Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Samsung KNOX läpäisi kyberturvallisuuskeskuksen KATAKRI 2015 -tietoturvakriteeristön

Samsung Electronics Nordic

Samsung KNOX läpäisi kyberturvallisuuskeskuksen KATAKRI 2015 -tietoturvakriteeristön

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 10:15
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Samsung KNOX on ensimmäinen mobiilitietoturvaratkaisu, joka on läpäissyt uuden KATAKRI 2015 -turvallisuusauditointikriteeristön. Sertifionti merkitsee, että Samsung KNOX:lla varustetuissa älypuhelimessa on riittävä tietoturva viranomaiskäyttöön ja yrityksille, joille tietoturva on välttämättömyys.

Espoo 9. marraskuuta 2015  Viime vuonna Samsung KNOX -mobiilitietoturvaratkaisu läpäisi ensimmäisenä älypuhelinympäristönä kansallisen KATAKRI II:n mukaisen turvallisuusauditoinnin kriteeristön. Nyt KNOX vankentaa asemaansa uudella KATAKRI 2015 -sertifioinnilla. Samsung on edelleen ainoa laitevalmistaja ja Samsung KNOX ainoa mobiilialusta, joka on läpäissyt kyberturvallisuuskeskuksen mobiilin tietoturvan evaluoinnin.

KATAKRI (Kansallinen turvallisuusauditointikriteeristö) on viranomaisten auditointityökalu, jota käytetään arvioitaessa kohdeorganisaation kykyä suojata viranomaisen salassa pidettävää tietoa. Suomen viestintäviraston kyberturvallisuuskeskus esitteli keväällä 2015 uudistetun turvallisuusauditointikriteeristön, KATAKRI 2015:n, joka antaa entistä luotettavamman tilannekuvan Suomen valtionhallintotason edellyttämien turvallisuusvaatimusten täyttymisestä.

−    Virusten ja tietoa urkkivien haittaohjelmien määrä kasvaa jatkuvasti kaikille mobiilialustoille. Suomalaisetkaan eivät ole turvassa tältä kasvavalta kyberrikollisten uhalta, sanoo Samsungin Enterprise Business –myyntipäällikkö Ossi Luoma

Samsung KNOX -laitteissa on tietoturvan osalta jo paketista otettaessa merkittävät kovennukset laitteiden tietoturvallista käyttöä varten, olipa kyseessä sitten yksityishenkilön tai yrityskäyttäjän perustietoturvan tarpeet. Samalla entistä tiukempien turvallisuuskriteerien soveltaminen alati liikkuvamman henkilöstönsä mukana kulkevan tiedon turvaamiseksi on välttämättömyys yhä useammalle organisaatiolle. Samsung pystyy tarjoamaan asiakkailleen ainoana laitevalmistajana ja mobiilialustana Viestintäviraston tietoturvaltaan sertifioimaa ratkaisua. Samsung KNOX -alustassa salassa pidettävä tieto on täysin eriytetty päätelaitteen muista tiedoista. Ratkaisu antaa samalla yritykselle mahdollisuuden hallita laitteita huomattavasti laajemmin kuitenkaan vaikuttamatta käyttäjien henkilökohtaisiin käyttömieltymyksiin.

Miten KNOX toimii?

Lähes kaikki Samsungin mobiilipäätelaitteet perustuvat Samsung KNOX -alustaan. Samsung KNOX -alustan tuoma lisäturva ei vaadi käyttäjältä erillistä käyttöönottoa.

Viestintäviraston evaluoima Samsung KNOX Workspace -ratkaisu sen sijaan erottaa organisaatiolle tarpeelliset sovellukset ja tiedot turvallisesti muusta mobiilipäätelaitteen sisällöstä, kuten kuluttajasovelluksista ja henkilökohtaisesta datasta. Yrityksen sovellukset ja tiedot ovat omassa suojatussa ympäristössään turvassa viruksilta, troijalaisilta ja haittaohjelmilta. Tiedot salataan Advanced Encryption Standard (AES) määritysten mukaisella salausalgoritmilla, jossa on 256 bitin suojausavain (AES-256). Sisältöä voidaan hallita laajasti eri MDM- toimittajien ratkaisuilla, jolloin yrityksillä on aina tarjolla omaan ympäristöönsä soveltuva, alan johtava tietoturva ja silti erittäin käyttäjäystävällinen tapa toimia mobiilisti.

Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen auditointi tehtiin Samsung Galaxy S6 -päätelaitteella ja Samsung Android 5.1.1 -käyttöjärjestelmällä kesällä 2015. KNOXia testattiin perusteellisesti. Auditoinnissa koeteltiin muun muassa koodin laatua, luotettavuutta ja turvallisuutta. Lue lisää KNOX -mobiilitietoturvasta. Lisätietoja Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen KATAKRI 2015 -auditoinnista.

 

Lisätietoja:

Ossi Luoma, myyntipäällikkö, enterprise business, ossi.luoma@samsung.com, p. 040 541 4023

Aki Tauriainen, Kyberturvallisuuskeskuksen tarkastukset ja hyväksynnät -ryhmän päällikkö,

Viestintävirasto, aki.tauriainen@ficora.fi, p. 09 696 6624 tai 040 521 1542

 

Lasse Pulkkinen, OS/G Viestintä, lasse.pukkinen@osg.fi, p. 0400 630 049

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@osg.fi, p. 0400 630 049

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, äänentoistolaitteista, älypuhelimista, tableteista, wearables-laitteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, ammattinäytöistä, SSD-levyistä, muistikorteista, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa ja vuotuinen myyntimme on 172 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista osoitteessa: www.samsung.com/fi ja virallisessa blogissamme: global.samsungtomorrow.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs