Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » eSport Coaching tarjoaa tulevaisuudessa valmennustaitoja kilpapelaajille

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

eSport Coaching tarjoaa tulevaisuudessa valmennustaitoja kilpapelaajille

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 10:42
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun eSport Coaching-opintojakso tarjoaa tulevaisuudessa valmennustaitoja kilpapelaajille. Elektronisen urheilun valmentaja eli eSport Coach valmentaa aktiivisia pelaajia, jotka pelaavat tiiminä verkossa toisia tiimejä vastaan.

Elektroninen urheilu eli eSport on kasvava business. Pelimarkkinoilla tarvitaan ammattimaisempaa osaamista, ja pelitiimien tulee kehittyä.

– Jalkapallojoukkue, jolla ei ole valmentajaa, ei kehity eikä menesty. Tässä on kyse samasta asiasta, tietojenkäsittelyn lehtori Niko Kiviaho toteaa.

eSport–valmennus kattaa samantapaisia asioita kuin perinteisen urheilun valmennus. Kurssia on suunnittelemassa ja myös toteuttamassa monipuolinen asiantuntijajoukko ravitsemuksen, fysiologian, psykologian ja pelivalmennuksen osaajia.

– Myös pelistatistiikan ja suoritusten analysointi kuuluu koulutukseemme, Kiviaho kertoo.

Valmennuskoulutukseen osallistuminen edellyttää, että osallistujalla on pelitiimi. Kurssin aikana tehtävät harjoitukset tehdään omaa tiimiä koskien, ja samalla myös valmennetaan omaa tiimiä entistä paremmaksi. Opinnot ovat englanninkieliset ja niihin voi osallistua verkossa mistä päin maailmaa tahansa.

Toistaiseksi Suomessa ainoastaan Vierumäen urheiluopisto tarjoaa elektronisen urheilun valmentajakoulutusta. JAMKin viiden opintopisteen opintojaksolle voivat osallistua JAMKin opiskelijat sekä avoimen ammattikorkeakoulun kautta myös muut asiasta kiinnostuneet pelitiimissä mukana olevat henkilöt. Haku koulutukseen avataan marraskuussa ja koulutus starttaa keväällä 2017.

JAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksessa voi erikoistua pelialaan. Haku tietojenkäsittelyn koulutukseen on parhaillaan käynnissä, ja päättyy keskiviikkona 6.4. klo 15.00. Lue lisää.

Lisätietoja:
Niko Kiviaho, lehtori, 050 386 5681, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

@JAMK_fi  

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs