Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Metsä Group kehitti nettipalvelun puukauppaan ensimmäisenä Suomessa

Metsä Group

Metsä Group kehitti nettipalvelun puukauppaan ensimmäisenä Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 09:48
Julkaisija: Metsä Group

Metsänomistaja Jussi Salomäki teki Metsä Groupin kanssa Suomen ja tiettävästi myös maailman ensimmäisen sähköisen puukaupan. Metsäverkko-palvelu helpottaa esimerkiksi etämetsänhoitoa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Tieto ja Karttakeskus.

Ensimmäinen sähköinen puukauppa tehtiin Helsingissä 2.6. Tiettävästi sähköinen puukauppa oli ensimmäinen laatuaan myös maailmassa. Kaupassa padasjokelainen metsänomistaja Jussi Salomäki myi Metsä Groupille noin tuhat kuutiometriä puuta. Jussi Salomäki hyväksyi kaupasta tehdyn tarjouksen pankkitunnuksillaan.Metsänomistaja Jussi Salomäki tekee sähköisen metsäkaupan

”Vihdoinkin puukaupan voi toteuttaa verkossa luotettavasti. Kun metsävaratiedot saadaan nyt suoraan järjestelmästä, jää enemmän aikaa metsätalouden kehittämiseen. Puhelimeen ladattu Metsäverkon mobiilisovellus nopeuttaa myös omaa päätöksentekoa, kun metsänhoitotyöt voi tilata suoraan maastosta”, sivutoiminen metsätalousyrittäjä Salomäki sanoo.

Salomäki on yksi niistä metsänomistajista, jotka ovat olleet mukana kehittämässä sovellusta. Yhteistyökumppaneita ovat Karttakeskus ja Tieto. Palvelu hyödyntää GMO GlobalSign:in identiteetti- ja pääsynhallintaratkaisua.

Kun metsänomistaja pyytää Metsäverkossa tarjouksen puistaan tai metsänhoitotöistä, hänelle nimetty metsäasiantuntija käy metsässä kohteella ja ottaa yhteyttä viikon kuluessa tarjouspyynnöstä. Myös kaikki kauppoihin liittyvät asiakirjat tallentuvat palveluun.

”Kyseessä on merkittävä päänavaus puukaupalle ja metsänhoitopalveluille jopa maailmanlaajuisesti. Sähköinen kaupankäynti on tuttua vähittäiskaupasta. Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon tavan hoitaa metsäasioita ajasta ja paikasta riippumatta”, sanoo jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen Metsä Groupista.

Yhä useampi metsänomistaja asuu etäällä metsästään tai metsää on usealla paikkakunnalla. Metsäverkko helpottaa ennen kaikkea tällaisten metsäomistajien metsäomaisuuden hoitoa. Palvelu helpottaa myös yhteisomistuksessa olevien metsien hoitoa. Sähköinen puukauppa Metsä Groupin kanssa on toistaiseksi mahdollista vain Metsäliitto Osuuskunnan jäsenille.

 

METSÄ GROUP

Konserniviestintä

 

Lisätietoja:

Juha Jumppanen, jäsenpalvelujohtaja, Metsä Group, p. 050 3844 808

Jussi Salomäki, metsänomistaja, p. 040 864 3330

Krista Kimmo, viestintäpäällikkö, Metsä Group, p. 050 526 4911

Liitetiedostot

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva ja kestävästi kasvatettu pohjoinen puu. Metsä Group keskittyy pehmo- ja ruoanlaittopapereihin, ensikuitukartonkeihin, selluun, puutuotteisiin sekä puunhankintaan ja metsäpalveluihin. Sen korkealaatuisissa tuotteissa yhdistyvät uusiutuva raaka-aine, asiakaslähtöisyys, kestävä kehitys sekä innovatiivisuus. Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 5,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 10 500 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa. Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 122 000 suomalaista metsänomistajaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs