Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » mehackit tutustuttaa Pohjoismaiden lukiolaisia ja alakoululaisia teknologian saloihin

Samsung Electronics Nordic

mehackit tutustuttaa Pohjoismaiden lukiolaisia ja alakoululaisia teknologian saloihin

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2014 klo 13:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

mehackit -tiimi on kehittänyt lukiolaisille kurssin, jossa teknologiaan ja sen hyödyntämiseen tutustutaan käytännönläheisesti itse tekemällä. Kurssin lopuksi lukiolaiset pääsevät inspiroimaan myös alakoululaisia, kun he järjestävät lapsille itse ideoimansa teknologiaharjoituksia sisältävän leikkituokion

Helsinki, 19. marraskuuta 2014 – SLUSH-konferenssissa julkaistiin tänään teknologiaopetusyhteisön ja ruohonjuuritasoliikkeen mehackitin ja maailman johtavan teknologiayhtiön Samsungin monivuotinen yhteistyö. Yhteistyön ansiosta mehackit voi entisestään kehittää tarjoamiaan kurssejaan ja tapahtumiaan ja myös tavoittaa entistä enemmän lapsia ja nuoria.

mehackit-kurssit tarjoavat lukiolaisille ja alakoululaisille hauskan ja käytännönläheisen tavan tutustua luoviin teknologioihin. Kurssin aikana lukiolaiset oppivat itse ensin teknologian eri osa-alueista, kuten ohjelmoinnista, mediasta ja elektroniikasta. Sen jälkeen heille esitetään suunnitteluhaaste, jossa heidän tulee soveltaa oppimaansa ja rakentaa 40 minuutin mittainen leikkituokio alakoulun oppilaille. 

“Haluamme Samsungilla edistää lasten ja nuorten tekniikkaan liittyvää osaamista, ja tässä mehackit on tekemässä uraauurtavaa työtä. Pidimme erityisesti mehackitin missiosta näyttää lapsille, että teknologian avulla voi luoda myös itse. Nuoren tai lapsen ei tarvitse olla vain passiivinen teknologian käyttäjä, vaan halutessaan hän voi kehittyä myös aktiiviseksi tekijäksi ja olla mukana tekemässä digitaalista vallankumousta”, Samsungin Pohjoismaiden markkinointijohtaja Marko Nurmela sanoo.

mehackitin oppimateriaali julkaistaan keväällä 2015 vapaasti käytettäväksi, creative commonsin lisenssin kautta. Oppilaitokset ja muut halukkaat voivat halutessaan muokata kurssia omaan aikatauluunsa ja odotuksiin sopivaksi mehackit-tiimin ja yhteisön avulla.

“Olen ollut partiotoiminnassa mukana lapsesta lähtien. Vanhempana partiojohtajana halusin tuoda partiofilosofiaa ja -ideologiaa myös teknologian opetukseen, kuten oppimalla tekemistä, vastuunantoa ja uteliaisuutta oppimiseen. Haluan, että jokainen nuori saa mahdollisuuden nähdä teknologian mahdollisuutena itseilmaisuun, luovuuteen ja asioiden muuttamiseen. Teknologia on ja tulee olemaan olennainen osa työelämää ja meitä ympäröivää maailmaa tulevaisuudessa. Kaikkien ei tarvitse hullaantua teknologiaan, mutta kaikille tulisi tarjota siihen mahdollisuus”, selittää Pia Henrietta Kekäläinen, mehackitin perustaja.

mehackit sai alkunsa vuonna 2013, kun mehackitin taustalla oleva vapaaehtoisten yhteisö järjesti ensimmäiset lasten työpajat. Tarkoituksena oli näyttää ‘maker ja hacker’ kulttuuria 5-12 vuotiaille muun muassa 3D-tulostuksen, robotiikan, koodauksen, taiteen, elektroniikan kautta. Tapahtumat tavoittivat satoja lapsia ja vanhempia, ja innostivat järjestäjiä ideoimaan uusia keinoja tuoda tätä suuremmalle yleisölle.

Ensimmäinen mehackit -lukion pilottikurssi järjestetään Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa SYK:ssa. Vuoden 2015 aikana mehackit aikoo tavoittaa lapsia ja nuoria myös muissa Pohjoismaissa. Tarkoituksena on yhteistyössä koulujen ja vapaaehtoisten kanssa myös kehittää kurssia entisestään 

mehackit-kurssit ovat kouluille maksuttomia. mehackit etsii mukaan paraikaa uusia kouluja, jotka voivat hakea mukaan ohjelmaan mehackit.org -verkkosivun kautta. Lisäksi mehackit haluaa vahvistaa rivejään myös vapaaehtoisilla “mentoreilla”, jotka tuntevat jo ennestään teknologiaa.

 

Lisätietoja:

http://www.mehackit.org

Pia Henrietta Kekäläinen | founder

hello(a)mehackit.org | +358 50 344 8110

 
Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, e.carrero@samsung.com, p. 0400 807 750

Toni Perez, OS/G Viestintä, toni.perez@osg.fi, p. 0400 630 063

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@osg.fi, p. 0400 630 049

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

 

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, on maailman johtava kodinelektroniikan ja sen komponenttien valmistaja. Tinkimättömällä innovoinnilla muutamme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, tietokoneista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Yrityksellä on 286 000 työntekijää 80 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto oli vuonna 2013 159,5 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista: www.samsung.com/fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs