Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Lääkäriopiskelijat testaavat uusia digitaalisen terveydenhoidon ratkaisuja Oulussa

Oulun yliopisto

Lääkäriopiskelijat testaavat uusia digitaalisen terveydenhoidon ratkaisuja Oulussa

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 13:52
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Lääketieteellinen tiedekunta ja Centre for Health and Technology, Lääkäriliitto, BusinessOulu

 

Lääkäriopiskelijat testaavat uusia digitaalisen terveydenhoidon ratkaisuja Oulussa

Noin 100 Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan viidennen vuosikurssin opiskelijaa kokoontuu tiistaina 29. maaliskuuta Oulun yliopistollisen sairaalan OYS TestLab -testausympäristöön kokeilemaan yhteensä noin 25 yrityksen kehittämiä digitaalisen terveydenhoidon ratkaisuja. Testattavina olevat yritysten ratkaisut liittyvät mm. etäseurantaan, diagnostiikkaan sekä langattomaan hoitotyön tukemiseen. Mukana on myös kansalaisten omaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyviä laitteita.

Yritykset hyötyvät kokeilusta, sillä testattavien tuotteiden joukossa on myös kehitysvaiheessa olevia laitteita ja ratkaisuja, joiden toimivuudesta ja käytettävyydestä yritykset saavat lääkäriopiskelijoilta palautetta. Samalla rakennetaan Oulun yliopiston ja terveysteknologiayritysten yhteistyöverkostoa.

Lääkäriopiskelijat puolestaan pääsevät testaamaan ratkaisuja, joita he tulevat todennäköisesti hyödyntämään työssään tulevaisuudessa. Lisäksi lääkärikoulutuksen menetelmiä ja sisältöjä halutaan kehittää vastaamaan nykypäivän tarpeita. Pilotin kokemuksia tullaankin käyttämään erilaisten terveydenhuollon ammattilaisten koulutukseen kuuluvien opintosisältöjen rakentamiseksi.

”Sairauksien hoitoon ja toisaalta myös terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen on kehitetty paljon uudentyyppisiä digitaalisuutta hyödyntäviä ratkaisuja. Uudet ratkaisut muuttavat lääkärien työnkuvaa, ja niillä on mahdollista kehittää terveydenhuoltoa hyödylliseen suuntaan. Siksi erilaisiin e-health -ratkaisuihin tutustuminen ja niiden testaaminen käytännössä on tärkeää tulevien lääkärien koulutuksessa”, Annu Tertsunen, Lääkäriliiton piiriylilääkäri ja Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan yliopisto-opettaja sanoo.

Testaus/koulutustapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta ja Centre for Health and Technology -keskus, Lääkäriliitto ja BusinessOulu. ”Tapahtuma on hyvä esimerkki alueellisesta kehittämisestä sekä yhteistyöstä julkisten toimijoiden, tutkimus- ja yritystahojen välillä”, Jarmo Pääkkönen, Centre for Health and Technology -keskuksen projektikoordinaattori sanoo. ”Olemme mukana eurooppalaisessa alueiden välisessä READi for Health -yhteistyöhankkeessa kehittämässä digitaalisia palveluratkaisuja ja niiden käyttöönottoa. Tämäntyyppiselle toiminnalle on havaittu kansainvälinen tarve, johon olemme nyt Oulussa eturintamassa vastaamassa.”

 

OYS TestLab on osa Kontinkankaan kampusalueella sijaitsevaa terveysalan tuotteiden ja toimintamallien testaukseen ja kehittämiseen kuuluvaa OuluHealth Labs -kokonaisuutta, jossa ovat mukana myös Oulun kaupungin Oulu CityLab ja Oulun ammattikorkeakoulun Oamk SimLab. OuluHealth Labsissa on mahdollista päästä testaamaan innovaatioita ja tuotteita koko palveluketjussa ihmisten kotoa terveyskeskuksiin ja sairaaloihin.

 

Lisätiedot:
Jarmo Reponen, professori, Oulun yliopisto, p. 050 5973346.
Annu Tertsunen, piiriylilääkäri, Lääkäriliitto ja yliopisto-opettaja, Oulun Yliopisto, p. 0405262505

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs