Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Ohjelmistotuotannon ja tietojärjestelmien tohtorikoulutusohjelma ollut menestys

Oulun yliopisto

Ohjelmistotuotannon ja tietojärjestelmien tohtorikoulutusohjelma ollut menestys

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 14:03
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, Ohjelmistotuotannon ja tietojärjestelmien tohtoriohjelma
Tiedote 10.12.2015

Ohjelmistotuotannon ja tietojärjestelmien tohtorikoulutusohjelma ollut menestys

Suomen Akatemian 2007–2015 rahoittama Ohjelmistotuotannon ja tietojärjestelmien tohtoriohjelma (Doctoral Programme on Software and Systems Engineering, SoSE) päättyy tämän vuoden lopussa. Tohtoriohjelman päätösseminaari järjestetään Helsingissä maanantaina 14.12.2015.

Päätösseminaarissa esitetään katsaus tohtoriohjelman yhdeksänvuotiseen toimintaan ja samalla pohditaan ohjelmistotuotannon ja tietojärjestelmien tutkimuksen, koulutuksen ja tohtorikoulutuksen tulevaisuutta.

SoSE-tohtoriohjelmassa on ollut mukana seitsemän yliopistoa: Oulun yliopisto, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Åbo Akademi.

Koulutusohjelma on edistänyt jo 47 väitöskirjan valmistumista. Ohjelman avulla on tuettu suoran rahoituksen muodossa 35 tutkijakoulutettavaa, joista 26 on tähän mennessä jo valmistunut.

Tärkeä osa SoSE-tohtoriohjelman toimintaa on ollut ohjelmistotuotantoon ja tietojärjestelmiin liittyvien korkeatasoisten, alan tohtoriopiskelijoille suunnattujen kurssien järjestäminen. Kaiken kaikkiaan on järjestetty 43 tohtorikoulutusseminaaria. Useissa tapauksissa opettajina ovat olleet Suomessa vierailleet maailmanluokan tutkijat. Näiltä kursseilta tutkijakoulutettavat ovat saaneet näkemystä ja inspiraatiota tutkimuksensa tueksi ja kontakteja alansa huippututkijoihin ja muihin tutkijakoulutettaviin.

Lehdistötilaisuus 14.12. klo 12.00 Helsingissä

Lehdistötilaisuus järjestetään Lasipalatsin Akvaario-kabinetissa ennen päätösseminaaria klo 12.00–12.30. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen ja seminaariin.

SoSE-tohtoriohjelman päätösseminaari pidetään Lasipalatsin Palmuhuoneessa Helsingissä maanantaina 14.12. klo 12.30–16.30.

Lisätietoja SoSE-tohtoriohjelmasta:

Ohjelman koordinaattori Liisa Kuonanoja, puh. 050 3639 319, Liisa.Kuonanoja@oulu.fi

Ohjelman johtaja, professori Harri Oinas-Kukkonen, puh. 0405791 410, Harri.Oinas-Kukkonen@oulu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs