Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Kesätöistä tulevaisuudenuskoa nuorille

Teknologiateollisuus ry

Kesätöistä tulevaisuudenuskoa nuorille

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2015 klo 13:57
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden työnantaja- ja työntekijäliitot pitävät tärkeänä, että yritykset tarjoavat työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja sekä kesätyöpaikkoja opiskelijoille ja koululaisille. Näin vahvistetaan teknologia-alojen koulutuksesta ja töistä kiinnostuneiden ja jo opiskelunsa aloittaneiden uskoa tulevaisuuteen

Teknologiateollisuuden kesätyöpaikkatavoite on 15 000. Se on haastava, mutta hyvä tavoite jatuhannet kesätyö- ja harjoittelupaikat tarjoavat nuorille mahdollisuuden kartuttaa taitoja ja vahvistaa valintoja.

"Opiskelijat pääsevät harjoittelemaan ja hankkimaan kokemusta tuleviin työtehtäviin ja koululaiset tutustumaan työelämään. Yrityksissämme ymmärretään kesätöiden merkitys nuorille. Teknologiateollisuuden MyTech.fi -verkkopalvelun Kesätyöt-osioon on jo linkitetty tuhansia yritysten kesätyöhakuja”, sanoo Teknologiateollisuus ry:n johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen.

Työelämäkokemusta opiskelijoille

Metallityöväen Liiton puheenjohtaja Riku Aalto muistuttaa, että Teknologiateollisuus ja Metallityöväen Liitto ovat työehtosopimuksen osana sopineet tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta. ”Koulutukseen liittyvä harjoittelu ja työssäoppiminen eivät vaikuta yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin. Tämä on työpaikoilla hyvä todeta yhdessä luottamusmiehen tai työntekijöiden edustajan kanssa ennen harjoittelujakson alkamista”, toteaa Aalto.

Tarjoamalla insinööriopiskelijoille ja muille teknologia-alojen opiskelijoille työharjoittelu- ja kesätyöpaikkoja yritykset varmistavat, että opiskelijat saavat tarvitsemaansa kokemusta työelämään valmistumistaan varten. Jotta työn tarjoajat ja opiskelijat hyötyisivät harjoittelusta parhaiten, on tehtävien vaativuustason vastattava opiskelujen edistymistä. "Näin varmistetaan yritysten kilpailukyky nyt ja tulevaisuudessa”, korostaa puheenjohtaja Pertti Porokari Insinööriliitosta.

Työelämään tutustumista koululaisille

Kahden viikon kesäharjoittelua koskeva ”Tutustu työelämään ja tienaa” -ohjelma antaa koululaisille mahdollisuuden saada omakohtaisia kokemuksia teknologiateollisuuden yrityksistä ja työtehtävistä. Koululaisten kesäharjoitteluohjelma on yrityksille erinomainen tilaisuus huolehtia siitä, että teknologiateollisuuteen löytyy osaajia myös jatkossa. "Omakohtaisilla myönteisillä kokemuksilla on merkitystä nuoren tehdessä koulutus- ja ammattivalintojaan”, toteaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

 

Eeva-Liisa Inkeroinen          Riku Aalto                           Pertti Porokari          Jorma Malinen
Teknologiateollisuus ry        Metallityöväen Liitto ry           Insinööriliitto IL        Ammattiliitto Pro

 

Liitetiedostot

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa noin 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs