Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Helsinki tarjoaa kuudenneksi parhaat elämisen edellytykset Ericssonin kaupunkivertailussa

Ericsson

Helsinki tarjoaa kuudenneksi parhaat elämisen edellytykset Ericssonin kaupunkivertailussa

Tiedote.
Julkaistu: 04.07.2016 klo 09:30
Julkaisija: Ericsson

Helsinki sijoittuu kuudenneksi Ericssonin Networked Society City Index -vertailussa, joka mittaa 41 kaupungin elämänlaadun tasoa sekä ICT-teknologian hyödyntämisastetta. Vertailun ykkösenä on Tukholma, seuraavina Lontoo ja Singapore. Helsingin edelle sijoittuvat myös Pariisi ja Kööpenhamina.

Ericsson on julkistanut viidennen Networked Society City Index -vertailunsa, jossa on selvitetty, millaiset elinolosuhteet maailman eri suurkaupungit tarjoavat asukkailleen sosiaalisesta, taloudellisesta ja ympäristönäkökulmasta yhdistettynä ICT-teknologian soveltamisasteeseen. Mukana vertailussa on 41 kaupunkia eri puolilta maailmaa, ja neljä pohjoismaista pääkaupunkia sijoittuu kärkikymmenikköön: Tukholma on ensimmäisenä, Kööpenhamina viidentenä, Helsinki kuudentena ja Oslo kahdeksantena.

Ericssonin vertailun mukaan sosiaalisesti ja taloudellisesti kehittynyt yhteiskunta korreloi korkean ICT-teknologian hyödyntämisasteen kanssa. Sen sijaan kaikilla, myös vertailun kärkeen sijoittuneilla kaupungeilla, on vielä paljon tekemistä kestävän kehityksen kanssa. Esimerkiksi taloudellisesti hyvin kehittyneessä, ICT-teknologiaa monipuolisesti hyödyntävässä yhteiskunnassa niin hyödykkeiden kuin energiankin kulutustaso on korkea, mikä rasittaa ympäristöä.

”Ericsson uskoo, että ICT-teknologian hyödyntäminen ei ole pelkästään älykkyyden tuomista erilaisiin laitteisiin ja palveluihin, vaan teknologia on edellytys yhteiskuntien kestävälle kehitykselle. YK:n ennusteiden mukaan 70 prosenttia maailman väestöstä asuu kaupungeissa vuonna 2050. Kaupunkisuunnittelussa on siksi otettava kestävä kehitys lähtökohdaksi”, Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka sanoo.

Helsinki saa kiitosta myös etenkin vakaasta sosiaalisesta kehityksestä (korkea elinajanodote, korkea koulutustaso jne.), talouden kilpailukyvystä, edullisista ja hyvin toimivista kiinteistä ja  mobiililaajakaistaverkoista sekä ICT-teknologian käyttöasteesta. Fossiilisten polttoaineiden käyttö, korkeahko työttömyysaste sekä esim. julkisten Wi-Fi-verkkojen saatavuus pudottavat Helsingin sijoitusta.

”Mutta meillä on Suomessa käytössä maailman huippuluokkaa oleva mobiililaajakaista, jota suomalaiset kuluttajat käyttävät ahkerimmin maailmassa”, Olli Sirkka muistuttaa. 

Hän jatkaa: ”Suomi – Helsinki siinä mukana – on useiden eri tutkimusten mukaan nousussa. Esimerkiksi konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin valtioiden digitaalista maturiteettia mittaavassa e-Intensity Index -selvityksessä Helsinki on tällä hetkellä niin ikään kuudennella sijalla, mutta yhtiö ennustaa, että vuonna 2025 Suomi nousee toiselle sijalle. Samoin juuri julkaistussa Digibarometrissa, joka mittaa digitaalisuuden yhteiskunnallisen  hyödyntämisen astetta, Suomi nousi viime vuoden hopeasijalta ykköseksi. Onkin varsin selvää, että katsoi asiaa mistä diginäkökulmasta tahansa, Helsingin ja koko Suomen mahdollisuudet hyödyntää digitalisaatiokehitystä ovat huikeat.” 

Lue koko raportti ja suodata dataa interaktiivisella työkalulla: https://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society/city-life

 

LISÄTIETOJA:

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 29,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria (249,6 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. 

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs