Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Ericsson julkisti 5G Plug-In -työkaluja tämän päivän verkkoihin

Ericsson

Ericsson julkisti 5G Plug-In -työkaluja tämän päivän verkkoihin

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson arvioi, että 5G-verkkojen tilaajamäärät lähtevät kasvuun vuonna 2020 ja että käyttöönotto on nopeampaa kuin 4G:ssä. Kehitystä kohti 5G:tä ajavat niin teollisuuden kuin kuluttajienkin tarpeet, kuten turvalliset itseohjautuvat autot, haptisella ohjauksella varustetut lennokit tai kotitalouksien kiinteä langaton verkko.

Tätä kehitystä ennakoidakseen operaattorit ovat jo ryhtyneet valmistelemaan siirtymää 5G-aikakauteen. Ericsson tekeekin jo yli 20 maailman johtavan operaattorin kanssa sekä verkkoa että sen käyttötarkoituksia koskevaa 5G-yhteistyötä. Nyt Ericsson on julkistanut 5G Plug-Ins -paketin, joilla jo nykypäivän verkkoihin voidaan päivittää 5G-ominaisuuksia.

“5G:n käyttöönottoa vauhdittavat uudet vaativammat käyttökohteet, kuten virheettömästi ajavat, itseohjautuvat autot, etäkirurgiaa tukevat lisätyn todellisuuden sovellukset tai täydelliset mobiilit elokuvaelämykset. 5G mahdollistaa aivan uudenlaiset teollisuus- ja kuluttajasovellukset. Nyt julkistamme operaattoriasiakkaillemme Ericsson 5G Plug-Ins -paketin, jonka avulla he voivat lähteä kehittämään verkkojaan kohti 5G-aikaa. Samaan aikaan jatkamme myös 5G-verkkojen kenttätestejä eri puolilla maailmaa”, Ericssonin radioverkoista vastaavan liiketoimintayksikön johtaja Arun Bansal kertoo.

5G-sovellukset hyödyntävät olemassa olevia verkkoja

LTE- eli 4G-verkot jatkavat edelleen kehittymistään vastatakseen LTE-liittymien määrän kasvuun ja kuluttajien vaatimuksiin yhä paremmasta sovellusten ja videoiden käyttökokemuksesta. Myös nykyiset teollisen internetin LPWA (low power wide area) -sovellukset käyttävät LTE-teknologiaa. Vuonna 2019 LTE nousee yleisimmäksi  liittymätyypiksi, ja vuonna 2021 LTE-liittymiä arvioidaan olevan maailmassa 4,3 miljardia.

5G-kehityksessä nykyisten verkkojen kehitys yhdistyy globaalisti standardoituihin, usein korkeammilla taajuuksilla toimiviin radioteknologioihin. Näiden korkeampien taajuuksien toimintasäde on nykyisiä matkapuhelinverkkoja kapeampi, mikä tekee niistä herkempiä esimerkiksi kasvillisuuden tai sääolosuhteiden aiheuttamille häiriöille, ja tämä vaikuttaa verkkojen suorituskykyyn ja luotettavuuteen. Olennaista onkin varmistaa, että uudet teknologiat täydentävät olemassa olevia teknologioita siten, että ”kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa”.

Nyt julkistettu Ericsson 5G Plug-Ins -työkalupaketti tukee tätä haastetta. Se on Ericsson Radio Systemin tukema ohjelmistoinnovaatio, jonka avulla operaattorit voivat lisätä nykyisiin verkkoihinsa ominaisuuksia, jotka tukevat ja helpottavat kehitystä kohti 5G:tä. 

Lentävä lähtö joustavalle verkkoevoluutiolle

40 prosenttia kaikesta maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta. Jatkuvan kehitystyön ja uusien palveluiden ansiosta Ericssonin operaattoriasiakkaat voivat kehittää verkkojaan joustavasti, kuluttajien kysynnän ja uusien sovellusten vaatimusten mukaisessa tahdissa.

Ericsson 5G Plug-Ins tarjoaa joustavan työkalupaketin, jota hyödyntämällä operaattorit voivat ryhtyä päivittämään verkkojaan lähitulevaisuuden vaatimuksiin jo tämän vuoden aikana. Paketti koostuu seuraavista osista:

  • Massive MIMO Plug-In yhdistää yhden käyttäjän MIMO-tekniikan (Single-User MIMO) lukuisten ohjattavien porttien tukemaan keilanmuodostukseen käyttäen lukuisia ohjattavia antenniportteja. Se parantaa sekä käyttäjäkokemusta että kapasiteettia ja verkon peittoa.
  • Multiuser MIMO Plug-In rakentuu Massive MIMOn päälle ja se siirtää dataa usean käyttäjän laitteille samoja aika- ja taajuusresursseja käyttäen sekä koordinoi keilanmuodostusta. Tämä parantaa käyttäjäkokemusta, kapasiteettia ja peittoa sekä vähentää häiriöalttiutta.
  • RAN Virtualization Plug-In parantaa verkon tehokkuutta ja suorituskykyä keskittämällä Virtual Network Functions (VNF) -toiminnallisuuden 4G- ja 5G-teknologioita tukevalle alustalle.
  • Intelligent connectivity Plug-In valitsee sopivimman verkon ja sallii älykkään datan reitityksen kulloinkin käytettävän sovelluksen vaatimusten sekä verkon saatavuuden mukaisesti silloin, kun sekä 4G- että 5G-verkot ovat molemmat saatavilla.

Latency reduction Plug-In nopeuttaa verkkoproseduureja ja muokkaa radiorajapintaa mahdollistaen välittömän pääsyn verkkoon sekä tiedon lähettämisen useammin kuin tällä hetkellä. Tämä lyhentää verkon vasteaikaa (time-to-content), mikä puolestaan on edellytys keskeisille 5G-sovelluksille, kuten älyautoille. Ericsson 5G Plug-Ins -paketti on saatavilla operaattoreiden testikäyttöön tämän vuoden aikana sekä kaupalliseen käyttöön vuonna 2017.

Radioteknologiaa tukeva Ericsson 5G Plug-Ins -paketti hyödyntää teknologiainnovaatioita, jotka ovat syntyneet palkitun Ericsson 5G Radio Test Bedin sekä Ericsson 5G Radio Prototypesin myötävaikutuksella. Prototyyppeja on jo testattu kenttäkokeissa Japanissa, Etelä-Koreassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa, ja niillä on jo saavutettu yli 25 Gbps:n tiedonsiirtonopeus.

LISÄTIETOJA:

Video: Ericsson 5G Plug-Ins bring 5G technology concepts to today's mobile networks

5G Plug-Ins

5G Radio Prototypes

Video: Introducing 5G Radio Prototypes

5G media kit

Ericsson 5G field trial gear achieves peak downlink throughput over 25 Gbps with MU-MIMO

Ericsson 5G radio prototypes prepped for field trials with NTT DOCOMO

New 5G innovations boost mobile data speeds

Ericsson first with key 5G advances

White Paper: 5G radio access - capabilities and technologies

White Paper: 5G systems - enabling industry and society transformation

White Paper: 5G security - scenarios and solutions

White Paper: 5G energy performance - key technologies and design principles

 

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 29,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria (249,6 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. 

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs