Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » IBM tuo Lotus Notesin ja maksuttomat toimisto-ohjelmat Macille

IBM

IBM tuo Lotus Notesin ja maksuttomat toimisto-ohjelmat Macille

Julkaistu: 12.01.2009 klo 09:01
Julkaisija: IBM

IBM on julkaissut IBM Lotus Notes ja Domino 8.5 -ohjelmistoversiot Mac OS X Leopard -käyttöjärjestelmälle. Myöhemmin tammikuussa IBM tuo Mac-käyttäjille maksuttomat Lotus Symphony toimisto-ohjelmat.

IBM on julkaissut IBM Lotus Notes ja Domino 8.5 -ohjelmistoversiot Mac OS X Leopard -käyttöjärjestelmälle. Myöhemmin tammikuussa IBM tuo Mac-käyttäjille maksuttomat Lotus Symphony toimisto-ohjelmat. Uusi IBM Lotus Notes ja Domino 8.5 -versio tuo Mac-tuen lisäksi mukanaan huomattavia kustannussäästöjä, sekä käyttöä ja järjestelmän ylläpitoa helpottavia ominaisuuksia.

Domino Attachment and Object Service (DAOS) -ominaisuuden ansiosta tallennuskapasiteetin tarve laskee jopa 40 prosenttia, koska liitetiedostoista säilytetään vain yksi kopio palvelimella. Eclipse-pohjaisen Domino Designer 8.5 -ohjelman avulla sovelluskehittäjät voivat joustavasti ja nopeasti päivittää tiedot useaan sovellukseen. Samoin uusi ID Vault -ominaisuus mahdollistaa ylläpitotehtävien turvallisen automatisoinnin, jolloin työaikaa vapautuu muihin tehtäviin.

Uuden version yksinkertaistettu ja parannettu käyttäjähallinta mahdollistaa käyttäjän kirjautumisen yhdellä tunnuksella useaan Notes ja Domino -sovellukseen. Käyttäjä voi myös hallita samasta näkymästä useita sovelluksia, kuten esimerkiksi internet-selainta, IBM Lotus Sametime-pikaviestintäohjelmaa, kalenteria ja sähköpostia.

IBM Lotus Notes ja Domino 8.5 -versio yhdistää myös käyttäjän mahdolliset useat kalenterit. Se mahdollistaa esimerkiksi työkalenterin ja vapaa-ajan internet-pohjaisten kalentereiden yhtäaikaisen tarkastelun samassa näkymässä. Tällöin vältytään päällekkäisiltä varauksilta. Paljon liikkuville käyttäjille IBM:n julkaisema iNotes 8.5 -ohjelma puolestaan takaa pääsyn sähköpostiin ja kalenteriin mistä tahansa matkapuhelimen ja Safari-selaimen avulla.

”Tarkoituksenamme on kartoittaa muuttuvia työolosuhteita ja ennakoida tulevia teknologiatrendejä liiketoiminnassa ja yhteiskunnassa. Uudessa IBM Lotus Notes ja Domino 8.5:ssa onkin jo nähtävissä liiketoiminnan, yhteiskunnan ja kulttuurin muutokset”, sanoo IBM:n ohjelmistoliiketoiminnasta vastaava johtaja Mirva Antila.

IBM Lotus Notes ja Domino -ohjelmistoilla on yli 140 miljoonaa lisensoitua käyttäjää ympäri maailmaa.


Lisätiedot:
IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä:
www.ibm.com/fi
Lisätietoja IBM Lotus Notes ja Domino -ohjelmistosta Internetissä:
www.ibm.com/lotus/notesanddomino
Lisätietoja IBM Symphony -ohjelmistoista Internetissä:
http://symphony.lotus.com
Lehdistömateriaalit Internetissä:
www.thenewsmarket.com/ibm

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs