Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Lisää arjen askeleita - tule testaamaan opiskelijoiden tekemiä Android-pelejä Tampere-taloon 10.5.2016

Tampereen ammattikorkeakoulu

Lisää arjen askeleita - tule testaamaan opiskelijoiden tekemiä Android-pelejä Tampere-taloon 10.5.2016

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2016 klo 15:59
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin tietojenkäsittelyn ykkösvuoden opiskelijat esittelevät ennätykselliset 25 terveysaiheista Android-mobiilipeliä jälleen Tampere-talossa 10.5.2016

Pelit on juuri julkaistu myös Google Play kaupassa ja ovat sieltä ilmaiseksi ladattavissa.

Aika: 10.5.2016 klo 9 - 16
Paikka: Tampere-talo, Sopraanosali (2. krs), Yliopistonkatu 55, Tampere


Nuorten elintavoissa on kohentamisen varaa. Perinteinen terveysviestintä ei tavoita nuoria, joten uusille terveyden edistämisen keinoille on kova tarve.

”Nuorisolla on vahva orientaatio teknologiaan, sen vuoksi uskomme mobiilipelien tuovan lisää motivaatiota oman terveyden edistämiseen. Yksittäisistä tutkimuksista on jo saatu positiivisia viitteitä tästä”, sanoo projektipäällikkö Katariina Autio UKK-instituutista. 

Avuksi on haastettu Tampereen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn ensimmäisen vuoden opiskelijat. Heidän tehtävänään on tuottaa kevään aikana oppimispelejä hyvinvoinnin eri osa-alueista. Kohderyhmää ovat 15–19-vuotiaat ammattiin opiskelevat nuoret. Mobiilipeleissä pyritään tuomaan esille hankkeen pääteemoja; liikkuminen, ravitsemus ja uni nimenomaan nuoria puhuttelevalla tavalla.

TAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksessa peliprojekti toteutetaan nyt jo viidennen kerran. Teoria kohtaa käytännön toimeksiannossa, jossa opiskelijat pääsevät näyttämään parasta osaamistaan. Tänä vuonna tradenomiopiskelijoiden tukena tiimeissä on myös medianomiopiskelijoita. Yli sadasta opiskelijasta muodostuu 25 pienryhmää, jotka tuottavat 25 mobiilipeliä sekä näihin liittyvät verkkosivustot ja trailerit. Pelit julkistetaan ja voittaja palkitaan 10.5. Tampere-talossa Pelimessuilla. Myöhemmin pelit ovat ladattavissa ilmaiseksi Google Play Storesta.

Kevään projekti valmentaa työelämään

Korkeakouluopintojen ensimmäinen vuosi on yleensä teoriaopintoja, joilla ajatellaan rakennettavan perusta myöhempiin opintovuosiin. Moni opiskelija ei kuitenkaan motivoidu niistä kun hänellä ei ole käytännön kosketuspintaa siihen, missä näitä teorioita tarvitaan. Se johtaa liian usein opintojen keskeyttämiseen.

TAMK Tietojenkäsittelyssä tehdään toisin ja nyt päättyvä lukuvuosi oli jo viides uuden mallin kaltainen. ”Opinnot rakennetaan niin, että jo heti ensimmäisenä vuonna opiskelijat pääsevät pienissä kehitystiimeissä tekemään ison tuotekehitysprojektin. Ketterässä projektissa tehdään julkaistava mobiilipeli Internet-sivustoineen. Kaikki kevään opetus ja oppiminen on integroitu yhteen ja kokonaisuus muodostaa innostavan työelämäsimulaation”, koulutuspäällikkö Mira Grönvall linjaa. Samasta puhuu myös päävalmentaja Johanna Kalliomäki, joka on hyvillään siitä, että ”Kevään projektissa opiskelijat sekä oppivat että tuottavat ratkaisuja aitoon asiakastarpeeseen samanaikaisesti. Harjoitustehtäviä ei tehdä enää pöytälaatikkoon ja se kannustaa opiskelijoita aivan uudella tavalla”.

Toinen merkittävä eroavaisuus yleiseen opintojen toteutustapaan on yksittäisen päivän organisoinnissa. Yleensä kouluissa opiskelupäivä jakautuu useaan eri oppiaineeseen ja opettajaan. TAMK Tietojenkäsittelyssä sen sijaan opiskellaan vain yhtä tai korkeintaan kahta ainetta tai asiakokonaisuutta päivässä. Opiskelussa korostetaan myös läsnäoloa ja tiimioppimista.

”Tämä auttaa opiskelijoita keskittymään kerrallaan yhteen asiaan eikä työaika pääse pirstaloitumaan, kuten se muuten helposti tekisi. Projektimalli, tiimiajattelu sekä työpäiviksi jaettu opetus myös edesauttavat työelämälle keskeisten taitojen kehittymistä, sillä valmistuessaan tradenomit työllistyvät yhä useammin erilaisiin projekteihin ja osaksi työyhteisöjen tiimejä. On hyvä, että jokaisella alalle suuntaavalla on jo kokemusta näistä taidoista ennestään”, kuvailee päävalmentaja Johanna Kalliomäki.

Toimeksiantajana UKK-instituutti

Tämän kevään projektin toimeksiannon takana ovat UKK-instituutin ja Tampereen Urheilulääkäriaseman Smart Moves ja Terve koululainen -hankkeet. Hankkeet tuottavat maksutonta ja monipuolista oppimateriaalia terveellisen ja turvallisen liikunnan osa-alueista perusopetukseen sekä ammatillisiin oppilaitoksiin. Materiaalit pureutuvat mm. monipuolisen liikkumisen, liiallisen istumisen, terveellisen ravinnon, nukkumisen, päihteidenkäytön, ergonomian ja mielen hyvinvoinnin teemoihin. Hankkeita rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.  Kaikki hankkeiden materiaalit ovat vapaasti käytettävissä hankkeiden verkkosivuilla.

Tampere-talossa järjestetään samaan aikaan Pelimessujen kanssa Tampereen korkeakoulujen yhteinen opiskelijamarkkinointitapahtuma Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -tapahtuma klo 9 - 16. Tapahtumaan osallistui viime vuonna yli 5 000 nuorta eri puolilta Suomea.

Testaa ja äänestä parasta!

Messuvieraat pääsevät testaamaan pelejä ja äänestämään niistä parasta. Äänestäneiden kesken arvotaan lahjakortteja. Paikalla on myös pelialan yritysten edustajia antamassa opiskelijoille palautetta.

Pelimessuista tietojenkäsittelyn blogissa
http://tiko.blogs.tamk.fi/

Pelimessut Facebookissa
www.facebook.com/pelimessut

UKK-instituutin hankkeet

www.smartmoves.fi
www.tervekoululainen.fi

Tervetuloa Pelimessuille!

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Mira Grönvall, TAMK, mira.gronvall@tamk.fi, p. 040 708 7381
Päävalmentaja Johanna Kalliomäki, TAMK, johanna.kalliomaki@tamk.fi, p. 050 301 4529
UKK-instituutti, projektipäällikkö Katariina Autio, katariina.autio@uta.fi, p. 050 462 3711

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs