Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Nekka sähköistää koulumaitotuen asioinnin

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Nekka sähköistää koulumaitotuen asioinnin

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2015 klo 09:28
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseutuvirasto on avannut uuden sähköisen asiointipalvelun koulumaitotuen asiakkaille. Nekka-palveluun on koottu yhteen asiakas- ja toimipisterekisteröinti, valtuutusten hallinnointi, koulumaitotuen hakeminen, hakemusten käsittely ja päätösten selailu. Asiointipalvelua käyttävät toimittajahakijat, kunnat ja kouluja/päiväkoteja omistavat organisaatiot, jotka saavat EU:lta koulumaitotukea.

Nekka-palvelu on kehitetty helpottamaan asiointia. Palvelu ohjaa käyttäjää asioinnin aikana. Käyttäjä saa myös lähettämistään ja viranomaisen asiakirjoista tiedon sähköpostiinsa. Nekka-asiointipalveluun (https://nekka.mavi.fi) kirjaudutaan Verohallinnon ylläpitämällä Katso-tunnisteella.

Nekka-palvelusta on saatavissa tietoa Mavin verkkosivustolta (www.mavi.fi/nekka). Lisäksi koulumaitotuen hakuoppaassa kerrotaan koulumaitotuesta ja Nekka-palvelusta. Hakuopas on julkaistu Mavin verkkosivustolla (Oppaat ja lomakkeet > Kunta, koulu, päiväkoti > Koulumaitotuki).

Koulumaitotuki edistää maidon käyttöä

Koulumaitotuen tarkoituksena on edistää maidon ja maitovalmisteiden käyttöä jäsenvaltioiden kou-luissa ja päiväkodeissa. Tuki määräytyy oppilaiden kulutuksen mukaisesti. Enimmillään tukea voi saada 2,5 dl:lle oppilasta ja koulupäivää kohden. Tuettuja tuotteita ovat rasvaton maito ja ykkösmaito, enintään 1 % rasvaa sisältävät piimät, jogurtit, viilit ja rahkat sekä tietyt juustot.

Kunnat ja organisaatiot hakevat koulumaitotukea omistamilleen kouluille ja päiväkodeille joko itse tai valtuuttamalla toimittajahakijan hakemaan tuen puolestaan. Toimittajahakijoita ovat Mavin hyväksymät meijerit ja kaupan alan yritykset, jotka myyvät tuetulla hinnalla maitotuotteita kouluille ja päiväkodeille.

Tuki maksetaan kokonaisuudessaan Euroopan unionin varoista. Vuonna 2014 koulumaitotukea maksettiin Suomessa yhteensä noin 3,7 miljoonaa euroa. Tuen toimeenpanosta Suomessa vastaa Mavin markkinatukiosasto.

Mavi tarjoaa sähköisiä asiointipalveluja

Maaseutuvirasto kehittää hallinnon sähköisiä asiointipalveluja. Koulumaitotuen Nekka on uusin hallinnon asiakkaille tarjottava verkkopalvelu.  Mavin muut sähköiset asiointipalvelut ovat yritys-, hanke- ja rakennetukien asiointipalvelu Hyrrä ja viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipu.


Lisätietoa Nekka-asiointipalvelusta:
Ylitarkastaja Ulla Kujala
0295 31 2349
etunimi.sukunimi@mavi.fi
www.mavi.fi/nekka
Nekka-asiointipalvelu https://nekka.mavi.fi

Liitetiedostot

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs