Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » IBM ja EU kehittävät ratkaisuja ikääntyvien itsenäisen elämän tukemiseksi

IBM

IBM ja EU kehittävät ratkaisuja ikääntyvien itsenäisen elämän tukemiseksi

Julkaistu: 26.11.2008 klo 09:34
Julkaisija: IBM

IBM ja EU-maiden tutkijoiden konsortio julkistivat HERMES-yhteistyöprojektin, jonka tarkoituksena on kehittää helppokäyttöisiä ratkaisuja ikääntyvien ihmisten itsenäisen ja aktiivisen elämän tukemiseksi.

IBM ja EU-maiden tutkijoiden konsortio julkistivat HERMES-yhteistyöprojektin, jonka tarkoituksena on kehittää helppokäyttöisiä ratkaisuja ikääntyvien ihmisten itsenäisen ja aktiivisen elämän tukemiseksi.

Ihmisten lähestyessä keski-ikää erityisesti kognitiiviset toiminnot eli tiedon käsittelyyn liittyvät ja tietoon perustuvat toiminnot, kuten muisti ja ajattelutoiminta, alkavat heiketä. HERMES Cognitive Care for Active Aging -yhteistyöprojektissa IBM:n ja EU-maiden tutkijat pyrkivät kehittämään iäkkäille ihmisille avustavaa ja helppokäyttöistä teknologiaa koteihin ja mobiililaitteisiin, jotta he voisivat jatkaa pidempään toisen avusta riippumatonta elämää.

Kolmivuotisen projektin tavoitteena on kehittää järjestelmä, joka auttaa muistamaan lähimenneisyydessä tapahtuneet asiat ja huolehtimaan muistutuksin päivittäisistä tehtävistä. Lisäksi sen tarkoitus on aktivoida erilaisin harjoituksin käyttäjän kognitiivisia toimintoja.
Erityisesti projektissa kiinnitetään huomiota siihen, että järjestelmä soveltuisi teknologiaa vierastaville käyttäjille. Suunnitteilla olevat ratkaisut perustuvat muun muassa ääni- ja liiketunnistukseen.

Esimerkiksi HERMES "home of the future", prototyyppi tulevaisuuden kodista, on varustettu mikrofoneilla ja videokameroilla ja iäkkäällä asukkaalla on lisäksi mukana kannettava mobiililaite. Ne tallentavat niin keskustelut, koetut asiat, käytyjen paikkojen paikkatiedot, kodin ulkopuolella tehdyt asioinnit kuin tavatut henkilötkin. Tieto kerätään laitteista, tallennetaan ja analysoidaan. Saatu tieto auttaa myöhemmin virkistämään iäkkään ihmisen muistia päivän tapahtumista.

Laajempi englanninkielinen tiedote.


Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä: www.ibm.com
Lehdistömateriaalit Internetissä: www.thenewsmarket.com/ibm

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs