Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » LG G5 -ÄLYPUHELIN KAUPPOIHIN 15. HUHTIKUUTA

LG Electronics

LG G5 -ÄLYPUHELIN KAUPPOIHIN 15. HUHTIKUUTA

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 14:18
Julkaisija: LG Electronics

LG G5

– Asiakkaat voivat tilata LG:n modulaarisen G5-älypuhelimen ennakkoon perjantaista 18. maaliskuuta alkaen. Puhelin saapuu Suomen kauppoihin 15. huhtikuuta.

Helsinki, 18. maaliskuuta 2016 – Mobile World Congress -tapahtumassa esitelty LG:n uusi lippulaivaälypuhelin LG G5 on nyt tilattavissa ennakkoon. LG G5 ja LG Friends -rinnakkaislaitteet saapuvat myyntiin Suomessa 15. huhtikuuta.

”Olemme ylpeitä LG G5 -älypuhelimesta ja odotamme innoissamme, kuinka pohjoismaiset kuluttajat ottavat sen vastaan”, kertoo David Montanya, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden Go-To-Market-päällikkö. ”LG G5 & Friends sai kehuja MWC-tapahtumassa, ja odotamme saavamme samanlaisen vastaanoton myös kotona.”

LG G5:ssä on kokonaan metallinen runko ja sen akun voi vaihtaa nopeasti liu’uttamalla käytetyn akun ulos ja vaihtamalla täyden akun sen tilalle. Ylimääräinen 135 asteen laajakulmaobjektiivi antaa valita kuvia otettaessa tavallisen tai laajakulmaobjektiivin välillä. Lisäksi aina päällä oleva 3,5 tuuman näyttö näyttää kaiken tärkeän informaation ilman puhelimen herättämistä lepotilasta. Kuten aiemmissakin malleissa, LG G5 -älypuhelimessa kamera ja virtapainike on integroitu siististi takapaneeliin.

LG:n ensimmäinen modulaarinen älypuhelin

LG:n innovatiivisen modulaarisen muotoilun ansiosta G5:n voi muuntaa vaikkapa pieneksi kameraksi tai hifi-toistimeksi. Samalla säilyy mahdollisuus akun vaihtoon. G5 sisältää seuraavat moduulit:

 • LG CAM Plus on monipuolinen kameramoduuli, joka voidaan liittää puhelimeen akkupaikan kautta. Näin laitteesta saa mukavan otteen, jolloin sitä voi käyttää kompaktina kamerana. Laite toimii myös ylimääräisenä virtalähteenä.
 • Hi-Fi Plus with B&O Play on innovatiivinen kannettava hifi-dac-soitin, joka on kehitetty yhteistyössä B&O Playn kanssa kuluttajille, jotka haluavat huippuluokan äänentoistoa.  
 • Always-on-näyttö lisää käyttömukavuutta - LG G5:n 5,3-tuumaisessa QHD IPS Quantum -näytössä on always-on-ominaisuus, joka näyttää päivämäärän ja kellonajan jatkuvasti, myös puhelimen ollessa lepotilassa.
 • Laadukas laajakulmaobjektiivi - LG G5 -puhelimen takana on kaksi kameraa, joista toisessa on normaali 78 asteen objektiivi ja toisessa laajin älypuhelimessa koskaan nähty, 135 asteen laajakulmaobjektiivi. Laajakulmaobjektiivin ansiosta käyttäjän on helpompi ottaa kuvia maisemista, korkeista rakennuksista ja suurista ihmisryhmistä.

LG Friends – laaja valikoima rinnakkaislaitteita

LG G5 -ekosysteemiin kuuluu myös laaja valikoima lisävarusteita, nimeltään LG Friends. Laitteiden tarkoitus on tarjota uudenlainen mobiilikokemus, joka ylittää älypuhelinten perinteiset rajat.

 • LG 360 CAM on kompakti 360 asteen kamera, jossa on kaksi 13 megapikselin laajakulmakameraa, 1200 mAh:n akku, 5.1-kanavainen surround-äänitys kolmella mikrofonilla ja 4 gigatavun sisäisellä muistilla. Laitteen voi yhdistää G5-puhelimeen, jolloin käyttäjä voi helposti luoda 360 asteen sisältöjä.
 • LG 360 VR -lasit, jotka voi yhdistää LG G5 -laitteeseen sitä varten suunnitellulla kaapelilla. Tyylikkäät virtuaalitodellisuuslasit voi taittaa kokoon, minkä ansiosta käyttäjä voi katsella VR-sisältöjä missä ja milloin tahansa.
 • LG Rolling Bot on rinnakkaislaite, joka pyörii kuin pallo ottaen samalla kuvia ja kuvaten videoita siihen asennetulla kahdeksan megapikselin kameralla. Se liitetään LG G5 -laitteeseen wifi-yhteyden avulla.
 • Tone Platinum HBS-1100 on maailman ensimmäinen Bluetooth-kuuloke, joka on varustettu aptX HD -koodekilla ja tuottaa näin häviötöntä 24 bitin äänentoistoa. Mallille on myönnetty Herman Kardon Platinum -arvosana erinomaisesta äänenlaadustaan.
 • Friends Manager on sovellus, jonka avulla G5 voi vaivatta muodostaa yhteyden LG Friends -laitteisiin. Friends Manager tunnistaa automaattisesti LG Friends -laitteet ja yhdistää ne nopeasti ja helposti.

Hinta ja saatavuus

LG G5 tulee myyntiin Pohjoismaissa 15. huhtikuuta 2016. Sen suositushinta on 699 euroa.

Korkearesoluutioisia kuvia ja lisätietoja

Korkearesoluutioisia kuvia on saatavilla LG:n kuva-arkistossa. Kirjoita ”G5” vasemmanpuoleiseen hakukenttään. Lisätietoja LG:n tuoteuutuuksista löydät globaalista uutishuoneesta www.lgnewsroom.com sekä suomeksi http://www.mynewsdesk.com/fi/lgnordic.

Tekniset tiedot*

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 820
 • Näyttö: 5,3 tuuman QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 554ppi)
 • Muisti: 4 GB LPDDR4 RAM -muistia / 32 GB UFS ROM -muistia + microSD-muistikorttipaikka (jopa 2 TB)
 • Kamerat: takakamera 16 MP, laajakulma 8 MP, etukamera: 8 MP
 • Akku: 2 800 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Koko: 149,4 x 73,9 x 7,3 mm
 • Paino: 159 g
 • Verkko: 4G / 3G / 2G
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (3.0 yhteensopiva) / NFC / Bluetooth 4.2
 • Väri: Titan / Gold / Silver / Pink

*Tiedot voivat muuttua ennen Pohjoismaiden lanseerausta

Liitetiedostot

LG Electronics
LG Electronics Inc. (KSE: 066570.KS) on maailman johtava viihde-elektroniikan, kodintekniikan sekä langattoman viestinnän ratkaisujen toimittaja, jolla on 83 000 työntekijää 119 toimipisteessä ympäri maailman. LG:n liikevaihto vuonna 2014 oli 55,91 miljardia Yhdysvaltain dollaria. LG jaetaan neljään liiketoiminta-alueeseen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution ja Vehicle Components. Yhtiö on maailman suurimpia taulutelevisioiden, matkapuhelimien, ilmalämpöpumppujen sekä pesukoneiden ja kylmälaitteiden valmistajia. LG Electronics on toiminut Pohjoismaissa lokakuusta 1999 lähtien. Pohjoismaiden liikevaihto oli vuonna 2014 noin 2,2 miljardia Ruotsin kruunua. Lisätietoja: www.lg.com.

LG Electronics Mobile Communications
LG Electronics Mobile Communications Company on maailmanlaajuisesti johtava matkaviestinnän yritys. Edistyksellistä teknologiaa ja innovatiivista muotoilua hyödyntämällä yritys luo tuotteita, joiden kokonaisvaltainen käyttökokemus helpottaa kuluttajien arkea ympäri maailmaa. 4G Long Term Evolution (LTE) -tekniikan johtavana kehittäjänä yhtiö on sitoutunut luomaan uraauurtavaa LTE-tekniikkaa, vastatakseen kuluttajien tarpeisiin korkealaatuisilla, yhtiön LTE-patentteihin ja tekniseen osaamiseen perustuvilla LTE-tuotteilla.

Lisätietoja:

LG-One Finland/Hill+Knowlton Strategies
Puh: +358 9 3486 1244
Sähköposti: LG-OneFinland@lg-one.com

David Montanya
Pohjoismaiden mobiilituotteiden GTM-päällikkö 
LG Electronics Nordic AB
Box 83, 164 94 Kista
Matkapuhelin: +46 (0)73 978 6299
Sähköposti: david.montanya@lge.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs