Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Keskimaa, Sonera ja JYVSECTEC toteuttivat kyberturvallisuusharjoituksen Jyväskylässä

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa, Sonera ja JYVSECTEC toteuttivat kyberturvallisuusharjoituksen Jyväskylässä

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2015 klo 13:30
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Osuuskauppa Keskimaa ja Sonera ovat harjoitelleet kyberhyökkäyksen estämistä ja hyökkäykseen varautumista Jyväskylässä 28.-29.1.  yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kyberturvallisuuden
tutkimus-, koulutus- ja kehityskeskuksen (
JYVSECTEC) kanssa.

S-ryhmän strategisena toimittajana Sonera on tuottanut Keskimaalle kumppanuusverkko-tietoturvaratkaisun.

Yhteiskuntamme nojaa yhä enemmän tietoverkkoihin ja -järjestelmiin, joihin kohdistuviin häiriöihin halutaan varautua yhä paremmin. Keskimaassa, kuten koko S-ryhmässä otetaan tietoturva-asiat vakavasti ja niihin panostetaan voimakkaasti kaikessa liiketoiminnassa.

 

Vuonna 2014 Keskimaassa toteutettiin mittava verkkouudistus yhteistyössä Soneran kanssa. Kumppaniverkkokonseptin avulla Keskimaan liiketoiminnan jatkuvuus on entistäkin paremmin turvattu. Käyttöönotetun ratkaisun avulla toimintoja voidaan kehittää uudella tavalla pelkän akuutin vianhallinnan sijaan. Kumppaniverkkoon liitetyt toiminnot liittyvät mm. Keskimaan kiinteistöautomaatioon, energiankulutusmittauksiin sekä asiakkaiden käyttämiin verkkoratkaisuihin. Kumppaniverkon keskeisiä tavoitteita ovat tietoturvallisuuden ohella toimintavarmuus ja palvelun hallittavuus.

 

Kumppaniverkkokonseptin käyttöönottoon liittyen Keskimaa, SOK, Sonera ja JYVSECTEC ovat järjestäneet Jyväskylässä 28.-29.1. S-ryhmän laajuisen kaksipäiväisen kyberturvallisuusharjoituksen. Sen tavoitteena on parantaa osuuskauppojen mahdollisuuksia tunnistaa oman toimintansa ja järjestelmiensä haavoittuvuuksia, kykyä havaita kyberturvallisuuspoikkeamia ja estää niiden vaikutusta liiketoiminnalle. Harjoitukseen on osallistunut osuuskauppojen it-asiantuntijoita sekä it-toiminnoista vastaavia johtajia.

 

Harjoitus on toteutettu JYVSECTEC:n ylläpitämässä harjoitusympäristössä, jossa on mahdollista mallintaa internetiä, siellä tapahtuvaa toimintaa, verkkoliikennettä ja useimpia reaalimaailman uhkia.

– Kyberturvallisuusharjoitus on tehokas väline kybervalmiuden ja häiriönsietokyvyn sekä henkilöstön osaamisen kehittämiseen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutin johtaja Jarmo Siltanen toteaa.

 

Kyberturvallisuuden kehittämisessä Keskimaa kuuluu edelläkävijäyritysten joukkoon.

– Jyväskylä on valittu kansalliseksi kyberturvallisuuden koordinaattoriksi Innovatiiviset kaupungit – eli INKA-ohjelmaan vuosille 2014-2020. Meillä ei ole mitään sitä vastaan, että Keskimaasta halutaan INKA-ohjelman kyberturvallisuuden lippulaiva, etenkin kun ohjelman tavoitteena on luoda Keski-Suomeen uusia työpaikkoja, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

– On hienoa nähdä, että Jyväskylän seudun panostukset kyberturvallisuuteen tuottavat tulosta. Tämä on oivallinen esimerkki siitä, miten kyberturvallisuusohjelma muuttuu seudun kärkiyritysten toimesta konkretiaksi, jatkaa Jyväskylän apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto.

 

Antti Määtän mukaan on tärkeää, että tietoturvaratkaisun toimivuutta on päästy testaamaan käytännön uhkatilanteissa yhteistyössä vahvojen kyberosaajien, Soneran ja JYVSECTEC:n kanssa.

– Harjoituksen avulla olemme saaneet lisää ymmärrystä siitä, mihin meidän pitää tulevaisuudessa panostaa. Haluamme myös tuoda kyberturvaa konkreettisemmaksi asiaksi ja kertoa, mitä se tarkoittaa sekä osuuskaupan että asiakkaidemme arjessa.

 

Liiketoiminnan muuttuessa yhä digitaalisemmaksi myös yritysten kohtaamat uhkatekijät muuttuvat.

– Sonera on vahva osaaja digitaalisen liiketoiminnan saralla: meillä on käytössämme uusin teknologia, huippulaatuinen verkko, osaaminen sekä tehokkaat toimintamallit näiden uhkien taltuttamiseen ja digitaalisen liiketoiminnan ylläpitämiseen häiriöttä, kertoo Soneran yritysliiketoiminnasta vastaava johtaja Petri Niittymäki.

 

 

Lisätietoja:

Antti Määttä, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Keskimaa

p. 050 522 1011

sähköposti: etunimi.sukunimi@sok.fi

 

Milla Virén, paikallisjohtaja, Sonera
p. 040 302 2340
sähköposti: etunimi.sukunimi@teliasonera.com

 

Jarmo Siltanen, johtaja, IT-instituutti

p. 040 716 7282

Sähköposti: etunimi.sukunimi@jamk.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 117 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs