Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Kyamk mukana maailman laajimmassa pelinkehitystapahtumassa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk mukana maailman laajimmassa pelinkehitystapahtumassa

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2015 klo 13:14
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 23.–25.1. syntyy jälleen tuhansia uusia pelejä, kun pelinkehittäjät harrastelijoista ammattilaisiin kokoontuvat ympäri maailmaa maailman laajimpaan pelinkehitystapahtumaan, Global Game Jamiin. Aikaa pelin tekoon on vain 48 tuntia. Myös Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on mukana tapahtumassa.

Tänä vuonna Suomessa jamit järjestetään jopa 14 lokaatiossa. Mukana ovat FGJ Helsinki, FGJ Helsinki Arabia, FGJ Jyväskylä, FGJ Kajaani, FGJ Kuopio, FGJ Kymenlaakso (Kotka), FGJ Lappeenranta, FGJ Oulu, FGJ Pohjois-Karjala (Joensuu), FGJ Rovaniemi, FGJ Satakunta (Pori), FGJ Tampere, FGJ Turku ja FGJ Ylivieska. Suomen tapahtumat järjestetään osana Finnish Game Jam ry:n toimintaa.

Suomi on mukana kuudetta kertaa, ja tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta: viime vuonna mukana oli jo noin 650 jammailijaa. Myös suomalainen peliteollisuus on tapahtumassa vahvasti läsnä. Finnish Game Jam 2015 -tapahtumaa sponsoroi Remedy Entertainment ja PlayRaven. Osallistumassa paikalla on lukuisista suomalaisista pelifirmoista, mukaan lukien esimerkiksi Fingersoft, Frozenbyte, Housemarque, Kuuasema, RedLynx, Remedy ja Rovio.

Jokainen lokaatio on omannäköisensä. Vaikka pelin tekeminen 48 tunnissa yksinään on melkoinen haaste, on Finnish Game Jam järjestänyt myös erikoisempia, lisähaastetta tarjoavia jamiympäristöjä. Viime vuonna yksi saiteista kiersi Suomen muita saitteja bussilla, ja pelit syntyivät tien päällä. Tänä vuonna mukana on monenlaista, ja jamien paikkoina on kaikkea aina pelifirmoista huvipuistoon.

Kymenlaakson jamit Kyamkissa

FGJ Kymenlaakso on tehty yhteistyössä Kouvolan ja Kotkan järjestäjien kanssa. Tänä vuonna Kymenlaakson jamit järjestetään Kotkassa, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Metsolan kampuksella osoitteessa Pääskysentie 1. Kymenlaakson vaatimattomana tavoitteena on olla Suomen suurin jamisaitti tänä vuonna. Saittia sponsoroi Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Kukouri Mobile Entertainment Ltd.

Muut jamisaitit:

  • FGJ Tampereen jamit järjestetään huvipuistossa Särkänniemen Planetaarion edustalla, ja osallistujat pääsevät halutessaan tekemään pelejä Planetaarion fulldome-järjestelmälle.
  • FGJ Kajaaniin osallistuu pelialan opiskelijoita Kajaanin Ammattikorkeakoulusta ja Kajaanin PeliAmiksesta sekä Kajaanista valmistuneita pelialan ammattilaisia.
  • FGJ Jyväskylä pidetään Yritystehtaan tiloissa, kun taas FGJ Oulu järjestetään paikallisen peliyrityksen, Ludocraftin tiloissa. Oulun saittia sponsoroi toinen oululainen pelifirma, Fingersoft.
  • FGJ Satakunta pidetään Sataedu Nakkilan tiloissa Villilässä, jossa myös opetetaan pelialaa. Tapahtumaa sponsoroi Tactic ja Sataedu.
  • Helsingissä on suuren kysynnän vuoksi tänä vuonna jopa kaksi jamipaikkaa. Näistä FGJ Helsinki järjestetään nuorten toimintakeskus Hapessa, kun taas FGJ Helsinki Arabia järjestetään Stadin ammattiopiston AV-viestinnän tiloissa Arabianrannassa. Helsinki Arabian tapahtumaan osallistuu Stadin ammattiopiston peli- ja äänilinjojen opiskelijoita, pelikehittäjiä Aalto yliopiston AppCademysta sekä muita pelialan ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia.
  • FGJ Kuopio boostaa omalla saitillaan terveyttä ja tavoitteena on saada hyvinvointiteknologialle uusia mahdollisuuksia tuomalla eri alojen opiskelijat, yrittäjät ja muut toimijat yhteen luomaan omien näkemyksien mukaisia tuotteita ja palveluita terveyden edistämisen tueksi. Lisää haastetta osallistujat saavat yhdistämällä peleihinsä tarjolla olevaa teknologiaa eMotion Faros ja Myo-armband (lihasmittareita), mBody (lihaksia mittaavat housut), LeapMotion (liikesensori), FitCobo-pelituoli, FitBit aktiivisuusranneke, NAO robotti ja Kinect 2 -sensori. Käytössä myös 3D -printteri!
  • FGJ Lappeenranta järjestetään LUT:n kampuksella sijaitsevalla ylioppilastalolla. Tapahtumaan osallistuu LUT:n ja Saimian opiskelijoita sekä innokkaita harrastajia. Opiskelijoille on myös tarjolla suorittaa opintopisteitä osallistumalla tapahtumaan. Paikallisen Headnought-peliyrityksen Wood Chopper -peli on saanut alkunsa Lappeenrannan FGJ-tapahtumassa!
  • FGJ Rovaniemi on jälleen kerran maailman pohjoisin jamipaikka.

Ilmoittautuminen Finnish Game Jamiin on yhä käynnissä aina 21.1. klo 12 asti osoitteessa http://finnishgamejam2015.com. Kaikki pelinkehityksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan! Kaikilla lokaatioilla on rajattu osallistujamäärä, ja osa tapahtumapaikoista on jo ehtinyt täyttyä, joten vielä mukaan haluavien kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti.

Lisätiedot

http://globalgamejam.org/ ja http://finnishgamejam2015.com

Finnish Game Jam ry
Puheenjohtaja Annakaisa Kultima 
aakoo@finnishgamejam.fi

FGJ Kymenlaakso
Marko Oras
marko.oras@kyamk.fi

                                             
                                                                                      
                                                
Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kaikki tiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs