Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Sähkö- ja tietoverkot herättävät ajankohtaista keskustelua ensi viikolla Tampereella

Tampereen Messut

Sähkö- ja tietoverkot herättävät ajankohtaista keskustelua ensi viikolla Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2015 klo 23:09
Julkaisija: Tampereen Messut

VERKOSTO-MESSUILLA PUREUDUTAAN ALAN KUUMIIN AIHEISIIN

Sähkö- ja tietoverkkojen ammattimessut pidetään ensi viikolla 28.–29.1.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Verkosto 2015 -messut ovat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Kahteen näyttelyhalliin laajenevassa tapahtumassa on ennätykselliset 145 näytteilleasettajaa. Messuilla nostetaan laajasti esille alan ajankohtaiset aiheet, kuten sähkön toimitusvarmuus, tietoverkkojen turvallisuus, verkonrakentamisen tulevaisuus, alan uudistukset ja suuret investoinnit.   

- Verkosto-messut ovat juuri nyt erittäin ajankohtaiset, sillä päivittäin saamme lukea uutisia sähköverkkojen ja tietoverkkojen ongelmista. Sähkökatkot aiheuttavat vuosittain paljon kustannuksia, energiayhtiöitä odottavat isot investoinnit, tietoverkkoihin kohdistuu yhä enemmän uhkia ja verkkoliiketoiminnan nopea kehitys tuo mukanaan paitsi mahdollisuuksia myös haasteita. Verkosto-messujen näytteilleasettajat ja oheisohjelma tarjoavat vastauksia moniin kysymyksiin ja tapahtumasta saa kattavan läpileikkauksen alan näkymistä, kertoo projektipäällikkö Raimo Pylvänäinen Tampereen Messut Oy:stä.

Tiedotustilaisuudessa nostetaan keskiviikkona 28.1. esille uusi sähkömarkkinalaki ja sen vaikutukset, alan investoinnit, verkonrakentaminen ja laajakaistat sekä tietoliikenteen haavoittuvuus. Messujen avajaispäivänä Energiateollisuus ry järjestää Miljardi-investoinnit verkkoon -seminaarin. Teleprikaati Oy ja FiCom ry järjestävät messujen yhteydessä kaksipäiväisen Verkkopäivät 2015 -seminaarin, joka kokoaa tietoliikenteen toimijat yhteen. Monipuolisen seminaari- ja tietoiskutarjonnan lisäksi ohjelmassa on verkonrakentamisnäytöksiä. A-hallissa ja ensimmäistä kertaa Verkosto-messujen käytössä olevassa uudessa E-hallissa on yhteensä 145 näytteilleasettajaa, joten osastoilta löytyy runsaasti hyödyllistä tietoa sekä uusia tuotteita ja palveluita. Verkosto 2015 esittelee kattavasti sähkö-, tele- ja tietoverkkoihin, verkkotuotteisiin ja -palveluihin, sähköautoinfraan, tie- ja katuvalaistukseen sekä liikenteen informaatiojärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita. Lisätiedot ja ohjelma: www.verkostomessut.fi.

Alla on tietoa tiedotustilaisuudesta, mediamatkasta Helsingistä Tampereelle sekä akkreditoitumisesta messuille. Lisätietoa Verkoston mediasivuilla ja lehdistötiedotteissa: www.verkostomessut.fi (Medialle).

TIEDOTUSTILAISUUS MEDIALLE
keskiviikkona 28.1.2014 klo 12.00–13.00, Mars (Seminaarikeskus, 2. krs)

Sähkömarkkinalaki asettaa sähkönjakeluverkon toimitusvarmuudelle vähimmäisvaatimukset, jotka on täytettävä portaittain vuoden 2028 loppuun mennessä. Tavoitteiden toteutuminen edellyttää sähköverkkoinvestointien merkittävää lisäämistä lyhyellä aikavälillä sekä sähköverkon ylläpidon eli kunnossapidon ja varautumisen lisäämistä. Tämä tulee parantamaan asiakkaiden sähkönjakelun laatua ja toisaalta nostamaan sähkön siirtohintaa eli uudistuksen maksaa sähköä käyttävä asiakas.

Mitä tuoreen lain täytäntöönpanossa tulisi huomioida? Kuinka suurista investointimääristä puhutaan? Miksi siirtymäajan pituutta tulisi kohtuullistaa? Kuinka lupakäytäntöjä tulisi kehittää? Mitä viranomaisilta odotetaan? Kuinka valvontaa kehitetään tavoitteiden toteuttamisen varmistamiseksi? Mediainfon aiheita ovat myös verkonrakentaminen ja infraverkkoratkaisut, laajakaistat ja tietoliikenteen haavoittuvuus väärinkäytöksille.

Puheenvuorot:

Kehittämissuunnitelmista toteutukseen
johtaja Simo Nurmi, Energiavirasto

Alan ajankohtaiset teemat ja näkymät
toimitusjohtaja Arto Gylén, PKS Sähkönsiirto Oy

Verkonrakentaminen nyt ja tulevaisuudessa
toimitusjohtaja Juha Luusua, Eltel Suomi

Mitä kuuluu laajakaistalle?
ylitarkastaja Pauli Pullinen, liikenne- ja viestintäministeriö

Tietoliikenteen haavoittuvuus väärinkäytöksille
kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll, Aalto-yliopisto

Puheenjohtajana viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu, Tampereen Messut Oy.


MEDIAMATKA: Helsinki–Tampere
keskiviikkona 28.1.2014

- Lähtö Helsingistä Kiasman turistibussipysäkiltä ke 28.1. klo 8.00.
- Saapuminen messuille n. klo 10, aamukahvit lehdistöhuoneessa.
- Osallistuminen tiedotustilaisuuteen klo 12–13.
- Tutustumista messuihin ja seminaareihin oman kiinnostuksen mukaan, lounas lipukkeella.
- Paluukuljetus Helsinkiin lähtee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta klo 16.15.
- Bussi-isäntänä toimii energia-alan asiantuntija ja viestintäkonsultti Pekka Tiusanen.
- Lisätietoa mediamatkasta antavat: Pekka Tiusanen, viestintäkonsultti, p. 050 552 1347, pekka.tiusanen(a)energia.fi ja Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.
- Ilmoittaudu mediamatkalle akkreditoitumislomakkeella: www.verkostomessut.fi (Medialle).


MEDIAN HAASTATTELUT
Median edustajat voivat haastatella puhujia tiedotustilaisuuden päätteeksi. Muut haastattelupyynnöt voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.

MEDIALOUNAS
Median edustajille tarjotaan lounas messujen aikana. Ilmoittaudu lounaalle akkreditoitumisen yhteydessä ja nouda lehdistölounaslipuke lehdistöhuoneesta.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN
Median edustajat pääsevät Verkosto 2015 -messuille täyttämällä Median akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.verkostomessut.fi (Medialle). Akkreditoituneet noutavat sisäänpääsyyn oikeuttavan henkilökohtaisen PRESS-rintamerkin pääsisäänkäynnin PRESS/Esiintyjät-palvelutiskiltä saapuessaan messuille. Tampereen Messujen PRESS-rintamerkki on tapahtumakohtainen.

MEDIAN PYSÄKÖINTI
Median maksuton VIP-pysäköintialue on Ilmailunkadun varrella (opastus alueella). VIP-alueelle pääsee pressikortilla. Poistuttaessa pysäköinninvalvoja tarkistaa VIP-pysäköintilipun, jonka saa lehdistöhuoneesta.

MEDIAN VAATESÄILYTYS
Tampereen Messujen PRESS-rintamerkillä voit jättää takkisi maksutta pääaulan vaatesäilytykseen (VIP).

LEHDISTÖHUONE
Lehdistöhuone sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulassa (1. krs). Avoinna messujen aukioloaikojen mukaisesti ke 28.1. ja to 29.1. klo 9–16. Lehdistöhuoneessa on jaossa mediamateriaalia ja muuta messuinfoa. Toimittajien käytössä on tietokone, tulostin ja nettiyhteydet.

MEDIAMATERIAALIT ja OHJELMA
Messuista julkaistut lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien toimittamat lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin ja videoihin löytyvät tapahtuman mediasivuilta www.verkostomessut.fi (Medialle). Tiedot seminaareista ja messujen ohjelmasta: www.verkostomessut.fi (Ohjelma).

MESSUINFO

Aukioloajat:
keskiviikkona 28.1. ja torstaina 29.1. klo 9–16.

Sisäänpääsy:
Veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi (www.verkostomessut.fi) tai pääsylipulla (20 euroa, sis. alv 10 %).

Pysäköinti:
Maksullinen pysäköinti 5 euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa.

Kulkuyhteydet:
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen osoite on Ilmailunkatu 20, Tampere. Tampereen joukkoliikenteen linja 14 liikennöi Keskustorilta Messu- ja Urheilukeskukseen: aikataulut.tampere.fi.
Verkosto-messuille on järjestetty myös ilmainen bussikuljetus Tampereen rautatieasemalta.
Lisätiedot: www.verkostomessut.fi (Messuinfo).

Hallit:
A-halli ja E-halli.

Järjestäjä:
Tampereen Messut Oy toteuttaa Verkosto-messut yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n, FiCom ry:n ja Teleprikaati Oy:n kanssa. Edellisen kerran Verkosto järjestettiin v. 2013, jolloin messuilla oli 138 näytteilleasettajaa ja 4635 messuvierasta. Verkkoliiketoiminnan ammattilaisille suunnattuja Verkosto-messuja on pidetty Tampereella vuodesta 1992 lähtien. Tampereen Messut Oy ja Energiateollisuus ry ovat sopineet Verkoston toteuttamisesta Tampereella myös vuonna 2017.

TähtiUutiset:
Landis+Gyr Oy:n markkinointipäällikön Kati Pesolan haastattelu ”Verkosto 2015 on vahva sähkö- ja tietoverkkoalan näyttämö” Tampereen Messujen verkkolehdessä www.tahtiuutiset.fi.


LISÄTIEDOT: www.verkostomessut.fi
Twitter: @TampereenMessut, #Verkosto

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs