan päivitettyä tämän hetken käytännön tasolle. Myös opetusmenetelmiä voisi siellä kehittää enemmän käytännön harjoittelun suuntaan, koska opiskelijan valmistuttua hänen on työelämässä kuitenkin joko kehitettävä uusia asioita tai ainakin osattava käyttää niitä työkaluja mitä sillä hetkellä on tarjolla, Stenberg jatkaa.

SeAMKissa on pitkät perinteet käytännönläheisestä opetuksesta eli opettajat ovat vuosien aikana kehittäneet tämäntyyppistä opetusta.

- Hanoin opettajat olivat varsin innokkaita teorian ja käytännön yhdistämisestä opetuksessa. Tulevaisuus näyttää siis hyvältä sen suhteen, Stenberg iloitsee.

Koulutusvienti painopistealueena

Koulutusvienti ja osaamisen viennin kehittäminen yhdessä Etelä-Pohjanmaan yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa on yksi SeAMKin painopistealueista. Tärkeitä yhteistyökumppaneita koulutusviennissä ovat myös erilaiset kansalliset ja kansainväliset verkostot sekä SeAMKin ulkomaiset yhteistyökorkeakoulut. Stenbergin vierailu Hanoissa oli yksi SeAMKin koulutusviennin päänavauksista.

Suomen uusimmassa hallitusohjelmassa tavoitellaan myös korkeakoulujen osaamisen ja tutkimustulosten laajempaa hyödyntämistä, kaupallistamista ja osaamisen vientiä. Myös Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on toimenpideohjelma koulutusviennin edellytysten parantamiseksi.

Vietnamin Suomen suurlähettiläs Ilkka-Pekka Sipilä piti SeAMKin ja Hanoin yhteistyötä historiallisena hetkenä.

- Tämä on uuden alkua. Tästä on hyvä laajentaa toimintaa myös liiketoiminnan puolelle.

 

KATSO MYÖS:

> Video kurssista vietnamilaisella TV-kanavalla

> Koulutusvienti SeAMKissa

> OKM:n toimenpideohjelma

 

LISÄTIETOJA:

Tuntiopettaja Seppo Stenberg
SeAMK Tekniikka
Puh. 040 830 2394
seppo.stenberg@seamk.fi 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs